Jump to content

TINSTAAFL

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Zowaar teruggebeld door Financien! De onvermelde voorwaarde is; de overheid herverzekerd alleen als de kans op faillisement minder dan 4% (vier!!) is. Dus bedrijven die voor 95% niet failliet gaan worden niet herverzekerd. Ik mag wel stellen dat, zeker in deze tijd, er vrijwel geen bedrijf is die daaraan voldoet. Zeker niet bedrijven waarvan de limiet is gehalveerd en waarvoor de TASK regeling eigenlijk was ingevoerd. Dit stond nl. in het persbericht: "Met de maatregel van het kabinet kunnen bedrijven via hun bestaande polis bij hun kredietverzekeraar een verhoging van een verlaagde limiet aanvragen. De Staat dekt maximaal het dubbele van de verzekerde limiet." Zoals ik al eerder zei, een wassen neus, Window dressing van Woutertje Bos. Niks geen VOC mentaliteit, alleen maar bean counting van onze ondernemende regering ::) Nogmaals, voor banken gelden andere regelingen, NIET voor diegene die de VOC mentaliteit werkelijk uitdragen. Maar ja, wat kan je anders verwachten van politici die onlangs nog een bijna failliete bankeigenaar uitgebreid feliciteerden met zijn werk...
 2. In hoger beroep bij wie?, bij Attradius! TASK wordt uitgevoerd door de kredietverzekeraar zelf , de staat treed alleen op als herverzekeraar, niet meer en niet minder. Er is dus geen ambtenaar die namens de staat alle aanvragen beoordeeld: dat doet de kredietverzekeraar echt zelf, primair alleen en misschien - bij hele hoge limieten - secundair in overleg met de poolpartners (Attradius, Euler en Coface) Een TASK afwijzing betekent dus niets anders dan een afwijzing van Atradius. De "experts" van Attradius die verbaasd zijn over de afwijzing moeten dus even in de spiegel kijken.... Lees ook de nadere info over TASK op de site van het Verbond van Verzekeraars: Dat kwam niet van mij en dat vroeg mij dus ook af. Er zijn echter door de staat aanvullende voorwaarden gesteld die niet gepubliceerd zijn en ook door Atradius niet bekend mogen worden gemaakt. Op dit moment ben ik bezig informatie te verkrijgen over deze aanvullende voorwaarden bij Financien maar na 4x telefonische toezegging dat ik terug zou worden gebeld wacht ik nog steeds op antwoord. is mij allemaal al bekend...
 3. Ik weet niet of Atradius "in hoger beroep" kan gaan, dat is mij niet medegedeeld. Inderdaad andere kredietverzekeraars heeft weinig zin, omdat die al nauw met elkaar in kontakt staan. Wel geeft Prisma bv meer info waarom een dekking wordt afgewezen of lager is vastgesteld. Uiteindelijk is Atradius niets anders dan een verzekerings firma die het liefst een huis onder water tegen brand verzekeren ;)
 4. Begrijp ik niet, wat heeft dit met kredietverzekering te maken? Nogmaals deze klant is door Atradius voor een bepaald bedrag verzekerd, die met de regeling van TASK verdubbeld zou kunnen worden. Atradius, zoals vermeld, steunt onze aanvraag en was uiterst verbaasd dat de overheid onze aanvraag afwees.
 5. Zoals het begrip het al aanduidt: verzekering op de vordering, zoals ik bij alle klanten doe. Er is geen valutarisico, alles wordt in € gefactureerd. Het is een doorlopend kontrakt, daarom is het al opgedeeld... Alleen voor deze kant.
 6. Nee, niet verlaagd, in dit geval was de verzekering door Atradius gemaximeerd en zou in het kader van TASK verdubbeld kunnen worden. Zoals mijn zoon zegt "Ja, Duh", dit is mij uiteraard bekend. Atradius heeft de aanvraag gedaan en deze zoals vermeld door de overheid afgewezen. Atradius heeft mij overigens medegedeeld dat zij daar beslist niet mee eens en verbaasd waren dat het niet werd toegekend. Derhalve mijn frustratie.
 7. Als het om politieke partijen gaat, hierop ben ik een beetje uitgekeken. Pechtold doet het goed en heeft charisma, maar politici, en vooral die van tegenwoordig, zijn alleen uit op electoraal succes. Ik mis politici met VISIE, statesmen.
 8. "Waar ik persoonlijk nu wel benieuwt naar ben: Hoe ziet jouw concurrentiepositie eruit? Kom je buitenlandse partijen tegen die wel staatssteun krijgen? Je zegt 53% omzetstijging, betekent dat vooral dat je financiering zoekt voor je crediteuren?" Onze concurrentiepositie is goed, anders krijg ik dat 4-jarig kontrakt niet van een van de grootste japanse firma's in mijn branche... Buitenlandse konkurrentie komt, zoals zo vaak uit China, waar staatsteun schering en inslag is. Nogmaals, ik zoek geen financiering van mijn krediteurs of grondstoffen, dat is allemaal al geregeld, ik zoek (export) krediet-garanties, zoals die door bv Atradius wordt afgegeven en door de overheid dmv het TASK programma zou worden verruimd.
 9. Bedankt voor de link, maar nogmaals het gaat hier niet om kredietverlening, het gaat mij om (export) krediet-garanties.
 10. Sorry, maar ik praatte niet in het algemeen, het ging duidelijk om het TASK programma, die naar mijn mening veel te klein was gebudgetteerd en veel te rigide wordt toegepast. Het is algemeen dat de kredietverzekering (nogmaals verzekering, geen kredietverlening!) sinds een jaar bijzonder rigide wordt toegepast, dit in tegenstelling tot de garanties die destijds zonder problemen aan de banken zijn afgegeven. "Maar die info over jouw specifieke situatie komt pas achteraf en ik ben niet helderziende." Dat had je kunnen navragen en niet zomaar bepaalde zaken voetstoots aanemen.
 11. "Sorry er was iets weggevallen. Maar de TS heeft nog geen seconde aan zichzelf getwijfeld. Heeft de TS wel recht op support?" "Een echte ondernemer ziet geen problemen, maar die ziet uitdagingen " "Overigens wil ik niet al te flauw zijn, maar volgens mij heeft de TS nog een half krediet over.... dat is meer dan sommige ondernemers kunnen zeggen." "Daarnaast kan topic starter te druk zijn om de reacties te hebben bekeken. Geef even wat tijd..." Ik ben 62 en sinds 19 jaar eigenaar van een metaal produktiebedrijf (omzet 12 miljoen, 22 man in dienst) in de automotive sector met een export quote van 96% naar 40 landen in de wereld. Doordat wij in de vervangingssector zitten hebben wij dit jaar een omzetstijging van 53% weten te realiseren, derhalve geloof ik dat ik net zoveel recht op steun heb als de banken. Ik ben naar dit forum gekomen om een open en constructieve discussie aan te gaan over het regeringsbeleid, maar in plaats daarvan krijg ik alleen maar azijn over mij heen gegoten en worden er alleen zinloze platitudes geplaatst. Ik heb het hier wel gehad, tot ziens.
 12. De regering vergeet dat het MKB de ruggegraat is waarop de nederlandse economie draait, de banken zijn er alleen om facilitair diensten te verlenen aan de Real economie die toegevoegde waarde verleend aan de nederlandse economie. Let wel, het gaat hier niet om krediet, maar om garanties, echt beter mijn bericht lezen, heren. Dit gaat om de TASK waar de garantie die Atradius heeft afgegeven wordt verdubbeld. Dit gaat uiteraard niet voor niks, er moet een forsie premie over worden betaald. Wat hebben we aan "gezonde" banken als er weer 50.000 werkelozen bijkomen? En wat hebben we aan weer een record op de Beurs als het consumentenvertrouwen weer gezakt is? Laten we eerst zorgen dat het MKB weer kan ONDERNEMEN, uiteraard gebaseerd op gezonde businessplannen. "Stop met de schuld bij iedereen neerleggen die daar weinig mee van doen heeft (ING, ECB,...) en ga achter de mensen aan die daar wel over gaan. " Sorry hoor, maar als je mijn bericht goed heb gelezen leg ik de schuld niet bij ING en ECB, maar bij de regering die het MKB veel te weinig ruimte geef om zich uit de crisis te worstelen.
 13. De motivatie lijkt mij duidelijk uit mijn bovenstaand betoog.
 14. Moet er hier altijd een vraag gesteld worden? De reden van mijn betoog is dat de regering naar mijn mening aan windowdressing doet en ik benieuwd ben of dit vaker onder de forumleden voorkomt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept