lisaldf

Junior
  • Aantal berichten

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Female
  • Voornaam
    nicole
  • Achternaam
    lacroix

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    franse alpen

lisaldf's trofeeën

  1. Ik denk dat de doelgroep in Frankrijk enorm groot is. Er wordt hier 75.000 ton aan nutella geconsumeerd per jaar. Een echte nutella bar kan daarom in mijn ogen overal aanslaan: in de zogenaamde centres commerciaux, maar ook in het centrum van een middelgrote stad. Nu wil het geval dat ik al 20 jaar in de kou en sneeuw woon en dat ik binnen afzienbare tijd liever naar het zuiden wil dan naar Lyon of Parijs. Dan kom ik op steden zoals Montpellier, Fréjus, Cannes enz...daar is het bijna altijd mooi weer (ik heb zelf 2 jaar in Cannes gewoond) en dan denk ik weer aan ijs en aan de ice bakery en niet zozeer aan een nutellabar zoals in de verenigde staten. Het mooie is dat nutella zo'n internationaal produkt is, dat je ook nog eens de toeristen meepakt. Volgend jaar maar gewoon beginnen?
  2. je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Weet je wat mijn probleem altijd is? Ik ben geen ondernemer "pure sang": ik wil dingen doen die ik leuk vind en die creatief zijn. Ik denk niet in cijfers. Misschien is dat mijn zwakte of mijn kracht, ik weet het niet. Maar mijn god, zo'n ice bakery maakt me wel jaloers...goede locatie, goed concept....Nederlanders zijn daar zo goed in...ze weten het alleen zelf niet...
  3. Niet echt het één of het ander. Terras en drankvergunning zijn niet nodig, lijkt me. Maar je recatie zet me wel aan het denken....ik weet het eerlijk gezegd niet....
  4. Ik denk gelijk aan Montpellier....studenten stad in het zuiden...
  5. Raviolini, bedankt voor je interessante reactie. Wat ik zie is echt het volgende: OF een restaurant dat gebruik maakt van eerlijke, biologische, lokale produkten...OF het traditionele zoals burger restaurants. Ik denk echt dat die twee hand in hand samen gaan. Ik denk dat de Fransen gewoon allebei kiezen. De ene keer gezond, de andere keer juist niet. Het is een bewustwordingsproces net als in andere landen. De vraag is of ik in moet spelen op het nu of in de toekomst...maar mijn vraag blijft: hoe kan het dat de ice bakery zo'n succes is en dat zo'n concept niet bestaat in Frankrijk? Wie oh wie heeft het antwoord?
  6. Een foodtruck op festivals is ook een goed idee! Er wordt in Frankrijk behoorlijk softdrugs geconsumeerd en dat schijnt de zin in chocolade weer op te wekken :) Verder delen we niet echt dezelfde meningen over de Fransen en de Franse markt maar dat kan komen doordat ik niet in de grote stad "sector" onderneem. Ik heb een restaurant op een skipiste en ook al heb ik een à la carte restaurant met allerlei gerechten, de hamburger staat met stip op nummer 1 en 's middags verkoop ik zo'n 100 pannenkoeken waarvan 80% met nutella (andere opties zijn suiker, jam, maar ook verse bosbessen). Niet echt "healthy" maar wel zeer succesvol. De helft van de supermarkt is met de aankomende kerst weer gevuld met chocolade, dus ik heb toch sterk de indruk dat chocolade voorlopig nog wel een winstgevend produkt zal zijn in Frankrijk. Ik denk dat het meer een en/en situatie is: ik zie steeds meer glütenvrije zaken en restaurants met biologische produkten maar ook de hamburger restaurants zijn in een enorme opmars (is dat Nederlands?). Kun je je daarin vinden?
  7. Bedankt voor de reacties. Ik begrijp dus dat ik Nutella wel als produkt mag gebruiken maar dat ik niet de indruk mag wekken dat ik Nutella vertegenwoordig? Dat vind ik nu juist het moeilijke....the ice bakery schreeuwt Nutella uit, zelfs in het logo....ik was er daardoor 100% van overtuigd dat ze een contract hadden met Ferrero hetgeen niet zo blijkt te zijn. Hier in Frankrijk is nutella zo'n fenomeen dat ik (en mijn Franse partner) tot gisteren dacht dat het een Frans merk was en dus niet Italiaans. De naam Nutella haalt juist de Franse klanten in huis. Maar hoever mag ik gaan zonder Ferrero? Potten nutella in de vitrine, mag dat? Qua chocoladepasta alleen Nutella gebruiken en daarnaast jam van een ander merk (Bonne Maman bijvoorbeeld)? Of moet ik ook andere chocoladepasta gebruiken? Het lijkt me nav jullie reacties in ieder geval geen goed idee meer om Ferrero zelf te benaderen. The ice bakery heeft zich al bewezen en staat te trappelen om een wereldwijde licensie. Ferrero zelf experimenteert links en rechts....begeef ik me niet op al teveel glad ijs? (vind het zelf wel een leuke woordspeling :)
  8. Hallo allemaal, Ik ben woonachtig in Frankrijk en onlangs was ik in Amsterdam waar ik zwaar onder de indruk was van het succes van de Ice Bakery, een winkel waar alles in het teken staat van Nutella. Ze verkopen zoals de naam al zegt, ijs, maar ook wafels, pannekoeken, muffins enz, enz...alles met nutella. Via internet heb ik begrepen dat er nu al 6 Amsterdamse vestigingen zijn. De eigenaren zijn Kiro Holding en Roberto Fava (geen idee wie dat zijn) en ze krijgen tientallen franchise-aanvragen vanuit het buitenland en andere Nederlandse steden. Nu schijnt Kiro te vinden dat de moedermaatschappij van Nutella, Ferrero, deze franchising moet gaan begeleiden en die schijnen nou juist niet zo happig te zijn. Ik citeer uit een krantenartikel: "De producent van Nutella werkt nog niet helemaal mee en voorziet tot op heden alleen in mogelijkheden om zoveel mogelijk producten te verkopen" Ik snap het niet. Kan de Ice bakery zonder toestemming van Nutella werken? Of hebben zij nu juist een uniek contract gesloten? Nutella is mega populair in Frankrijk en vorig jaar is er in Toulouse een zaak geopend onder de naam "nut'bar", volgens mij zonder akkoord van Nutella. Sinds oktober 2014 is deze zaak spoorloos verdwenen, ik vind helemaal niets meer op internet. In Canada is zojuist een mega zaak geopend die que concept lijkt op de ice bakery, in Italie (ferrero is italiaans) zijn er ook "nutella winkels", maar in Frankrijk is er zo goed als niets. Ik zit in de horeca en zou dolgraag zo'n nutella winkel beginnen. Mag ik dat zonder toestemming van Ferrero? En zo niet, hoe dan te handelen? Contact zoeken met de ice bakery (die wel naar het buitenland willen maar vinden dat Ferrero dat moet handelen) of contact opnemen met Ferreo zelf? Wie kan me helpen? Alvast heel erg bedankt! [verandering: titel]
  9. Hallo allemaal, Ik woon in Frankrijk en wil hier graag een webshop opzetten die gepersonaliseerde bedankjes verkoopt. De kern van het bedrijf zit hem in originele woordspelingen en gepersonaliseerde verpakkingen. Ik heb onlangs een gesprek gehad met een bedrijf in Nederland wat hier redelijk groot in is (22 medewerkers) over een partnerschap. Ik kan de produkten bij hen inkopen tegen inkoopsprijs+ 15%. Verder komen ze binnenkort met een franchise-bedrag (eenmalig) waarvoor ik alle technische ondersteuning krijg betreffende de website, de kant en klare labels enz......(ik verwacht een bedrag tussen de 2 en 5000€) Ik weet dat ik een gedeelte van hun produkten niet op de franse markt neer kan zetten. Een van hun grote successen is "echtgenootjes", een blikje nootjes met dit woord erop (echt genoten, echtgenoot en nootjes dus). Subliem, maar ik kan er niets mee en ben bezig om dit soort woordspelingen in het Frans te creeren. Verder vind ik hun website veel te druk en niet toepasbaar op de franse markt. Gooi ik onnodig geld over de balk door met hen in zee te gaan? Is het gemakzucht of is het juist slim om samen te werken? Op dit moment zie ik meer voordelen dan nadelen: ik kan inkopen wanneer ik wil (dus heb voorlopig geen grote opslagplaats nodig), ik neem geen onnodig risico en er is genoeg marge over omdat de bedankjes hier 3 keer zo duur zijn dan in Nederland, dus zelfs na de transportkosten kan ik er nog genoeg geld aan verdienen. Of zie ik het helemaal verkeerd????
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.