@Happy Feet Deze werkenemers aantal is natuurlijk het uiteindelijke doel in het begin is het kwestie van klanten werven om orders klaar te stomen. Maar zit zelf nog erg in met marketing, hoe ik dit precies wil gaan aanpakken. Maar het idee van het personeel in de fabriek zal een laag loon zijn die komt op ongeveer €7000 euro (omgerekend neer mxn pesos. totaal bedraag per werknemers is $2000,- mxn pesos per maand €121.2 Euros ) voor 56 werknemers, van 3 ploegen (18) van 3 vloeren die door 6 werknemers bediend kunnen worden (24/7).
Om mijn rekensom super laag en realistisch te houden (LET OP DIT IS EEN STELLING NIET DE FORMULE ACHTER MIJN IDEE):
"Wij maken 500 potten(x3 banen) Hupplepup per uur, wij zijn 24/7 open dus min 3 a 4 uur zo min mogelijk bijstellingen, hervullen, switchen van baan voor schoonmaak van 3 banen,
500 potten x 20 uur = 10.000 x 3 banen = 30.000 potten
Dit verkopen we zeer goedkoop stel $10,- mxn pesos is $300.000,- mxn pesos per dag maar de hele week draaien wij dus x 7 word $2.100.000,- (€127258.07 Euros) "
Dit bovenstaande is de uiteindelijke doelstelling om @Twabla gelijk te vertellen over dat de winkelketen met onze producten daarin verkocht worden. Niet om gelijk te worden aan MacDonalds, KFC, die kant wil ik niet op qua voedsel maar die hebben ook een fabriek achter hun ondernemingen / franchise zitten. Dromen, niet echt verder kijken naar toekomst plannen om uit te breiden dat wel.
@Ivan van Geelen Bedankt voor de motivatie
@jelkoops Met het businessplan, het idee, de uitwerking ben ik al 4 jaar mee bezig en het heeft serieus bloed, zweet en tranen gekost en het zal nog het dubbele gaan kosten om alle puntjes op de i te gaan zetten maar het is voor mij zeer belangrijk om feedback te kijken om na te gaan welke punten ik voor het gevoel mis.
@Chapelin Ga ik zeker eens bekijken.
@ErwinL Bedankt voor de link
@WilemChina
- hoge kwaliteit voor een lage prijs, om toch aantallen te kunnen verkopen.
De kwaliteit van het product wil ik toch hoog houden om zo de smaak niet te verpesten. Ik denk wel dat het mogelijk is om de productie snelheid gelijk te houden aan de vraag.
- eerst verkoop aan horeca. kan ik me iets bij voorstellen, maar dan moeten die 56 mensen wel een beetje langzaam roeren.
Nee, heb je gelijk in het is de uiteindelijke doelstelling om 56 mensen werk te bieden enkel in de fabriek. In het begin zal het met 1 baan gedaan worden die langzaam qua personeel qua techniek opgevoerd moet gaan worden. 1 baan zal ik in het begin 8 uur open hebben en daarvoor zal ik 6 mensen nodig hebben. Wat ik op dat moment voor een nog lagere loon kan aanbieden plus dat enkel familie / vrienden.
- dan aan locale supermarktjes. hoe worden die beleverd en wat nemen ze af ? een hele doos ?
In het begin zal ik commisie vragen over het product, ik zal het bijna gratis weggeven (ook een reden waarom ik mijn fulltime job nog niet kan opzeggen). Maar zal hier een kleine commisie over vragen mits verkocht. Uiteindelijke idee in het begin zal 10 poten per locale supermarktjes en er zijn duizenden supermarktjes echt op elke hoek vind je er wel 1, 2 of 5.
- nationaal leveren. nu maak je ineens een hele grote stap.
Uiteindelijke doelstelling. Maar ben benieuwd naar mensen die hier ervaring mee hebben om van kleinschalig naar groter te gaan aanpakken.
- daarnaast een winkelketen(tje) met jouw producten, dat waren toch sauzen ?? winkelketen met sauzen ?
Zoals in de eerste post hebt kunnen lezen waren het sauzen en melkproducten, het grappige vind ik zelf is dat als je soms een product maakt met eieren je soms het eigeel of het eiwit overhoud. En dit ideaal kan gebruiken in een andere product die wij al verkopen. We hebben in totaal: 10 verschillende koeken, 5 verschillende sauzen, 12 verschillende zuivelproducten die stuk voor stuk zeer goed verkopen. Misschien een tip van de sluier wat wij onder andere verkopen zijn pepernoten en deze zijn zeer winstgevend en wij verkopen ze het hele jaar door.
- dan als het in Puebla een succes is, zal he zich extreem snel verspreiden naar de VS en de rest van zuid amerika. das lekker.
Niet dat ik het kan voorzien dat het bij mij een succes is. Maar om mij heen van veel verschillende bedrijven als het hier aanslaat verspreid het zich über-snel. Plus wat ik aan wou geven dat veel immigranten uit vooral Duitsland hier werk hebben wat voor ons 1 van de beste eind klant is, aangezien zij juist op zoek zijn naar West-Europese producten. Heb met veel Duitsers hier gepraat over van alles en nog wat en wat toch vaak terugkomt als zij over Nederland dat zij bepaalde zuivel producten missen. Die wij juist maken en gaan maken op grotere schaal. Nog een ander voorbeeld over de sauzen die wij maken is 1 klant die soms wel 2 emmers afneemt.
- heb je echt 40 mensen nodig voor transport, rekenkamer (?), lab en marketing. gemiddeld 10 per afdeling.
alles met eigen trucks? wij besteden transport uit en de rest (overhead) zijn 4 mensen.
Zelf heb ik mij meer gefocust op de productie. en nog niet nagedacht over kantoor, rekenkamer daarmee bedoel ik boekhouder (mijn vrouw is drs. publieke boekhouder hier)
Ja ik weet niet of ik in Mexico transport kan uitbesteden, ik denk dat ik dit beter binnen de familie kan laten aangezien er geroofd kan worden. Men in de familie beschikt over eigen trucks.
Het is de uiteindelijke doelstelling om het kantoor zeer goed te willen organiseren. Wat key is in Mexico.