Jump to content

Stephanie_S

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.unizo.be

Company info

 • Location
  De vlaamse Noorderkempen
 1. Er is iets misgelopen met de "quote" , ik hoop dat je er noga aan uit kan ;)
 2. Bedankt Highio, voor je reactie. Je hebt gelijk ivm lokale klanten. Ik denk dat het gewoon erop of eronder zal zijn. Ofwel zijn de mensen dolenthousiast over een schoonheidssalonnetje op een originele plaats (voor een keertje níet in het centrum of de stad), ofwel vinden ze het te ver en afgelegen en krijg ik onvoldoende klanten. Maar wie niet waagt, niet wint. De namen die je opgeeft zijn er zeker weer twee om over na te denken, maar eerder in een verder stadium denk ik. (die arrangementen dan) En Tilburg is steeds welkom hoor! ;)
 3. Ik hoor graag nog andere voorstellen voor een gepaste bedrijfsnaam. Ik ben te vinden voor Bosrijck, maar ben bang dat, als ik ooit kan uitbreiden naar een handelspand, de naam niet veel meer te maken heeft met de omgeving! Is deze naam niet te specifiek? ???
 4. haha, de harigen der maatschappij zullen zich meteen thuisvoelen! ;D Ik vind Bosrijck met de "c" toch leuker klinken. Er bestaat namelijk ook een "Bokrijk" in Vlaanderen, een middeleeuws pretpark-achtig iets. Erg bekend in de volksmond, maar de link zou niet zo interessant zijn. Ik ben dus bang voor versprekingen. Ik zou niet weten hoe ik een domeinnaam moet kopen (call me stupid) maar ik vermoed dat dit alvast het onderwerp is van een andere topic? Ik surf vast even rond op higherlevel! Bedankt voor de reacties!
 5. Ik ben inderdaad volop plannen aan het maken om dat ietsje meer aan te bieden, zoals een gezondheidsarrangement met een fikse wandeling of fietstocht. Jammer genoeg moet ik je teleurstellen over het financiële aspect :). Ik kan altijd terugvallen op mijn man, maar het is toch de bedoeling dat ik er op termijn van kan leven. Ik zou als zelfstandige in bijberoep starten (ik weet niet wat de term in Nederland is) en mijn klantenbestand stilaan uitbreiden. Ik denk dat er veel concurrentie is, maar wie niet waagt niet wint! Bedankt voor je reactie
 6. [Wat houdt je tegen om lekker thuis te beginnen? Volgens mij zijn de investeringen te overzien en als het onverhoopt niet lukt of je wil ermee stoppen, is er altijd nog een tweedehands markt waar je die spullen zou kunnen verkopen. In het slechtste geval is het een illusie armer en een ervaring rijker, maar hoef je er financieel niet aan onderdoor te gaan. Inderdaad, een mens denkt soms té veel na nietwaar :) Nu ik aan de belangrijkste punten heb gedacht, moet ik er maar gewoon voor gaan! Bedankt voor de reactie
 7. Een goed tip, daar maak ik morgen meteen werk van! Ik woon op de grens met één van de rijkste gemeenten van Vlaanderen, dat kan dus nog een groot voordeel zijn ;) Alvast bedankt!
 8. Inderdaad, het kan verkeerd geïnterpreteerd worden ::) Het woord Salon betekent bij ons eerder kapsalon, dat wordt dus ook moeilijk. Misschien houd ik het best op kortweg Bosrijck. Ik heb echter schrik dat men dan niet meteen zal weten waarover het gaat... Ik zou kunnen werken met een soort van tweede titel, bv. Bosrijck, beauty & wellness.... ?
 9. Bedankt Pieter, zo voor de hand liggend en toch zag ik het niet :) een hele leuke optie, eentje om te onthouden! Ik kom echter uit België, het zal dus .be worden.. Ik had gedacht om er Instituut Bosrijck van te maken? Of is dat too much?
 10. Beste mensen, Ik heb een bericht gezet over mijn project, op een andere topic, het gaat over een eigen praktijkje thuis om schoonheidsbehandelingen te geven. Wij wonen temidden van de natuur in een bosrijke omgeving, in een zwitserse chalet. De ruimte die ik wil gebruiken is dus übergezellig en heerlijk om in te ontspannen. Nu wil ik graag een leuke naam voor mijn "bedrijfje" en had gedacht om het aan die chalet en gezelligheid te linken. De woorden "cottage", "stulpje" en andere synoniemen kwamen in mij op, maar verder kom ik niet... Wie ideetjes heeft, altijd welkom! Ik wilde eerst voor S-thetics gaan, omdat mijn naam met een S begint, maar erg persoonlijk of origineel vind ik dit niet.. Alvast bedankt voor de tips! Groetjes Stephanie
 11. Omschrijving van je concept: Hallo allemaal, Ik start binnenkort met een opleiding Schoonheidszorgen. Ik wil graag schoonheidsspecialiste worden (na alle jobs ter wereld te hebben uitgeprobeerd), maar met een eigen praktijk. Ik ben realistisch en wil dus klein beginnen. Wij hebben een leuke kamer ter beschikking op de begane grond, met een eigen ingang en voorzieningen zoals licht, verwarming, en stopcontacten. Een goed contact met de klant is uiterst belangrijk, dus dit wil ik zeker hanteren door af en toe een extraatje mee te geven na een behandeling of zo. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Ik ben reeds aan het sparen geslagen ;D en heb bijna genoeg centjes voor de behandelstoel, daarna volgt een stoommachine, enzovoort. Ik heb een dagje mogen meelopen in een schoonheidssalon en ben ervan overtuigd dat dit helemaal mijn ding is. Ook ben ik met een goede boekhouder gaan praten over het statuut van zelfstandige, en ben dus van alles op de hoogte. Last but not least, ik ben uiteraard ingeschreven voor de opleiding! Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Onze woning bevindt zich een beetje afgelegen (een zone waar vakantiewoningen staan, bosrijk gebied) en de omgeving is heel aangenaam en ontspannend. Dit laatste is zeker een pluspunt, maar ik heb mijn bedenkingen bij de ligging; zullen de mensen tot daar willen en kunnen komen? Maken een website en mond-tot-mond reclame veel goed? Of kan ik beter een kleine ruimte in een bestaand pand (zoals kapsalon) huren? Met de ruimte die we thuis hebben bespaar ik natuurlijk het bedrag van de huur, maar geef dan weer meer geld uit aan elektriciteit en water... Hoe is dit anders dan bestaande concepten: De omgeving (veel groen en temidden van de mooie natuur), de extra aandacht die ik wil besteden aan de zorg van de klant, ik wil enkel met natuurlijke produkten werken die niet getest werden op dieren, en kan eventueel aan huis komen voor kleine behandelingen zoals een gelaatsverzorging. Workshops wil ik ook gaan geven, tijdens vrouwenavondjes of verjaardagsfeestjes bij dames thuis. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik wil graag jullie mening over het concept en de ligging, kan dit een succesverhaal worden?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept