Jump to content

Ellen1970

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. De situatie is als volgt: Mijn man is 1 juli 2010 ontslagen wegens bedrijfseconomische redenen (er moesten een aantal personen uit). Mijn man is ziek uit dienst gegaan. Hij ontvangt nu een Ziektewetuitkering van het UWV maximaal 2 jaar. Als mijn man dus volgend jaar nog steeds ziek is, dan gaat volgens mij de WIA om de hoek komen, maar uiteraard zitten we daar niet op te wachten. We hopen op herstel en weer een leuke baan. Volgens een dame van het UWV is het zo, dat als mijn man zich beter meldt, bijvoorbeeld per 1 december 2011, en hij zou dan nog geen baan hebben, dat dan de WW uitkering in gaat. Mijn man heeft 25 jaar bij die baas gewerkt, dus volgens haar heeft hij recht op max. 36 maanden WW uitkering. Nou heb ik ergens gelezen (kan het nergens terugvinden) dat als een partner een eigen bedrijfje heeft (ik dus), mijn man geen WW zou krijgen. Even over mijn bedrijfje: Ik ben een webwinkel met hobbyspulletjes begonnen, maar dit is nog lang niet winstgevend. Het is uit een hobby ontstaan. Omdat ik daarnaast nog een part time baan heb, zie ik vooralsnog niet dat deze webwinkel gigantisch gaat uitbreiden. En daarbij om de webwinkel aan meer klanten bekend te maken, is ook de nodige tijd vereist. Wat momenteel ontbreekt. Weet iemand hier hoe het nou precies zit met een WW uitkering? Gaat mijn man hierop gekort worden omdat ik ingeschreven sta bij de KvK? Ik heb gezocht op de site van het UWV maar kan hier niets over vinden.
 2. Goedemorgen, Sinds oktober verkoop ik kinderkleding via kinderkledingparty's, af en toe braderie om meer naamsbekendheid te krijgen (ik deel dan ook folders uit) en webwinkel. Ik ben ingeschreven bij de kvk, belastingdienst (btw) en werk als boekhoudster bij een bedrijf. De kleding doe ik dus ernaast. Ik heb inmiddels 3 kinderkledingparty's gehad en 2 bij mij thuis (inloop). Dat gaat allemaal prima. Voor het voorjaar heb ik 5 party's staan bij mensen thuis (3 in maart, 1 in april, 1 in mei). Maar ik zou graag nog meer mensen willen trekken om een party thuis te geven. Maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik heb schoolgaande kinderen, dus via school heb ik al 2 mensen die een party willen geven. Maar ik zou ook graag in de omliggende dorpen meer mensen willen trekken. Zoals eerder gezegd sta ik ook wel eens op een braderie in de omliggende dorpen en daar deel ik folders uit, ook met een leuke webwinkel korting van 20% en een leuke actie voor de gastvrouw van een kledingparty. Die krijg dan 50% op al haar eigen aankopen tijdens de party. Maar nu? Moet ik al tevreden zijn met deze 5 party's (omdat ik beginnend ben) of weten jullie manieren om meer mensen te kunnen trekken? Ik hoop dat iemand mij wat tips kan/wil geven. Alvast bedankt voor het lezen van mijn bericht. vr groet, Ellen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept