Jump to content

harrieschenkel

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Allemaal bedankt! Is alweer een zorg minder. Kan ik aan de gang met mijn nieuwe uitdaging!!
 2. 1) Vraag het geld terug van degene aan wie je het geleend hebt. 2) Stort dit op, of maak het over naar de rekening van je bedrijf. 3) In de boekhouding boek je dit als prive storting Dat geld heb ik inmiddels al ontvangen. Even voor alle duidelijkheid: Morgen ga ik naar de bank toe en stort dit op mijn zakelijke rekening. Ik boek het eerst in bij het kasboek onder ontvangsten en daarna boek ik het weer af onder uitgaven met de mededeling van prive storting? Dan krijg ik er geen gezeur mee verder over hoe en waar dit geld weg komt?
 3. Het enige wat ik heb is een behoorlijke schuld bij de bank ( zakelijk krediet!) Prive heb ik verder helemaal niets. Huurhuisje en goedkope auto.
 4. Het is gewoon eerlijk geld. Dit geld heb ik aan iemand uitgeleent en staat nu niet op een spaarrekening. Het is dus niet bekend bij de belastingdienst helaas. Hoe ik dit geld nu in mijn zaak moet brengen is mij een raadsel. Ik wil heel graag verder met mijn onderneming, maar daarvoor zal dit geld toch op mijn zakelijke rekening terecht moeten komen. Hoop op een goed advies!
 5. Probleem is dat ik al jaren een zelfstandig ondernemer ben en onlangs een grote verbouwing heb gedaan. Dit was een hele dure investering en daar heeft de bank mij mee geholpen. Ze geven nu aan dat ze aan het maximum zitten met de lening. Omdat ik graag verder wil als ondernemer en nu de winkel zo wil aanpassen dat er weer een goede boterham in zit voor mij zal ik even moeten investeren. Dat kan alleen maar met eigen geld dus. Dat ik geen rente krijg over het geld wat ik in de zaak stop zal me een worst zijn in deze situatie. Waar het mij om gaat is het punt dat ik dus 15000 euro van eigen geld ( in de loop der jaren opgespaard, maar staat dus niet geregisteerd) wil inbrengen in mijn eenmanszaak. Als ik dit gewoon op mijn zakelijke rekening stort komen er dan van de belastingdienst of zo geen vragen waar dit geld weg komt?? Kan ik als het straks weer goed gaat met de zaak dit geld ( 15000 euro) er ook zo weer uithalen dan?
 6. Het gaat om een eenmanszaak. Ik ben inderdaad de enige eigenaar. Het geld dat ik er in wil / moet pompen is bedoelt voor aanschaf inventaris.
 7. Wegens omstandigheden moet ik mijn huidige onderneming om gaan bouwen tot iets anders. Doordat de banken geen geld geven kan ik deze plannen zo niet uitvoeren zonder zelf geld er in te steken. Door de jaren heen heb ik privegeld gespaard, maar dit heb ik altijd ergens voor mij laten bewaren. Dit geld is er dus eigenlijk niet. Het gaat maar om een bedrag van € 15.000,00. Om mijn plannen wel uit te kunnen voeren moet ik op korte termijn dit geld inbrengen in mijn eenmanszaak. Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan doen? Iets met een prive lening aan de zaak met een rente berekening erbij of zo? Zullen ze vragen gaan stellen waar dit geld weg komt of zal hier niemand naar vragen? Leg dit liever hier eerst even voor en ga er dan maar naar mijn accountant.
 8. Ruben, Hartelijk dank voor je reactie. Hier kan ik tenminste wat mee. In ieder geval zit ik niet te wachten op deze ellende. Ga me nu eens even goed verdiepen in de mogelijkheden voor het ombouwen van de winkel en wat de kosten daarvan zijn. Groeten
 9. Goedemorgen allemaal, Gisteravond een gesprek gehad met mijn accountant en een adviseur. Dat gesprek is me niet echt in de koude kleren gaan zitten kan ik jullie vertellen. Het volgende is er uit gekomen: Volgens de beide heren denk ik er te makkelijk over. Zij geven aan dat als ik de schuldsanering in ga dat de bank me altijd zal blijven achtervolgen. Tot aan mijn graf toe, want ze willen het geld terug hebben. Overleg met de bank om schuld te verlagen door een afspraak te maken met de verkoop van de winkel is er ook niet bij. Zo werkt dat niet meer met de banken geven zij aan. Ze zullen me de periode van 36 maanden wel met rust laten, maar daarna zullen ze me altijd weten te vinden. Dat kan 5 jaar later zijn of 10 jaar later. Ze zullen hun uitgeleende geld terug krijgen. Ook krijg ik bij de BKR een dik rood kruis achter mijn naam en dat zal inhouden dat ik nooit meer geld zal kunnen lenen. Waar ook maar voor. Wie heeft hier ervaring mee en kan me vertellen of dit daadwerkelijk zo is. Anders zit er niets anders op dan geld te investeren in de winkel en die om te bouwen tot iets anders waarbij ik dan geen producten meer ga verkopen waar ik ziek van wordt. Alvast bedankt voor jullie reactie / hulp. Groeten, Harrie
 10. Dank voor het opletten, maar naam en mailadressen zijn zo niet te achterhalen. Daar had ik al rekening mee gehouden! Toch bedankt voor de reactie.
 11. Zoals gemeld is December qua omzet is een belangrijke maand. Januari is voor mij het juiste moment om de verkoop te starten. Mocht er een serieuze koper zijn dan is de mogelijkheid aanwezig om nog even door te doen om het allemaal goed af te ronden. Wat betreft die spanning: Die is niet echt en daarom heb ik ook besloten om me in December volledig op de winkel te richten met de verkoop aan de klanten en nog zoveel mogelijk omzet te maken en dus minder schuld te hebben bij de bank. Dan kom ik in Janauri al met een ander plaatje aan bij de bank wat betreft de schuld. Want die kan maar zo met 10000 euro of zo afnemen als het een goede decembermaand wordt.
 12. Kijk eens aan!! Daar ben ik nu juist ook bang voor. Vossie heeft precies mijn angst omschreven!!
 13. Wat is dit nu weer voor reactie dan?? De bank kan hier ook niets mee doen hoor. Ik probeer er gewoon nog zoveel mogelijk voor hun uit te halen en dan ga ik in overleg. Ik betaal netjes mijn rente en kosten en dus hebben ze niets te klagen!!! Kredietruimte heb ik ook nog voldoende, maar het gaat nu dus om gezondheidsredenen!!!
 14. Op dit moment is er financieel nog niets aan de hand!! Kan bij de bank wel slapende honden wakker gaan maken, maar dat lijkt me niet verstandig!! Van de bank hoef ik geen uitstel. Het gaat om mijn gezondheid. Daardoor moet ik er z.s.m. mee stoppen. Voor mijn handel is de maand december erg druk en belangrijk en dan kan ik deze overname er niet bij hebben. Daarom gaat dit per Januari gebeuren. Alleen qua gezondheid is er dus druk in dit geval. Maar als er een koper komt en het loopt allemaal iets uit met de tijdsplanning dan is er nog niet zoveel aan de hand. Dan maar even tijdelijk wat meer medicijnen gebruiken om op de been te blijven en dit goed af te ronden.
 15. Beste mensen hier, Na het lezen van jullie reacties kom ik tot het volgende: In Januari ga ik actief op zoek naar een koper / overname kandidaat voor mijn winkel. Mocht ik daar goed mee weg komen ( dus een goede overnameprijs ontvangen) en er blijft een niet al te grote schuld over dan zal ik met de bank gaan praten met een adviseur en kijken wat de mogelijkheden zijn. Als het goed is krijg ik uit de AOV een uitkering en daar kan ik dan een gedeelte mee af betalen. Via een kennis zal ik iets van 10000 euro kunnen lenen en dan kan dan ook naar de bank. Het is te hopen dat we het dan zo kunnen oplossen!! Allebei water bij de wijn doen en rente vrije lening of zo, want tot op heden heb ik genoeg rente betaald en daar heeft de bank genoeg aan verdient! Mocht het echter zo zijn dat er geen koper wordt gevonden dan zal ik per februari de zaak zelf moeten sluiten, want qua gezondheid is dit de enigste optie. In dat geval blijf ik met een schuld zitten van 90.000 en daar zie ik dan geen oplossing voor. Dat is gewoonweg niet af te betalen voor mij. Dan zal het toch 36 maanden schuldsanering worden om een schone lei te verkrijgen. Harrie
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept