mazm

Newbee
  • Aantal berichten

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

mazm's trofeeën

  1. Hallo mmint, Bedankt voor je reactie wederom, ik citeer je even : " Met jarenlange investeringen zonder winst, gevolgd door een eenmalige, incidentele klapper is het mogelijk dat de belastingdienst je niet onder "Winst uit onderneming" zal indelen. De urennorm is een ander criterium. Hoeft allemaal geen punt te zijn, want als particulier met "overige inkomsten" kom je ook een heel eind. Fiscaal is het dan wel iets anders en een stukje simpeler. Ga je daar gerust verder in verdiepen." Dit ben ik aan het doen, ik probeer juist hierover info te krijgen. Ik kan nergens vinden of ik me in moet/kan schrijven bij de kvk in het geval je naast je huidige baan een aantal sites ontwikkeld en daar de marketing voor doet zonder dat "winst" direct het gevolg zal zijn. Wel zal dit het uiteindelijke doel zijn uiteraard, maar om advertentieruimte en zakelijk geïnteresseerden te vinden moet ik natuurlijk eerst het concept goed in de markt hebben gezet. Dus wanneer schrijf ik me in ? Bij de voorbereiding op inschrijving bij de kvk moet ik allemaal schattingen doorgeven wat mijn inkomsten zullen zijn. Aangezien ik niet weet hoe snel ik winst ga behalen en hoeveel deze ongeveer zullen bedragen vind ik vooral dit erg lastig... Overigens hoef je je geen zorgen te maken dat ik mijn huidige baan opzeg, ik hoopte dat al duidelijk te hebben gemaakt. Over mijn positieve insteek, ik citeer je weer: "Je ietwat positieve inschattingen als "100% zeker" en "grote bedragen", "gat in de markt" bevestigen mijn gedachten hierover). Kom je vaker op HL, dan zul je merken dat men je graag belangeloos wil helpen. Sommigen zullen je daarbij niet sparen en hun ongezouten mening geven" Ik ben al 7 jaar concepten aan het uitdenken en aan het lezen op ondernemersplatforms. ( ik heb veel gelezen en alle tv uitzendingen bekeken die maar enigszins met ondernemen te maken hebben. ) Mijn concepten heb ik door alle mangels gehaald en aan alle twijfels onderworpen. ( Ik ga zeker niet snel over tot "actie" en bij de minste twijfel heb ik een reden het niet te doen. ) Er zijn dan ook van de ( ik noem maar wat ) 200 concepten, 4 concrete concepten overgebleven in de jaren. Hier sta ik 100% achter en hier heb ik gedegen marktonderzoek naar gedaan. Ik ben nu op een leeftijd dat ik barst van de energie en ik heb een super web designer gevonden die voor mij de eerste site realiseert. Mijn kleding concept uit 2009 bleek niet haalbaar als startend bedrijf en is inmiddels al door een grotere partij opgepakt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind je kritische woorden fijn om te horen. ( liever dat dan geen reactie ) en ik heb echt wel wat aan je reacties gehad. Ik hoop dan ook nog meer tips en tricks van je te mogen horen.
  2. Allereerst bedankt voor de reacties, vooral de reactie van "werkaandewinkel" is erg verhelderend. ! Ik merk dat ik nog niet geheel duidelijk ben geweest met mijn vragen en daarom probeer ik het even anders te formuleren ! Overigens heb ik mijn concepten niet prijs gegeven, dus ik snap niet dat dragon's den en sharktank erbij gehaald word. Ik laat op dit moment een website ontwikkelen waar vraag naar is. ( Dit weet ik 100% zeker. ) Dit is voor de bezoekers gratis, nu wil ik hem eerst “groot” laten worden en dan uit reclame inkomsten en afspraken met andere partijen mijn geld gaan verdienen. ( ik link bezoekers door naar aanvullende bedrijven zoals bijvoorbeeld: een notaris. ) Eventueel wil ik de goedlopende sites verkopen. Dit gaat dan niet om enkele duizenden euro's maar om grote bedragen, anders gaat de site uiteraard niet weg. ( Ik ben overtuigd van mijn concepten. ) Dit zeg ik erbij omdat ik hier rekening mee wil houden, als ik namelijk ineens een groot bedrag voor 1 site krijg die ik verkoop en ik ben voor de belasting geen "ondernemer" of ik geef mijn aangifte op als "overige inkomsten", ben ik dan nog steeds geen ondernemer ? ??? Nu is het in eerste instantie vooral heel veel tijd investeren in ontwerp en marketing en pas na een aantal maanden/jaren rendabel. ( ik heb al heel veel tijd en jaren in mijn concepten zitten en ben nu ook nog nooit ingeschreven geweest als ondernemer terwijl ik de uren norm wellicht wel gehaald zou hebben. ) Nu ik daadwerkelijk veel geld investeer, hoe doe ik dit met inschrijven bij de kvk en de belastingdienst ? Moet ik dit direct doen ? ( ik investeer al wel een hoop geld en tijd, maar verwacht niet direct het eerste jaar winst te maken. ) En zijn er hier bedrijven die soortgelijke sites hebben. ( dus bouwen voor advertentie opbrengsten en afspraken met andere bedrijven waar je klanten "heen stuurt" . ) Ik heb een hoop voorbeelden gezien en veel informatie gelezen, maar een heleboel regels, verzekeringen enz. lijken vooral op bedrijven gericht te zijn die producten verkopen. Ik haal ( nogmaals ) mijn geld vooral op zodra er adverteerders gevonden zijn en de afspraken rond zijn met andere bedrijven waar ik personen naar doorstuur. Ik doe deze sites oprichten naast mijn vaste baan en zit wellicht ( net ) niet aan de uren norm. ( ik verwacht er minimaal 16 uur mee bezig te zijn per week. ) Als ik niet aan de uren norm zit ben ik geen ondernemer, en dan ? Ik wil me zoiezo inschrijven bij de kvk omdat ik een betrouwbaar bedrijf wil zijn en een zakelijke rekening wil openen. Ik heb overigens alle folders gelezen van de belastingdienst en kvk, maar ik vind ze niet duidelijk in mijn situatie. Daarnaast heb ik niemand in mijn omgeving als voorbeeld en daarom zoek ik hier op higherlevel.nl naar vergelijkbare bedrijven/situaties. Ik hoop hiermee duidelijker te zijn geweest.
  3. Goedendag, Ik ben al een aantal jaren bezig met creatief nadenken over goede internet concepten en heb voor de uitvoering hiervan wat geld gespaard. Nu heb ik een aantal sites in de jaren bedacht ( volgens mij allen een "gat in de markt" ) en daar wil ik graag mijn geld mee gaan verdienen naast mijn full time baan. Op het moment word er gewerkt aan mijn eerste project, hierna volgen er nog een aantal. Ik vind het heel mooi deze site te ontwikkelen en erg gaaf om hier creatief mee bezig te zijn. Mijn concepten zijn dienstverlenende sites waar mensen in eerste instantie kosteloos gebruik van kunnen maken. ( vergelijk het met bijvoorbeeld een datingsite. ) Bij mijn eerste project kunnen mensen zich inschrijven op mijn site en hierna in eerste instantie gratis gebruik maken van mijn website. Ik geef de eerste jaren vooral veel geld uit aan het webdesign, hosting, marketing en alles wat komt kijken bij je eerste bedrijf. Nu zie ik al een paar jaar ( en nu nog steeds ) ontzettend op tegen alle administratieve obstakels. Ik ben erg goed in mijn product in de markt te zetten en het uitdenken van kansrijke concepten, maar ik heb geen verstand van financiën, de belastingdienst enz. Mijn geld ga ik verdienen door de exclusiviteit van de sites, ik ben aantrekkelijk voor gericht adverteren, bij veel inschrijvingen zou ik een halfjaarlijkse of jaarlijkse abonnementsvorm aan kunnen bieden aan reeds geregistreerde klanten. Aangezien ik concepten op de markt zetten het leukst vind, is mijn bedoeling deze op den duur door te verkopen aan investeerders zodat ik weer verder kan met nieuwe ideeën. Hoe kan ik dit alles financieel het beste aanpakken ? Ik heb geen maandelijkse inkomsten van een webshop o.i.d. en geen voorraad. Enkel koop ik in voor marketing doeleinden ( folders enz. ) en heb ik kosten van de zakelijke rekening en de internet hosting. Dit zijn geen hele hoge lasten, maar een boekhouder vraagt gemakkelijk 60-120 euro per maand. Het pushen en in de markt zetten van mijn stie verwacht ik binnen 2 jaar te hebben gedaan en ik denk deze site binnen 4 jaar te hebben verkocht en enkele andere sites al eerder. Daarom wil ik vooral geld inzetten voor marketing en wil ik naast een goede boekhouding ook kijken wat zoiets moet kosten en of ik dit zelf niet gemakkelijk zou kunnen ? ( er komt maar weinig bij mij op de rekening, buiten de advertenties om en misschien 1 of 2 sites per jaar die ik verkoop. ) Ik heb wat betreft de financiën en administratie helaas geen vergelijkbare voorbeelden gevonden voor mijn geval en hoop dat iemand met een vergelijkbaar bedrijf me wat tips en duidelijkheid kan geven. Ik begrijp dat ik niet heel duidelijk mijn vragen formuleer, maar ik hoop dat jullie door mijn verhaal heen prikken en een beetje begrijpen naar wat voor info ik op zoek ben. Alvast bedankt voor de genomen moeite ! :)
  4. Goedendag, Al een tijdje ben ik bezig met een uitbreiding van een bestaand product. Dit product is al heel lang ingeburgerd, zie het als een jas. ( het is textiel waar ik het over heb en een jas is een vergelijkbaar product met wat ik bedoel. ) Het is duidelijk anders dan een normale jas ( zowel hoe je het ziet als hoe je het gebruikt ) en ik denk dat veel consumenten en bedrijven er baat bij hebben. Ik vroeg me af ( en ik heb al veel research gedaan ) of een modelrecht voldoende is zodat dit niet gekopieerd word. Het is namelijk ook als octrooi in te dienen, want het bestaat nog niet voor zover mijn research klopt. Maar een octrooi is veel duurder en ik zie er binnen mijn idee nog niet direct de voordelen van... ( misschien zie ik iets over het hoofd ?) Daarnaast kan ik nergens vinden hoe lang een onderzoek duurt voordat je modelrecht kan verkrijgen en het goedgekeurd is. Ik wil namelijk een europees modelrecht. Ik wil graag zelf dit product produceren en vervolgens aan andere europese landen doorverkopen. Hier in Nederland wil ik het zelf gaan leveren aan particulieren en bedrijven. Ik zit dus even in dubio of ik met modelrecht mijn specifieke plan genoeg kan beschermen en of je een productiejas van een ander bedrijf mag inkopen en door een aanpassing je eigen product er van mag maken. ( ik begrijp dat je er niet een ander merkje mag opplakken en dan door mag verkopen, het is echt een optische aanpassing waardoor je de jas anders gebruikt ;) ) Ik vind het moeilijk hier mijn idee niet bloot te geven en toch duidelijk te maken wat ik bedoel, ik hoop dat jullie mijn verhaal een beetje kunnen volgen, zo niet dan pas ik het aan... Alvast bedankt !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.