Jump to content

entrepeneur

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk, bizz, rabobank
 1. Nee nog geen bank gesproken. Wil eerst de cijfers uit het bedrijf zien. (verstandig?) Nog tips waar ik op moet letten bij een dergelijke inzage? Mijn eigen indicatoren zijn: - waaruit bestaat de vraagprijs precies? (specificeren van onderdelen zoals pand, grond, machine, voorraad, etc.) - omzet uit de hoofdmachine - omzet uit de andere elementen - uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst (bestemmingsplan inzien) (aantal gebouwen op een perdeel, etc) - contracten tbv personeel (volgens mij geen personeel) - koopsom en hoe gewenst te betalen - de huidige kosten van het bedrijf. Moet ik ook kijken naar de intrinsieke waarde van het bedrijf? En ook naar de rentabiliteitswaarde? Ik weet hoe ik dit bereken (geloof ik) maar weet niet goed wat een uitkomst mij verteld. daarnaast doe ik nog een klein onderzoek onder mijn potenciele afnemers, een paar steekproeven: - concurenten in de buurt - reputatie van het bedrijf Als ik een boekhouding inzie, moet daar dan altijd een verklaring van een accountant bij zitten? Het bedrijf is een vof. Ik ben van mennig dat ik de eerste 3 maanden het niet beter of slechter zal doen dan de huidige ondernemers (zelfde resultaat vorig jaar?) Wel ben ik het volgende van mening: De huidige eigenaren hebben het bedrijf niet volledig open en halen dus maar een beperkte omzet, waar meer mogelijk is. De huidige eigenaren bedienen de machines niet zelf, maar laten dit doen door derden (0-uren contracten oid) Mijn uren kosten mijn salaris, niet mijn salaris + verkapt personeel zoals de huidige eigenaren. Daarnaast zie ik groeipotentie in zowel de bedrijfsactiviteiten dan wel de afnemers. De eerste 3 maanden ullen dus de kosten verlaagd worden ten opzichte van de huidige ondernemers, daarna het begin van een stijgende omzet.
 2. Bedankt, geeft weer een andere kijk, echter Als toekomstig ondernemer kijk ik vaak rooskleurig en ook nu weer haha Er staat niet voor 5 jaar aan voorraden. De voorraden voor 4 weken zijn ongeveer 750 euro, echt waar!) Het overige bedrag zal volgens mij de goodwill zijn die gevraagt wordt. Welke waarde wortd hiermee bedoeld? Handelswaarde? Het vervelende is dat ik volgende week pas echt de cijfers onder ogen zie en daarom zijn er onduidelijkheden. Tot nu toe kan ik het volgend cash flow paatje maken: 75.000 omzet verminderd met btw 20.000 rentelasten (Stefano) 10.000 nutsvoorzieningen 10.000 inkoop 10.000 onderhoud en overige 5.000 onvoorzien --------- 20.000 20K/25%= 80K , al weet ik de betekenis er niet van. Ben ik verplicht tussendoor af te lossen? Of mag ik ineens achteraf?
 3. De 50.000 is overwaarde. Deze wil ik volledig inbrengen. Mijn prive-situatie is zo dat ik 400 euro hypotheeklasten heb momenteel en verder geen leningen of afbetalingsverplichtingen, etc. Die 200 euro extra per maand (hypotheekverhoging) is te dragen door het salaris van mijn partner. Hoe hoog zijn de maandlasten bij een financiering van dit project? Schets? 375.000 kk (10%?) = 412.500 ex btw 490.875 inclusief. Moet ik deze 78.375 ook financieren? Of kan ik deze gelijk terugkrijgen? Hoe werkt dat. Stel ik moet de totale 490.875 financieren.....is het dan 490.875 - 50.000 (overwaarde) = 440.875 Kan ik ook gelijk de 78.375 aan btw teruggave gelijk mn financiering mee aflossen? Blijft er over 440.875 - 78.375 = 362.500 Of kan dit niet? Hoe hoog zijn dan mijn zakelijke maandlasten?
 4. wat is een borgstellingskrediet precies?
 5. Toch is de situatie ongeveer zo als ik voor doe komen. Kan je me ook een aavulling geven op de financieringsbehoefte. Is het allemaal reeël en haalbaar?
 6. Weet ik niet, is nog niet over gesproken. Ik ga ervanuit, inclusief grond ca 1200 m2
 7. Klopt....ik heb de btw verkeerd vermeld, moet 14369 zijn. daardoor komt het resultaat voor belasting op 45131 euro. Wat ik overneem is een stuk grond, een pand, een machine, huidige voorraad is voor 4 weken en werkmateriaal. Het betreft een stuk grond wat voor 40% bebouwd is en nog uitbreidingsmogelijkheden heeft, wat gunstig voor deze branche is. Het pand is 3 jaar oud, waarde ongeveer 120.000 euro De machine is 3 jaar oud en heeft een nieuwaarde van ongeveer 60.000 euro. Daarnaast zijn er nog twee kleinere machines, waarde ongeveer 5.000 euro. Verder voorraden en werkmaterialen. Totaal een 200.000 euro ongeveer. Het bedrijf heeft enorm veel kansen en ik schat in dat ik in ongeveer 5 jaar de omzet met 50% heb laten toenemen, terwijl de kosten maar met 10% zullen stijgen. Is het reeël om hiervoor een financiering te vragen, of is dit kansloos en wordt dit direct afgewezen. Geen ervaring hiermee, wel in de branche.
 8. Naar enig speuren op HL kom ik niet tot bevredigende antwoorden. Ik wil graag een bedrijf overnemen dat te koop staat. Zowel de branche danwel de specifieke gegevens kan ik niet prijsgeven in verband met misschien melezende concurrenten. De Vraagprijs is 375.000 k.k. ex btw. Hoe financier je zoiets en is dit haalbare kaart voor mij? Ik heb vanmiddag pas deze informatie binnen gekregen en ben nog niet bij een bank geweest. Mijn eigen vermogen bedraagt 50.000 euro. (overname woning) Deze wil ik volledig inbrengen. Om de activiteiten te kunnen vervolgen bij de overname heb ik een kleine 2.500 euro nodig die ik kan financieren uit mijn portemonee. Ik ben nog niet op de hoogte van de bruto omzet en de huidige cashflow. Mijn inschatting is het volgende: Omzet: ongeveer 90.000 btw afdracht: 17.100 inkoop: 9.000 G/W/L: 9.000 overige kosten: 7.500 Onvoorzien: 5.000 Resultaat voor belasting: 90.000 - 47.600 = 42.400 Personeel heb ik niet nodig. Het bedrijf bestaat uit een stuk grond, een pand met een machine. Hoe te financieren en kan ik dit met mijn huidige gegevens en middelen financieren?
 9. Qua personeel denk ik aan het volgende. Ik neem twee mensen aan met een arbeidshandicap. Hiermee krijg ik volgens een aanzienlijk gedeelte in de loonkosten in de vorm van subsidie terug. Daarnaast ben ikzelf actief op de werkvloer en zal ik bijgestaan worden door een familielid. Deze zal zonder financiele verplichtingen toch netjes betaald worden. (geen contract of betaald in ruil voor goederen) Wat Joost verteld is absoluut waar. Alleen denk ik dat er nog genoeg mensen (potencieel) is om tweedehands artikelen te bemachtigen en te verkopen. Mijn pand zal ongeveer 5.000 per maand gaan kosten. Ik weet dat dit veel is, maar ik denk dat dit concept alleen slaagt wanneer je er een grote ruimte mee vult. Mensen moeten gaan snuffelen! Dat verkoopt volgens mij. Ik denk dat ik wel voor een 750 euro per dag aan goederen weet te verkopen, maandomzet van ruim 18.000 euro. Pandkosten 5.000 btw afdracht 3.420 gas water licht 1.000 personeel 3.000 afvalkosten 1.000 transportkosten 700 kantoorkosten 500, blijft er nog 3380 over. dan heb ik de post onvoorzien niet meegenomen en ook niet de btw te vorderen post. Wanneer het zaakje 200 m2 groot is, ziet 40% van de binnenkomers al dat er niks voor hen bij is en haakt weer af. Ook moeten mensen een beetje anoniem kunnen shoppen en niet direct op de huid worden gezeten door een verkoper die op 5 meter van ze af staat. Iemand nog reacties?
 10. 2 of 3 maal een r ? Naam was al bezet, vandaar. Was wel een beetje stangend bedoeld, moet kunnen hells angels. Fijne avond verder. Ik heb tevens de serieuze forums gevonden, bedankt.
 11. Erg ondernemend en zakelijk gericht dit topic. Kan je hier ook praten over met wat voor lampion je straks gaat lopen?
 12. Tweedehands producten zijn HOT. Zie marktplaats, zie kringloopbedrijven, etc. Nu loop ik met het idee om een pand te vullen met zowel partijhandel (stockvoorraden, overvoorraden, faillisementspartijen, etc) dan wel tweedehands producten. De partijhandel koop in zowel uit Nederland dan wel als het buitenland. Hier zit ongeveer een brutomarge van 50 tot 55% op. Echter moet ik volgens mij wel rekening houden met 10% als onverkoopbaar. (Hiermee laat ik mijn kinderen op de rommelmarkt en braderie staan) De tweedehands producten wil ik net zo binnen halen als kringloopbedrijven dit doen. Mensen kunnen hun waren van zolder en dergelijke gewoon aanbrengen, of op laten halen. Vervolgens worden de producten gesorteerd en in de winkel gestald. Hiermee denk ik dat ik 20% niet zal verkopen (kapot of onverkoopbaar) Dit wordt naar de stort gebracht. Het pand zal intern wel een scheiding aangeven (zonder wanden) wat tweedehands dan wel nieuw betreft. Producten die ik wil verkopen: Alles, namelijk kleding, accesoires, gereedschap, huishoudelijk, meubele, seizoensartikelen, etc. Nu heb ik een gemeente op het oog met ongeveer 35.000 inwoners. ik heb een pad op het oog van ongeveer 1200 m2. De gebruikte verkoop vloer oppervlakte zal ongeveer 1000m2 zijn. Ik denk ongeveer dat ik voor een kleine 20.000 euro aan partijhandel de helft van de ruimte vol krijg met goederen. Ook doe ik een inverstering van 10.000 euro aan tweedehands schappen om de goederen te stallen. Daarnaast denk ik dat ik op korte termijn wel 200m2 aan gebruikte goederen kan ontvangen. Mijn vraag......heeft dit concept voldoende visie om lang te kunnen bestaan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept