Jump to content

VerLoo

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Uiteraard. Die koop ik gewoon in bij de groothandel. Dus gewoon onder de kosten zetten...
 2. Je bedoelt dus dat de BTW gewoon als voorbelasting gezien kan worden? Dat lijkt mij wel ja. Maar is dit niet te zien als investering in mijn bedrijf? En volgens mij zijn investeringen volledig af te schrijven... of zit ik hier nu verkeerd?
 3. Ik heb overal gezocht, maar ik kan niet echt het antwoord vinden of de situatie verschilt iets van de mijne. Vandaar dat ik het hier vraag ;) Ik heb een webshopje waarin ik prepaid kaarten verkoop aan gamers. Dit gaat om de Xbox 360 (spelcomputer) en World of Warcraft (PC-spel). Nu ben ik gevraagd door een groepje gamers of ik hen wil sponsoren. In ruil voor reclame via hun website en wat community's en fora lever ik dan tien codes voor noppes. Dit wil ik uiteraard graag doen, maar ik ben niet bepaald rijk en iedere euro die binnen komt is enorm welkom. De tien codes koop ik in voor €18,00 per stuk, in totaal dus €180. Inclusief BTW betaal ik dus €214,20. De reclame die zij daarvoor in ruil maken, is zeer welkom. Het richt zich precies op mijn doelgroep en ik verwacht wel wat groei hierdoor. Is er in deze situatie mogelijkheid om de kosten, die ik maak (€214,40), volledig of gedeeltelijk af te trekken? En, zo ja, hoe doe ik dit? Alvast enorm bedankt voor het lezen en ik hoop op een aantal bruikbare antwoorden. Met vriendelijke groet, Stefan Verloo
 4. Laat ik het nog wat beter uitleggen. Ik verkoop prepaid codes voor Xbox Live via een webshopje. Voorbeeldje: als ik 20 codes bestel ben ik zo'n 450 euro kwijt inclusief BTW. Dat is zo'n 70 euro BTW. Ik heb verder geen kosten en heb niet écht een voorraad. Alles is namelijk digitaal en staat enkel opgeslagen op wat USB sticks. Die 20 codes zijn in ongeveer 3 weken wel op, en dat is als het aantal bestellingen tegenvalt. Ik zou dan 70 euro meer voorbelasting betalen en krijg dat dan dus ook terug. Volgend kwartaal moet ik uiteraard relatief veel belasting betalen omdat ik de voorbelasting al heb opgegeven maar de te ontvangen belasting nog niet. Wat volgens mij niet tegen de regels is want ik heb die codes simpelweg nog niet verkocht. Voor dat relatief hogere bedrag schakel ik dan de kleine-ondernemersregeling in en is er niets aan de hand. Of moet ik dan te teruggekregen voorbelasting van kwartaal 1 terugbetalen?
 5. Zojuist mijn aangifte gedaan voor kwartaal 1 en ik krijg een paar tientjes terug. Nu zat ik te denken... als ik nou vorige week een grote voorraad had ingekocht, dan had ik meer geld terug gekregen, vanwege de hogere voorbelasting. Maar volgend kwartaal heb ik dan natuurlijk dat ik veel meer belasting ontvang dan dat ik voorbelasting betaal dus dan moet ik meer belasting betalen. Heeft dus geen zin zou je zeggen... Maar hoe zit het dan met de kleine-ondernemersregeling? Ik kan daar namelijk gebruik van maken. Dus als ik nu een grote voorraad had ingekocht zou ik meer belasting terug krijgen. Volgend kwartaal zou ik dan meer moeten betalen, maar daar trek ik dan de kleine-ondernemersregeling van af. Of mis ik nu iets? Lijkt me wel, want dit klinkt te mooi om waar te zijn. Zeker voor mij, als student, is elk tientje heel mooi meegenomen! Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.
 6. Ja je hebt helemaal gelijk! Was even in de war :P Heb ook zoveel berekeningen en regelingen bekeken de afgelopen week ;D Edit: je correctie vond ik wel wat karma waard.
 7. Dat begrijp ik, en beter lopen dan 1345 euro aan BTW in een maand... hopelijk wel! Maar dat zou toch al heel fijn zijn hoor. En het klopt inderdaad over die 1883. Je betaalt dan nog wel BTW over het verschil tussen die 1345 en wat je normaal zou moeten betalen. Maal 2.5. Dus moet je normaal gesproken 1645 euro (lkr makkelijk) aan BTW afdragen, doe je 1645 - 1345 = 300. 300 maal 2.5 is 750 euro. Nou is het geval dat ik ongeveer net zoveel betaal aan BTW als dat ik winst heb. Dus is het in mijn geval voor deze maand heel belangrijk onder die 1345 euro BTW te blijven. Volgend jaar verkoop ik dan gewoon zoveel als mogelijk uiteraard, omdat in een volledig jaar die 1345 euro aan BTW vele malen overschreden wordt.
 8. Ow, trouwens. Hoe zit het dan met de IB? Gaat dat per kalenderjaar, of vanaf het moment dat je begint? En... ik ben sinds oktober ingeschreven, maar de webshop is nog niet online. Vandaag of morgen zal dat worden. Als je in een jaar onder de 1300-nog-wat euro blijft van verschuldigde BTW hoef je dat niet te betalen. Nou vraag ik me dus af... wordt dat berekent tot einde dit jaar, en dan weer opnieuwe tot einde 2010? Of wordt dat berekent tot half oktober 2010 (1 jaar na mijn inschrijving)? Het eerste geval zou heel mooi zijn, want dan zorg ik ervoor dat ik onder die €1300 blijf op de BTW balans. Zou een mooie meevaller zijn :)
 9. Ok, enorm bedankt! Dit heeft namelijk wel wat invloed op de boekhouding en aangiftes :)
 10. Beste lezers, Sinds kort (half oktober) ben ik de eigenaar van een webshop en ik heb te horen gekregen dat ik per kwartaal aangifte moet doen. Nou weet ik dat je vanzelf een oproep krijgt om dit te doen, maar wanneer is die oproep? Is dit per kalender-kwartaal of per kwartaal vanaf het moment dat je staat ingeschreven bij de belastingdienst. Ik dacht zelf dat belastingen en dergelijken per kalenderjaar worden behandeld (in dit geval per kwartaal), maar een maat van me dacht daar anders over. Nu is de vraag, hoe gaat het in z'n werking? Moet ik een oproep verwachten eind december om aagifte te doen voor kwartaal 4? Of moet ik een oproep verwachten half januari (oktober + 3 maanden) om aangifte te doen over mijn eerste kwartaal (dus niet volgens de kalender). Ik bedank alvast degene die de moeite neemt mijn twijfel weg te nemen. Hoop snel wat te horen. Met vriendelijke groet, Stefan Verlooo
 11. Enorm bedankt voor je hulp! Nog een laatste vraag waar je hopelijk het antwoord op weet... Moet ik nog letten op andere heffingen of belastingen?
 12. Beste Joost, Sorry voor de vele (misschien belachelijke) vragen... maar, wat zijn de codes die ik invoer dan wel? Gewoon data/informatie ofzo? Waar je geen invoerbelasting of invoerrechten op betaald?
 13. Bedankt voor de snelle reactie. Dus volgens jou hoef ik geen invoerbelasting te betalen? Volgens mij is de info op de pagina van jouw linkje niet van toepassing op mij... of zie ik dat verkeerd. Laat ik een specifieker voorbeeld geven: Ik koop bijvoorbeeld Xbox Live codes van een bedrijf gevestigd in Singapore. Ik betaal de leverancier, die verstuurd de codes naar mijn email adres. Vervolgens lever ik de codes aan mijn klanten, wederom via email. Ze komen weliswaar niet fysiek over de grens, het zijn in principe 25 letters en cijfers verstuurd in een email :P Maar ik koop ze wel buiten de EU... dus ik begon vandaag enorm te twijfelen over deze kwestie. Was van plan morgen de KvK of belastingdienst te bellen, maar was zo nieuwsgierig dat ik het online even wilde vragen aan wat mensen met verstand van zake. Misschien dat er iemand is die dit 100% zeker weet, omdat hij/zij in dezelfde situatie zit.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept