Jump to content

frankwlf

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.teed.nl
 1. Hartelijk dank voor de laatste reacties, dit geeft mij een duidelijker inzicht waar ik sta! Mijn vraagstelling klopte inderdaad niet helemaal, maar nu snap ik uiteindelijk wel waarom het niet klopte.
 2. Jullie kunnen mij de hele tijd wel attenderen op de zoekfunctie, maar ik heb simpelweg nog niet exact dezelfde vraag als de mijne gevonden. En als jullie die wel vinden, prima, helaas is niet iedereen even handig met de zoek functie. Dit is een forum en dat geeft mij het recht om het 1 en ander te vragen als ik het niet direct begrijp of niet kan vinden. Nogmaals nu is mij nog steeds niet duidelijk aan welk garantie termijn ik moet denken (en nee we hebben het inderdaad niet over fabrieksgarantie, want dat is bij mijn product doorgaans al lang verlopen). Kortom ik verkoop producten die niet altijd nog een hele lange economische duur hebben in de zin van dat deze nog heel lang mee zouden moeten gaan. Komt het er dus op neer dat ik mijn product zo lang garantie moet geven voor wat een redelijke gebruikers duur is? Is het dan niet zo dat ik dan op elk 2ehands product een ander termijn moet stellen (wat ik overigens niet heel professioneel vind overkomen)?
 3. Ik ben niet heel erg bekend op dit forum, dus helaas weet ik niet alles dermate makkelijk te vinden, ook zoek functie is helaas niet altijd even accuraat. Echter snap ik het bovenstaande, ik heb het meer over het feit of ik verplicht ben voor een bepaald termijn garantie te verlenen, a 30 dagen of half jaar. Kortom zijn er verplichte termijnen aan een garantie? Of in andere woorden wat is de kortst mogelijke garantie termijn die je moet verlenen?
 4. Op dit moment ben ik bezig een webshop op te zetten met tweedehands producten binnen 1 specifieke niche markt. Hier kunnen mensen net als bij vele andere websites, waar men GSMs in kunnen leveren, bij mij bepaald soort hifi apparatuur inleveren (ik laat even in het midden om welk product het gaat, maar voor de vraagstelling maakt dat niet heel veel uit). Vervolgens verkoop ik de elektronische apparatuur weer verder door op dezelfde website. Echter ben ik verplicht om garantie te geven op tweedehands apparatuur? Zijn daar minimale eisen aan? Of heb je alleen te maken met de officiële afkoel periode van 7 dagen?
 5. Bedankt voor uw gedachten gang, ik zal me eerst eens gaan oriënteren binnen de landsgrenzen. Tja en China heeft wel meer nadelen, invoerrechten/kosten, ik weet geen exacte bedragen maar zoals iedereen hier wel weet, het schroeft de prijs ook aardig op.
 6. Nergens heb ik aangegeven dat ik risicoloos wil ondernemen, ondernemen = nou eenmaal risico. Ik zie mezelf ook echt niet meteen als aankomend miljonair, en eredivisie voor ondernemen zit er nou eenmaal niet zo maar in. Ik ben niet achterlijk, toch wil ik me wel orienteren op dit vlak, echter heb ik het idee dat ik dat hier niet echt tot uiting mag brengen. Waar kan ik dan wel terecht met mijn vragen voor beginnende ondernemers? Voor de rest heb ik nergens aangegeven dat mijn Master garant staat voor succes (staat zelfs niet eens ter discussie dat het ook maar iets betekend in deze wereld!), maar wel dat ik straks klaar ben met mijn studie en wel eens mijn grenzen wil verleggen. En ja, ik kijk liever gelijk naar import mogelijkheden om waar mogelijk, het beste rendement te kunnen behalen en tevens producten kan halen die hier niet zo direct bij groothandelaars te verkrijgen zijn. Verder is het inderdaad waar dat veel ondernemers slachtoffer worden van de 80/20 regel. Weinig die succes halen en velen die afvallen, desalniettemin betekend het niet dat ik niet mag informeren en het gewoon mag proberen. Tevens heb ik ook connecties die me eventueel van klanten kunnen voorzien, dus ik heb er al wel een beetje over nagedacht, en dat lijkt mij natuurlijk ook wel minimum vereiste.
 7. Ik moet U zeggen dat ik bijna over mijn Master beschik, het duurt dus niet lang meer totdat ik kan investeren (in ieder geval tijd en daarbij moet ik zeggen dat ik eventueel over business angels kan beschikken via weak en strong ties in mijn netwerk). Ik moet toch ergens een begin maken, en dit lijkt mij het goede moment. Ondernemen begint met oriënteren lijkt mij zo? ;)
 8. De hamvraag is, wanneer ben je officieel een ondernemer? Ook mensen die willen beginnen met ondernemen en er mee bezig zijn zijn ondernemers, alleen dan misschien op een wat minder omvangrijke manier (en hebben zich zelf nog niet bewezen). Maar ik snap uw punt wel! En ik wist niet dat dit voor de wat 'grotere' jongens was onder de ondernemers, echter ben ik wel van plan om zo snel mogelijk te beginnen. Eerst ben ik inderdaad van plan klein te beginnen, 100 stuks van een dergelijk item en dat dan later uit te bouwen en te verkopen d.m.v. een webshop. In ieder geval bedankt voor de informatie tot nu toe.
 9. Goed allereerst wil ik even terug komen op het feit dat u hier spreekt over "zolderkamer en vriendenverkoop". Zoals u wel weet moet elke beginnende ondernemer überhaupt eerst in aanraking komen met deze wereld, voor mij is dat kleinschaliger op dit moment, ik noem het dan ook oriënteren. Echter heb ik wel de intenties om groter te gaan denken in de nabije toekomst, maar dan zal ik wel eerst een klein investeringskapitaal moeten verwerven. Dit is niet echt iets wat ik op dit moment kan doen, ik ben namelijk student Bedrijfskunde en zal in 2010 afstuderen aan de universiteit. Kortom ik heb zeker affiniteit met ondernemen, maar nu heb ik niet de tijd om er vol voor te gaan. Daarna kan ik me dan bijvoorbeeld bezig houden om venture capitals aan te spreken en business angels te vinden, naast het verweven van een eigen inkomen om tot een kapitaal te komen. De reden dat ik hier op dit forum ben is dan ook om er bekend mee te worden en advies van u en andere ervaren ondernemers in te winnen, wat in de toekomst misschien kan leiden tot echt ondernemerschap. Knowledge transfer is nodig voor de ondernemer van morgen. Ten tweede begrijp ik dus wanneer we het over grotere hoeveelheden vanaf de 500 stuks hebben dat u dan wel concretere informatie kunt leveren? Dit vind ik dus voor op de langere termijn zeker interessant.
 10. Hmmm inderdaad dus lastig. Is dit bijvoorbeeld een goede zoekmachine? http://www.made-in-china.com/ En kan het kloppen dat de eene leverancier zijn product voor 40 dollar aanbied en de ander precies hetzelfde product voor 150 dollar, of kun je dan concluderen dat de eerste leverancier met hetzelfde product een oplichter is? (van uitgaande dat het beide bij bijvoorbeeld voor een bestelling van 100 stuks gaat)
 11. In mijn andere topic hier hadden we het over een bepaalde Aziatische leverancier van elektronica, echter maar weinig mensen vertrouwen deze leverancier op het eerste gezicht, zeker aangezien vele leveranciers via Alibaba.com niet te vertrouwen zijn. Echter, waar kan ik betrouwbare elektronica/gadgets leveranciers vinden? Ik ben opzoek naar producten als e-readers/e-books, UMPCs, MP4 spelers et cetera. Eigenlijk een leverancier die met zijn tijd mee gaat en een goede prijs/kwaliteits verhouding heeft. En als er niet eenduidig een leverancier aan te bevelen is, is er dan een bepaalde search engine waar je wel vertrouwde leveranciers mee kunt vinden? Alvast bedankt!
 12. Je bedoelt dat ze merken/producten aanbieden die ze nooit zelf zouden mogen produceren oid?
 13. Tja ik twijfel zelf ook aan een aantal producten, sommige producten zijn te mooi geprijsd om waar te zijn. Aan de andere kant, China kan natuurlijk enorm goedkoop produceren. Heeft iemand anders misschien een voorbeeld van een betrouwbare leverancier met gelijk waardige elektronische producten? (een website)
 14. Tja dat is geen MKB achtig bedrijf meer, maar dus groot. Beetje te obvious dat dat niet zou kunnen voor een leverancier (die niet groot aangeprezen staat op internet)? Of bedoel je wat anders?
 15. Op dit moment ben ik geïnteresseerd om het 1 en ander te importeren vanuit Azië. Deze leverancier heb ik gevonden via Alibaba.com, echter weet ik dat daar enorm veel oplichters zitten. Echter heb ik interesse om hier te bestellen: http://sumarket.en.alibaba.com/ nu vroeg ik me af, hoe kom ik er achter dat zij geen oplichters zijn?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept