Jump to content

Sailer

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hoi Norbert, Dank voor je antwoorden. Ik ben er nog wat verder ingedoken. Graag nog even feedback op volgende punten: - Ik heb ook een polis aangevraagd die in naam verwant is aan het merk van mijn nieuwe auto (ik zal geen reclame maken, maar het merk is groot in Japan). Achter de schermen lijkt dat weer een product van een maatschappij te zijn die wel via internet 'direct polissen' afsluit. Men geeft een garantie van 3 jaar de aankoopprijs, mits vervangend exemplaar wordt gekocht bij de merkdealer. Dat laatste vind ik geen probleem. Zijn er echter andere 'valkuilen' bij dit soort dingen die ik wellicht over het hoofd zie (wil je wel de polisvoorwaarden laten zien, maar ik weet niet of dat kan/gewenst is hier). - daarnaast heb ik de maatschappij de volgende vraag gesteld: "Kan deze polis ook worden afgesloten door de BV die eigenaar van de auto is (ik ben DGA hiervan en rijd ook zelf in de wagen)?" en kreeg daarop het volgende antwoord: "Naar aanleiding van ons contact laat ik u hierbij weten dat wij de auto in verzekering kunnen nemen indien deze op naam van de hoofdbestuurder wordt verzekerd. Wij vermelden daarbij de naam en het adres van het bedrijf. De offerte die u reeds heeft ontvangen kunnen wij dus verder in orde maken indien u akkoord gaat. Wij richten ons voornamelijk op particulier gebruik, maar kunnen de auto op uw naam zakelijk verzekeren. De verzekering wordt zoals aangegeven op uw ontvangen offerte met meer dan 50% zakelijk gebruik opgemaakt en exclusief de BTW. Dit is ook het bedrag dat wordt uitgekeerd aan u in geval van total loss. Indien u de hoofdbestuurder bent zal dit op uw naam komen te staan. Zoals ik telefonisch aangaf accepteren wij alleen 1 hoofdbestuurder voor de auto. Daarnaast worden uw schadevrije jaren dan gebruikt op de polis. Heeft u inmiddels 14 jaren opgebouwd met een autoverzekering op uw naam dan noteren wij die jaren op uw polis wat u een no claim korting geeft van 80%. U zit daarmee in de hoogst haalbare trede." Doe ik hier verstandig aan? KAN de hoofdbestuurder juridiche gezien de auto van de BV wel verzekeren? Gaarne uw deskundig advies.
 2. Dank je wel, goed opletten dus welke maatschappij je kiest (ik lees tussen de regels door dat dit dus toch wat kan verschillen). Aanvullend vraagje. Ik heb op basis van het kenteken bij mijn huidige maatschappij via zo'n internettool de premie berekend. Daar komt zeg 380 euro per jaar uit. Je kan daar alleen niet invullen dat de BV de verzekering neemt. Na telefonisch contact met maatschappij blijkt dat zo'n verzekering niet via internet gaat, maar alleen via kantoor. Zelfde bestuurder, zelfde auto, zelfde maatschappij, maar nu dus uit bv en de premie is opeens 620 euro. Is dat normaal bij een verzekeraar of moet ik toch eens gaan shoppen ?
 3. Hallo, Ik ga voor het eerst een personenauto kopen op naam van Beheer BV en ik mag daar zelf als DGA in gaan rijden. Vorige auto was privé en in totaal 14 jaar schadevrij gereden dus 80% 'no claim' opgebouwd. Hoe gaat dat nu verder als de BV de auto moet verzekeren? 1) Kan ik mijn persoonlijke 'no claim' meenemen naar de BV en zo ook korting krijgen of begin je als BV helemaal weer op 0? 2) Als de BV verzekert, heb ik zelf geen auto meer op naam staan. Volgens mij vervallen de opgebouwde schadevrije jaren dan omdat de royementsverklaring maar 1 jaar geldig is. Klopt dat, of kan je dit ook 'veilig stellen'? Graag uw advies.
 4. Hallo, Ik ben dga van een holding met daaronder een werkmaatschappij. Ik ben in loondienst bij de holding die mij detacheert bij de werkmij die mij weer doordetacheerd naar derden. Voor vervoer maak ik tot nu toe gebruik van een auto in privé. Deze is letterlijk af zodat er volgende week een nieuwe moet komen. Ik wil deze graag op de zaak zetten, maar twijfel nu of de holding (waar ik in loondienst ben) of de werkmij (waar de meeste omzet zit) deze auto moet kopen. Graag advies hierover. Vraag 2 is aanvullend: ik koop een auto die onder de kia valt. Maakt het uit of die auto tweedehands is ? Alvast dank voor uw reactie.
 5. Ik neem aan dat de eenmanszaak en de werkmaatschappij ook kunnen fuseren en dat je daarbij alsnog e.e.a. kan overbrengen. Heeft iemand daar ervaring mee / tips over ?
 6. Hallo, Ik heb eind 2009 een beheer-bv en een werk-bv opgericht dit dit jaar de werkzaamheden van mijn eenmanszaak moeten overnemen. Omdat de werkzaamheden een administratieve aard hebben, zijn er vrijwel geen voorraden, machines, gebouwen of anderzijds. Alleen wat kantoorspullen en een opgebouwde FOR van circa 56.000. In 2010 wordt nog circa 10.000 winst naar de eenmanszaak geschreven, de bv's genereren circa 90. Welk advies kunnen jullie geven ten aanzien van de opgebouwde FOR? - Bij belaste afrekening lijkt de vrijstelling op de stakingswinst (circa 3500) niet echt zoden aan de dijk te zetten. Zijn er meer opties? - Ik ben niet happig op het onderbrengen van de (voormalige) for in een lijfrente omdat je dan niet meer over het geld kan beschikken en bovendien veel (indirecte) kosten krijgt van de 'verzekeraars'. Is het bijvoorbeeld mogelijk in de beheer-bv zelf het pensioen op te bouwen en hoe pak ik dat dan aan ? - kan je gewoon de eenmanszaak tot in lengte van dagen laten bestaan en afrekenen als het een keer een jaar tegen zit of je je pensioengerechtigde leeftijd heb gehaald ? Graag jullie wijs advies.
 7. Hallo Joost, Bij gebruik door de werkmaatschappij van een auto van de holding zou die werkmaatschappij m.i. aan de holding moeten betalen. Dat lijkt mij ook logisch. In het artikel staat het echter omgekeerd: de holding betaald maandelijks aan de werkmaatschappij..... nb: dga in loondienst bij holding, dus grootste geldstroom werk -> holding. Iemand ????
 8. Hallo, Ik ben bezig met het opstellen van een management overeenkomst aan de hand van een voorbeeld op mkbservicedesk. Een deel hiervan zie je hieronder staan: "Artikel 2 Vergoeding 1. Beheer ontvangt van de BV een vergoeding van € xx.000, exclusief omzetbelasting per jaar. 2. Als voorschot op- en in mindering van de beheersvergoeding, zal Beheer aan de BV maandelijks aan het eind van iedere periode van een maand een bedrag van € x.000,- betalen. 3. Aan de BV zullen de werkelijk ten behoeve van Beheer door haar gemaakte kosten op declaratiebasis worden vergoed. Beheer zal aan de BV gelijk met het voorschot sub 2. een vergoeding als voorschot op de te declareren kosten betalen ad €..... per maand." Sub 1 en 2 snap ik; de werkmaatschappij betaald aan de holding waar de directeur op de loonlijst staat. Ik kijk echter heel vreemd aan tegen het laatste artikel: is de redactie wel goed? Of zo die wel goed is; aan wat voor kosten moet ik hier denken die de holding aan de bv betaald ? Alvast dank voor uw antwoord of verwijzing. Groet, harry.
 9. Hallo, Vandaag lid geworden van dit formum omdat ik op zoekmachines veel nuttige antwoorden tegen kom. Het antwoord op mijn vraag kon ik echter niet vinden, dus daarom hierbij het verzoek of iemand advies kan geven. Situatie is als volgt. 1) Afgelopen 5 jaar gewerkt in eenmanszaak. 2) werkzaamheden bestonden uit detachering van diverse free lancers plus mijzelf. Komende jaren verwacht ik alleen mijzelf uit te zullen lenen aan andere opdrachtgevers. 3) nu bezig met oprichting van bv structuur. Per 1/1/10 wordt zowel een werkmaatschappij als beheer bv opgericht. Reden hiervoor is het gunstiger belastingtarief en als tzt toch weer medewerkers in dienst komen het afdekken van risico. 3) vanaf 1/1 zal ik dus een arbeidsovereenkomst voor mijzelf moeten sluiten met een van de bv's. Dat kan de werkmij zijn of de holding. Ik kom er niet direct uit wat nou de voor- en nadelen van beide zijn. Iemand hier ervaring mee ? Alvast heel hartelijk dank voor de antwoorden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept