Jump to content

frebie

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  fjrdqome
 1. Klopt. De oprichting gebeurt bij notariële akte, voor wat het startkapitaal betreft zijn er wijzigingen sinds 2010. Je kan nu ook een starters-BVBA oprichten zonder startkapitaal (1 euro BVBA), onder bepaalde voorwaarden, zie hier: http://www.unizo.be/starters/viewobj.jsp?id=349016 Maar dat zijn dus zaken waar je boekhouder je mee zou moeten helpen. Succes ermee! Dank voor je reactie Liesbet! BVBA in bijberoep?? Boekhouder al bezocht, zijn nog maar in stadium van ondernemingsplan... Hij kijkt alles na voor me.
 2. Wat bedoel je precies met sponsorgeld? Wie denk je te vinden om je plannen te sponsoren, zonder daar iets voor terug te willen? Lenen is een optie. Een andere mogelijkheid voor een webwinkel is klein te beginnen en de winst opnieuw te investeren in voorraad. Wij zijn op die manier begonnen, maar hebben de eerste jaren dan ook niks verdiend aan onze winkel en we hadden het voordeel dat we geen kosten moesten maken voor de bouw van onze website. Bij de start van eender welke winkel denk ik dat je toch realistisch moet zijn: de eerste jaren zijn vooral hard werken voor weinig geld.
 3. Het wordt én volledige loondienstbetrekking én ondernemen. Wel zonder investeringen is het nu ook niet echt. Liever andere opties dan spaar, als het niet anders kan... Wat bedoel je met "Hoe liggen de marges in de diverse categoriën?" De wensen voor een huis en een auto heb ik erbij geschreven omdat iedereen zegt: als je én loontrekkend én in bijberoep werkt je kosten moet maken. Vandaar mijn schetsing van het dilemma huis/auto. Huis heb ik niet dringend nodig, auto ook niet echt...maar zal ik dan genoeg onkosten maken?
 4. Hier ben ik druk mee in de weer. Al enkele goeie leveranciers gevonden maar het lijstje is nog lang niet volledig. Dit vraagt natuurlijk wel een beetje tijd... Pas dan zal het realistisch worden.
 5. Hallo, Ik heb een hele specifieke vraag vandaar dit nieuwe topic. Ik wens zo snel mogelijk te starten als zelfstandige in bijberoep met een webshop van geboortekaartjes, geboortedoopsuiker en geboortegeschenken, enz.... Ik werk fulltime loontrekkend, eigenlijk 4/5 ouderschapsverlof. Ik heb geen huis, geen lening en wens later wel een huis te kopen (eventueel prive aankoop) om te verhuren maar daarvoor moet je volgens mij een startkapitaal hebben van ongeveer 25.000 euro om notariskosten enzo meer contant te kunnen betalen. Kortom... zoveel heb ik nog niet bijeen gespaard, wel on
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept