Jump to content

Dominick

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Dominick
 • Last name
  Verstoep
 • Company or organization name
  Damiun
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Zeer wisselend

Company info

Vision

 • My opinion about innovation
  Na apen kan iedereen, orgineel en innovatief zijn is moeilijk maar hoe moeilijker de weg ernaar toe hoe mooier de overwinning.
 1. P.S. Het doel van damiun is om een hoogwaardige advertentiesite neer te zetten die iets goeds doet. De advertentiesite is ons hoofdactiviteit en de goede doelen is een bijactiviteit. Er zijn 2 advertentiesites die goede doelen als hoofdactiviteit hebben maar die zijn allebei niet aangeslagen.
 2. Een advertentieplatform en marktplaats site zijn hetzelfde. Maar om antwoord te geven damiun is een marktplaats. Deze vraag snap ik niet helemaal, de advertentie komt in de rubriek waar u het zelf in wil hebben. Daarom gaat dit ook veranderd worden, Ik heb ongelofelijk veel tips binnen gekregen van een andere thread en van deze met punten die ik moet gaan veranderen in de nieuwe versie. Deze ga ik ook allemaal veranderen. Er zijn elke dag minstens 45 bezoekers die via google binnenkomen. De bezoekers vinden damiun via de advertenties (voorbeeld: Als je zoekt op deze term: "Moore & Parker - Critical Thinking" vind je als eerste nederlandstalige resultaat damiun, Damiun staat hoger dan bol.com op deze. wat is dan een goede slogan volgens u? Je moet het niet zien als 50% zelf houden, maar als 50% weggeven. Elke andere advertentiesite (marktplaats, speurders, ebay etc) houd 100% voor zich zelf. Ik zie op dit forum heel veel dat mensen denken dat de site opgericht is om snel geld te verdienen ofzo, dat is het echt niet. We moeten wel een klein inkomen hebben in het bedrijf omdat wij ook gewoon btw moeten afstaan. Wij zijn geen stichting omdat dit wettelijk niet kan omdat wij meer dan 1 goed doel ondersteunen, wij zijn gewoon een eenmanszaak. En u zegt dat u nooit een advertentie zal zetten op een site die 50% in eigen zak steekt, dus wel op een marktplaats die 100% in eigen zak steekt? (een argument van u kan zijn dat je ook gratis advertenties kan zetten op marktplaats, inderdaad, zo ook op damiun.) En de vraag waarom ik de beste partij ben om dit uit te voeren, of ik de beste partij ben dat weet ik niet. Maar ik ben 2,5 jaar geleden voor een periode naar een romenie geweest en als je daar ziet dat ze rond kunnen komen met 2 euro per dag, dacht ik dat er iets wat we dagelijks doen best gecombineerd kon worden met goede doelen, vandaar dat ik damiun ben gestart. En welke offers ik daar voor wil maken, ik heb een jaar lang gespaart, ben niet op vakantie geweest en besteed rond de 30 a 40 uur in de week aan damiun, zonder hier iets voor terug te krijgen. Maar ik zou iedereen willen vragen, want iedereen zegt dat ze het noooit zouden doen wanneer iemand 50% in eigen zak hou, hoe ik dit dan op kan lossen of waarna ik dit moet veranderen. Hou aub in uw achterhoofd dat wij wel een geregistreerd bedrijf zijn en dus wel btw af moeten dragen over de advertentie inkomsten. Wij moeten ook keurig een belasting bijhouden en facturen uitschrijven wanneer klanten daarom vragen. Want ik hoor alleen maar negatieve feedback over het idee maar niet hoe ik het dan anders moet doen.
 3. Een advocaat ja, Zij gelooft in goede doelen en zij heeft mij een tijd terug haar contact gegeven en ze zij dat ik haar altijd kon bellen, met dit geval heb ik dat gedaan en met overige mensen in die zal zijn er toen die zinnen uitgerold. Maar @TwaBla, jij bent de hele avond al negatief bezig, de andere hier zijn ook wel negatief maar die geven opbouwende kritiek, maar jij niet. Ik dacht dat dit forum was om elkaar te helpen. Maar ik ga even door op jou antwoord: " dit klopt, " ". U heeft vast wel eens een gratis advertentie gezet op marktplaats, na twee weken staat hij onderin of wil je extra opvallen dus koop je meer opties voor een euro ofzo of je vernieuwt de advertentie voor 1,30. Tada: Inkomsten die je wel keurig door 2 kan doen!. " ." U heeft kenelijk een advertentie geplaats op damiun, want wij sturen nu een email naderhand met de vraag of mensen een kleine donatie willen doen ja. , Simpel voorbeeld, je koopt een happy meal by de McDonald's aan de mcdrive voor €3,95, Je krijgt keurig 5 cent terug, die doe je misschien wel in die donatiepaal (die pop met dat huisje). maar die happy meal koste nog steeds 3,95, niet 4 euro. Je hoefte die 5 cent niet te doneren (vergelijkbaar met de vrijwillige donatie aan de goede doelen) maar we vragen het vriendelijke. Dus : " " Jawel, ze zijn nog wel gratis. " Wanneer iemand de thread niet goed leest, de site nu vergelijkt met waar ik het in wil veranderen en negatief tegenover goede doelen staat en dit duidelijk laat merken kan die persoon inderdaad verward zijn jah. Maar het is simpel: Je plaatst een advertentie op damiun, 50% gaat naar een goed doel die jij kiest, de overige 50% gaat naar het bedrijf en je advertentie word geplaatst. In plaats van de 100% die naar het bedrijf gaat (zoals bij marktplaats, speurders, ebay, kjiji etc) gaat er bij damiun maar 50% naar het bedrijf en de overige 50% naar een goed doel. Ik hoop dat ik het nu bedrijpelijk heb gemaakt voor u? Indien niet, dan kunt u mij altijd mailen zodat ik het nog verder toe uitleggen.
 4. Goede suggestie! Misschien kun je aan je contactpersonen bij de goede doelen die nu op je site staan vragen of zij mensen kennen die hun doel een warm hart toedragen en de technische capaciteiten bezitten om jou hierbij te ondersteunen. Een win-win-win situatie. Hier heb ik in het begin aan gedacht, en er waren er was er wel een, maar die zei dat hij er niet teveel tijd in wilde steken. En vooral de site is groot en de code is ingewikkeld, dus met 1 uur in de week red je het echt niet. En dan werkt er iemand met beperkte tijd aan het script, stel hij doet iets fout waardoor het hele systeem niet meer werkt. Dat brengt veel schade toe, en ik heb nu de maker van het script die eraan werkt, die mij al 50% korting geeft op zijn uurloon en vaak zelfs nog wel wat extra's. Maar buiten dat je dan een "gratis" hoog technisch persoon heb, dan heb je nog de 50%, waar gaat die dan heen, naar overige dingen van de site (reclame want dat is ook een kosten post, geen reclame is geen advertenties is geen inkomsten voor goede doelen). Maar dan zit je nog steeds met die 50% die niet duidelijk is. Maar met hulp van een aantal mensen (waaronder een advocaat) hebben we hier een aantal regels opgesteld die uitlegt wat damiun is. "Damiun is een commercieel bedrijf die een dagelijkse activiteit combineert met goede doelen. Daarom verklaart damiun dat minimaal 50% van de inkomsten uit advertenties word gedoneerd aan een goed doel die de verkoper bepaald. Met het plaatsen van een verkoopsadvertentie helpt de verkoper, zonder hier iets extra's voor te betalen, goede doelen."
 5. Eigenlijk is het beter om van die 50% 100% te maken? Het is ook heel moeilijk, wij hadden bijvoorbeeld laast een goed voorbeeld waar die 50% in gestoken zou worden. We hadden vorig jaar een software pakket gesponserd gekregen, 1 januari was de licentie niet meer geldig. Een jaar extra licentie kosten 350 euro dus we moesten toen een ander (goedkoper) pakket aanschaffen. Omdat niet alle goede doelen ANBI zijn moeten wij wel een administratie bijhouden. Maar dan zou ik graag jullie mening willen hierover: Als de volledige inkomsten uit de advertenties naar goede doelen gaat, maar de inkomsten uit reclame naar het bedrijf voor de site en dergelijke (zoals het administratiepakket), geeft dat meer duidelijkheid? De voordelen van dit zijn: Meer duidelijkheid, Maar de nadelen zijn dat mensen gaan twijfelen: Waar komt dan de winst voor het bedrijf dan van daan want een bedrijf heeft toch ook kosten.
 6. Omdat de site enorm verbeterd moet worden, er moet enorm veel tijd in gestoken worden. Dus ik heb een thread gestart over hoe ik sponsoren kon vinden, daar heb ik aardig wat negatieve "zakkevuller" commentaar gekregen. Dus ik dacht ik zet hem te koop, want ik vind het idee wel goed, dus als ik geen sponsoren kan vinden kan ik de site niet goed genoeg verbeteren dat het nog een kans op slagen heeft, er er via het tekoop-thread iemand de site over wil nemen en er het idee wil doorzetten dan heb ik geen keus om dat te accepteren. Ik wil niet dat de site en het idee, want ik heb echt wel hele mooie berichten binnen gekregen door de site, verlloren gaat omdat ik 1.500 euro te kort heb. Ik wil wel een ding duidelijk zeggen: Ik wil er het liefst mee door gaan!
 7. Maar waar is dan die 1500 euro voor nodig? Je geeft aan dat je dat geld nodig hebt om de site naar een nieuw level te tillen, maar als je dat zelf doet als hobby, dan kost dat toch niets? Ik heb gemiddeld kennis van html, css en php. Ik heb niet de kennis om de hele site opnieuw op te bouwen. Het geld is nodig voor het vervangen van de basis. De basis die we nu hebben is geencodeerd, en dit is heel irritant want hier kunnen dus maar beperkte dingen mee gedaan worden. De totale kosten voor de site zijn 2500, 1000 heb ik zelf nog "over" om hierin te investeren. Het geld gaat in de volgende dingen zitten: - De nieuwe basis met een duidelijkere structuur - Om een advertentie te plaatsen moest je altijd 7 paginas doorlopen, dit word terug gebracht naar 1 pagina. - "goede doelen gedeelte" Dit is een gedeelte die volledig automatisch is, de goede doelen krijgen hier inloggegegevens voor en een eigen pagina waar zij gegevens over hunzelf kunnen zetten. Het aantal mensen die voor dat goed doel hebben gekozen en het totale geld wat ernaar toegaat word ook real-time weergegegeven. - Er word een pagina gemaakt om de transparantie van de site nog meer te verbeteren, op deze pagina word elke maand een rapport met het aantal adverterenties, aantal adverteerders, aantal goede doelen en de bedragen die naar de goede doelen gaan weergegegeven. - En 150 euro voor adwords, Omdat de bestaande site verbeterd word moet dit wel bekend worden gemaakt wanneer dit verbeterd is. Dit klopt inderdaad, er loopt ook een ander forum hier op HL en daar zijn heel veel mensen ook ongelofelijk aardig geweest en die hebben allemaal tips gegeven. Deze tips worden allemaal meegenomen in de veranderingen van de website. Het is inderdaad niet handig, de fout begon bij de [ 1 ], die 1 was de paginanummer, omdat er maar een nummer is wijst hij terug naar de index (dit is ingesteld in het gecodeerde gedeelte, kunnen wij niet wijzigen). De correcte manier was Muziek en Films - > Instrumenten (1) (in die rubriek is 1 advertentie) - > Daar moet je inderdaad naar beneden scrollen, Daar zie je een advertentie met een gele achtergrond, Wanneer je op dit gele klikt kom je op de advertentie. - > Nu zit je op de pagina van de advertentie. Bovenin staan de fotos, In de groene streep staat de prijs of titel, daaronder staat links een stukje reclame en rechts de informatie. Als je naar beneden scrolt krijg je het contactformulier inderdaad. Ik snap u! Ook daarom wil ik de site naar een ander niveau tillen, Een commentaar wat ik vaak heb gekregen was "Onduidelijk". Dit wil ik dus veranderen met de nieuwe site.
 8. Ik had inderdaad ook al aan een ipban gedacht, maar toen dacht ik ook dat hij dan met een proxy het kunnen bezoeken. En als je proxy bezoeken blokkeert blokkeer je ook mensen op hun mobiel, iphone en met mobiel internet.. Dus dat kan ook niet
 9. En wie krijgt er dan betaald om die site te onderhouden? Er word niemand betaald omdat ik de site gratis onderhoudt, je kan het zien als een hobby Ik kan me zo voorstellen dat jouw potentiële klanten/sponsoren zich dan afvragen waarom 50% nodig is, als het onderhoud gratis is? Omdat de site kwa opties niet achteruit mag gaan. Als je bedenkt dat je gratis advertenties kan zetten, maar ook betaald, het meerendeel zal een gratis advertentie zetten. Ongeveer 10 - 15% zou een betaalde advertentie zetten. Een advertentie kost 1 a 2 euro. Dan hou je 0,50 - 1 euro over per advertentie. Je moet af en toe adverteren, af en toe moeten er nieuwe functies gecreerd worden. We moeten ook wel een beetje aan andere sites kunnen opmeten kwa functies etc. En als er bijvoorbeeld een "onverwacht voorval" is (zoals wat in haiti gebeurde) komt er echt wel een donatie vanuit damiun namens alle verkopers. Als er een keer geld over is word er meer gedoneerd, maar er word standaard 50% gelijk aan goede doelen afgedragen.
 10. En wie krijgt er dan betaald om die site te onderhouden? Er word niemand betaald omdat ik de site gratis onderhoudt, je kan het zien als een hobby
 11. Geachte TwaBla, Nee, voor een site waar mensen nieuwe en tweedehandse producten op kunnen kopen en verkopen. Lees aub het dikgedrukte gedeelte: Een sponsor sponsert niet alleen voor de goede doelen, je logo word vermeld en je krijgt ook gratis reclame en gratis advertenties. De helft van de vrijwillige vergoeding?? De helft van de inkomsten uit de advertentie word weer terug gestoken in de website. De overige helft word gedoneerd aan de goede doelen. Dat is dit nou juist, je helpt goede doelen met iets dagelijks wat niets extra's kost!
 12. Een rubriekengedeelte zoals tweedehands.net ofzo Die persoon heeft al 117 accounts gehad, alle accounts worden geblokt maar hij maakt ze telkens opnieuw aan met een andere yahoo of live adres. Dus blokeren heeft geen nut en er is al iemand bijna opgelicht dus het leek mij de enigste mogenlijkheid. Inderdaad.... Nooit opgevalen... Zal ik doen, bedankt!
 13. Alle tips en opmerkingen worden meegenomen in de nieuwe wijzigingen van de site. De manier om advertenties te plaatsen word ook veel makkelijker, hier is een "vervolg" topic over damiun : Klik hier voor het vervolgtopic
 14. Er zijn genoeg gratis sites ja, maar waarom is marktplaats dan nog steeds de nummer 1? (zeg niet de meeste bezoekers want marktplaats is kwa bezoekers nummer 3 in nederland. Speurders is nummer 1). Ik ben het hier niet helemaal mee eens, want als ik alleen naar een vriend van mij kijk, die keer vorige week voor een nieuwe subwoofer voor zijn auto op marktplaats, en hij was gisteren aan het surfen voor een hond omdat hij erover dacht eentje te nemen en hij wilde gewoon 'ff' vergelijken. Als je dan allemaal sites hiervoor heb doe je dat niet, dan hou je de tel niet meer bij. Als er gewoon een site is met veel rubrieken en een goede zoekoptie en je wilt een audi kopen, dan zoek je "audi" in in de zoekmachine op de site, dan krijg je allemaal gerichte advertenties. Dan heb je toch alleen maar dingen die uw interesse hebben?
 15. Daar ga ik naar kijken, 't is gecheckt door een copyright bureau, maar je hebt inderdaad gelijk! Bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept