Jump to content

pixels

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk
 1. Bedankt voor je reactie. Inmiddels heb ik de spullen al besteld en zijn ze in productie. De vervoerder heeft al aangegeven (op basis van info van hun agent daar) dat kwaliteitscontrole niet echt lekker loopt en betrouwbaar is. Ik wilde graag de spullen laten controleren, voordat ze Peru zouden verlaten. Mocht er dan wat mis zijn dan was het in elk geval het land nog niet uit. Maar goed, ik heb alle vertrouwen in de leverancier, dus dan de controle achteraf.
 2. Beste Mea, Ik heb laatst nog een berichtje gelezen (kan het even niet meer terugvinden) over de terugloop van discotheken in NL. Wellicht is het verstandig om ook even uit te zoeken waarom die terugloop er is (rookverbod, crisis enz) Succes!
 3. Dat is precies wat ik ook dacht Liesbeth. Als Dikado als merk niet meer bestaat dan zitten er aan kidado geen voorwaarden meer. Voorbeeld uit eigen ervaring; ik heb een .nl domeinnaam. De .com was voorheen bezet. Nu is deze vrij, maar het registratiebureau vraag uit naam van de klant ruim 4000 dollar! En op dat domein is niks meer.
 4. Overigens vind ik op de belgische site dikado.be een stukje tekst over hans textiel. Een ander linkje levert meer info op; http://www.fashionunited.nl/bedrijven/archief/textielsupermarkt.htm De eigenaresse van Hans Textiel en Dikado is dezelfde. Zo zou je meer info kunnen krijgen.
 5. Lastig hoor. Het makkelijkste is toch om voor een geheel nieuwe naam te gaan. Blanco, zonder gedoe. Maar ik begrijp wel heel goed dat als je voor jouw gevoel "de naam" hebt gevonden dit lastig is. http://www.goudengids.be/q/business/advanced/what/dikado/ Hier vind ik er 2, waarvan ik denk dat jij het eerste resultaat nodig hebt?
 6. Maar de Belgische Dikado bestaat niet meer toch? Ik kon er niets meer over vinden in elk geval. En Kikado.nl en Dikado.be zijn dus overeengekomen dat zij geen drukwerk zou vervaardigen toch? Maar waarom moet zij haar merknaam nu aan jou overdragen dan? Als jij kikadokaartjes neemt dan heb je toch niets te maken met haar merknaam of met de niet meer bestaande Dikado.be?
 7. Natuurlijk is het veel geld, zeker als je net gaat beginnen. Maar je bent zelf vergeten te checken of de naam al in gebruik is. Als je deze naam perse wilt gebruiken dan moet je denk ik blij zijn dat ze het uberhaupt wil verkopen. Volgens mij heeft ze geen nieuwe KvK inschrijving nodig. Ze kan volgens mij gewoon haar bedrijfsnaam (gratis) wijzigen bij de Kvk. Dus daar heeft ze geen kosten aan. Maar misschien moet je nog even goed kijken naar de naam. Wil je deze echt zo graag? Over dikado; ik vind in elk geval wel een www.dikado.nl Deze dame maakt zelf kaarten. Het lijkt me dat er toch wel verwarring kan ontstaan met kikado......
 8. Ja ik heb het gezien, bedankt. Helaas nodigt deze ook niet uit tot lezen. Je zou bijna denken dat dat de bedoeling is van AV's......
 9. Nee uiteraard kun je een aantal AV's pakken en dan je eigen schrijven op basis hiervan. Ik heb ook een jurist gevonden die de AV voor je op maat maakt. Dit is erg duur. Zijn goedkopere variant is dan ook; lever zelf 4 AV's aan van soortgelijke bedrijven en ik maak op basis daarvan een AV voor je. Maar dan heb je alsnog die lappen tekst die vervelend lezen. En dan vind ik persoonlijk de tekst van mamakado veel prettiger. Dat je e.e.a. verschillend kunt interpreteren begrijp ik wel. Maar in de tekst van mamakado kan ik geen dingen ontdekken die anders opgevat kunnen worden. Mijn inziens kom je de klant ook meer tegemoet door een AV te hebben die ook leesbaar is.
 10. Nou zo simpel is dat niet helemaal. Ja je zou ze kunnen kopieren van iemand anders. Maar ik geloof niet dat dat helemaal handig is. Heb al regelmatig gelezen dat ondernemers de AV kopieren en vervolgens met verkeerde voorwaarden zitten omdat het toch niet geheel van toepassing is. Op maat kun je ze laten maken. Maar dat kost een flink bedrag
 11. Beste forummers, Voor mijn startende webwinkel ben ik gedoken in de wereld van de algemene voorwaarden. Nu heb ik via Google al een bedrijfje gevonden die een "all in" pakket voor starters biedt. Algemene voorwaarden, de privacyverklaring, wet kopen op afstand etc. Voor 599,- Alleen vind ik de algemene voorwaarden altijd zo slecht leesbaar. Nu heb ik wat goedlopende sites bekeken en zag ik dat de site van een van de forummers algemene voorwaarden heeft in normale tekst. Zie http://mamakado.nl/voorwaarden Ik ben hier erg van gecharmeerd. Voor het eerst heb er niet zuchtend doorheen gelezen. Maar, is het juridisch gezien voldoende? Het lijkt mij van wel omdat er alles instaat wat er in moet staan. Het is uiteraard weer een hoop geld, maar als het moet dan moet het natuurlijk. Maar wat vinden jullie hiervan? Het is toch wel de bedoeling dat klanten begrijpen wat er staat, maar het feit dat iedereen aanraadt het door een jurist te laten doen geeft toch wel aan dat het een lastig verhaal is. Om op te stellen en om te lezen. Ik heb mamakado even gemailt en zij heeft het niet voorgelegd aan een juridische specialist.
 12. Hoi Kim, Naast geboortekaartjes zijn er ook andere manieren om de geboorte van je kind kenbaar te maken. Denk aan mini t-shirts met de tekst van een geboortekaartje erop. Of je hebt snoepwikkels, verpakkingen. Dit is een (duurder) alternatief voor het geboortjekaartje. Mensen die bij jou zullen komen zullen over het algemeen aanstaande ouders zijn. Misschien dat je ook kunt denken aan (custom) geboorteslingers?
 13. Dus dan zou het eigenlijk zo zijn dat ik pas na een paar keer invoeren deze vergunning kan aanvragen? Dan pas kan ik immers aantonen dat ik voldoe aan de voorwaarden "regelmatige invoer". Op dit moment is het voornemen er wel natuurlijk, om regelmatig in te voeren. Maar wanneer dat precies is kan ik nog niet voorspellen.
 14. Beste forummers, De situatie is op dit moment als volgt; webwinkel wordt gebouwd (is nog niet online) en de kleding die ik besteld heb uit Peru is in productie. Ik heb dus een briefje gestuurd naar de Belastingdienst om een vergunning artikel 23 te krijgen. Voorwaarden zijn; - regelmatig goederen invoerren - aparte administratie voeren - gevestigd zijn in NL Nu ben ik een startende ondernemer en een dergelijke vergunning maakt het voor mij wat makkelijker. Maar dit is pas mijn eerste zending (waarde 9.000euro). Uiteraard ben ik van plan regelmatig in te voeren, maar dus is natuurlijk wel afhankelijk van het succes van de winkel. Nu ontvang ik vandaag een brief van de inspecteur. Hij wil graag het internetadres van de winkel. Sja, die is dus nog niet online. En vervolgens wil hij weten wat ik eraan heb gedaan om een klantenkring op te bouwen om daardoor tot regelmatige invoer te komen? Hij geeft verder nog aan dat hij terughoudend is met de vergunning, daar er nog geen regelmatige invoer plaats heeft gehad. Nou ga ik uiteraard een briefje terugschrijven, maar met zijn vragen kan ik weinig. Mijn winkel is nog niet online, dus die kan hij niet zien. En wat ik eraan gedaan heb een klantenkring op te bouwen.................ehhh, ik heb express nog geen reclame gemaakt. Mijn winkel is immers nog niet online. En ik wil graag de 1e nieuwschierigheid van mensen gebruiken om gelijk een mooie winkel te presenteren natuurlijk. Wie heeft ervaring met de aanvraag van deze vergunning? En is het niet gek dat mij deze vragen worden gesteld? Ik heb immers in mijn brief aangegeven dat ik een startende ondernemer ben. En juist voor starters is deze regeling zo prettig. Wie heeft advies?
 15. Sorry, niet helemaal duidelijk misschien. Ja ik wil de kleding graag laten controleren op kwaliteit. Ik heb al monsters ontvangen, maar lees ook verhalen over containers vol slechte kwaliteit terwijl de samples prima in orde waren. De linkjes ga ik strakjes even doornemen, dank je wel! Inmiddels heb ik van mijn transporteur begrepen (een NL bedrijf) dat hun agent in Peru wellicht iets weet. Maar dat ik me er niet teveel van moet voorstellen. Misschien dat iemand nog iets weet over kosten voor dit soort diensten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept