mijnnaamissaskia

Junior
  • Aantal berichten

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    student

mijnnaamissaskia's trofeeën

  1. ik had die site al doorgespit, maar kwam nu weer op t volgende: "U mag in uw bedrijfgeen alcoholhoudende drank verkopen die daar wordt opgedronken. U mag alleen alcohol verkopen om mee naar huis te nemen. Hiervoor hebt u geen drank- en horecavergunning nodig. Horecabedrijven die ter plaatse drank willen schenken, hebben wel een drank- en horecavergunning nodig. Deze mogen echter geen drank verkopen om mee naar huis te nemen. Een combinatie van beide is niet toegestaan." de conclusie lijkt me dan ook; óf ik verkoop een fles alcohol, óf ik schenk alcohol. mocht ik beide willen doen, moet ik dus idd 2 gedeelten hebben binnen mijn bedrijf... die afzonderlijk van elkaar bezocht kunnen worden.
  2. na wat gepraat te hebben met mijn collega's en vrienden kwamen er bij ons nog steeds vragen omhoog. Neem de situatie van La Place en sissyboy Homeland, beide bedrijven serveren eten en drinken én verkopen producten in de zelfde ruimte. één ding hebben ze ook gemeen; er wordt geen alcohol geschonken. dan komt ook de vraag op; mag je uberhaupt wél alcohol schenken in een bedrijf waar óók producten verkocht worden? (het winkel idee waar potjes, pannetjes, blikes, zakjes en zo worden verkocht.) en dan vond ik het volgende: "Als u in een horecadeel alcoholhoudende drank wilt verstrekken, moet deze lokaliteit aan alle zijden afgescheiden zijn van de winkel." zou je dan mogen concluderen dat wanneer je in een concept mét winkel idee én horeca idee alcohol gaat schenken, je je winkel moet afscheiden van de afdeling horeca en andersom?! wie weet het antwoord?
  3. en als ik het omdraai: ik heb een horeca zaak; mag ik in deze horecazaak producten verkopen? ik noem potjes augurken, verpakte thee, koffiebonen, kado artikelen..
  4. maar zou ik zonder horeca vergunning een glas wijn, een broodje en een kop soep mogen serveren aan tafel?
  5. goedemorgen, ik ben momenteel bezig met een nieuw te ontwikkelen bedrijf welke een horeca danwel een retail functie gaat krijgen. (denk: bedrijf waar je zovel je product kunt eten, proeven en kopen) Ik ben nieuwsgierig hoe andere bedrijven dit aangepakt hebben en hoe je je uiteindelijk in moet schrijven; als horeca of retail of zelfs een combinatie. ook vraag ik mij af wat het wezelijke verschil is tussen deze 2 inschrijven; zijn er andere regelgevingen aan verbonden? alvast bedankt voor u reactie
  6. Goedemiddag, Ik zit eraan te denken een nieuw bedrijf te starten, in de horeca/retail industrie, met eigen producten, proeverijen in de winkel, import enz. Uiteraard horen hier verzekeringen / wetten / aansprakelijkheden bij. mijn vraag is dan ook, als startende ondernemer, voor welke struikelblokken moet ik uitkijken en welke zaken moet ik absoluut niet vergeten. Ik ken uiteraard de wet productaansprakelijkheid, warenwet en hygiene regels. bedankt voor uw reactie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.