Jump to content

frebie

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  fjrdqome
 1. Klopt. De oprichting gebeurt bij notariële akte, voor wat het startkapitaal betreft zijn er wijzigingen sinds 2010. Je kan nu ook een starters-BVBA oprichten zonder startkapitaal (1 euro BVBA), onder bepaalde voorwaarden, zie hier: http://www.unizo.be/starters/viewobj.jsp?id=349016 Maar dat zijn dus zaken waar je boekhouder je mee zou moeten helpen. Succes ermee! Dank voor je reactie Liesbet! BVBA in bijberoep?? Boekhouder al bezocht, zijn nog maar in stadium van ondernemingsplan... Hij kijkt alles na voor me.
 2. Wat bedoel je precies met sponsorgeld? Wie denk je te vinden om je plannen te sponsoren, zonder daar iets voor terug te willen? Lenen is een optie. Een andere mogelijkheid voor een webwinkel is klein te beginnen en de winst opnieuw te investeren in voorraad. Wij zijn op die manier begonnen, maar hebben de eerste jaren dan ook niks verdiend aan onze winkel en we hadden het voordeel dat we geen kosten moesten maken voor de bouw van onze website. Bij de start van eender welke winkel denk ik dat je toch realistisch moet zijn: de eerste jaren zijn vooral hard werken voor weinig geld. Als je denkt aan een lening voor je voorraad, dan lijkt het me beter te wachten met de aanschaf van een nieuwe auto. Je kan de kilometers die je rijdt voor de zaak opgeven als onkosten en een deel van je benzineverbruik van je privéwagen ook, dat lijkt me veiliger. Dan wordt het dus een vennootschap. Op de website van Unizo kan je een vergelijking vinden tussen eenmanszaak en vennootschap. Bekijk die tabel eens (http://www.unizo.be/starters/viewobj.jsp?article=26129), dan worden de voor- en nadelen meteen duidelijk. Als eenmanszaak ben je onbeperkt persoonlijk aansprakelijk. Een vennootschap is, zoals je zal zien, wel iets ingewikkelder. Hou daar rekening met notariskosten. Heb je een boekhouder die je kan verderhelpen met je financieel plan? Ja tuurlijk! Een boekhouder is onmisbaar he. Als ik het goed begrijp kan een vennootschap ook alleen worden opgericht?
 3. Het wordt én volledige loondienstbetrekking én ondernemen. Wel zonder investeringen is het nu ook niet echt. Liever andere opties dan spaar, als het niet anders kan... Wat bedoel je met "Hoe liggen de marges in de diverse categoriën?" De wensen voor een huis en een auto heb ik erbij geschreven omdat iedereen zegt: als je én loontrekkend én in bijberoep werkt je kosten moet maken. Vandaar mijn schetsing van het dilemma huis/auto. Huis heb ik niet dringend nodig, auto ook niet echt...maar zal ik dan genoeg onkosten maken?
 4. Hier ben ik druk mee in de weer. Al enkele goeie leveranciers gevonden maar het lijstje is nog lang niet volledig. Dit vraagt natuurlijk wel een beetje tijd... Pas dan zal het realistisch worden.
 5. Hallo, Ik heb een hele specifieke vraag vandaar dit nieuwe topic. Ik wens zo snel mogelijk te starten als zelfstandige in bijberoep met een webshop van geboortekaartjes, geboortedoopsuiker en geboortegeschenken, enz.... Ik werk fulltime loontrekkend, eigenlijk 4/5 ouderschapsverlof. Ik heb geen huis, geen lening en wens later wel een huis te kopen (eventueel prive aankoop) om te verhuren maar daarvoor moet je volgens mij een startkapitaal hebben van ongeveer 25.000 euro om notariskosten enzo meer contant te kunnen betalen. Kortom... zoveel heb ik nog niet bijeen gespaard, wel ongeveer de helft. Als ik begin met mijn bijberoep start (dat ik thuis zal uitvoeren) heb ik een budget nodig om te starten. Het lijkt mij niet verstandig om van mijn spaargeld te nemen aangezien ik spaar om er een huis mee te kunnen kopen. Nu was mijn vraag als ik met sponsorgeld vooruit kan geraken? Is dit een verstandig idee? Hoe doen andere mensen het om een stock aan te leggen? Lenen bij de bank? Ps: ik ben 26 jaar... Wij hebben 2 auto's allebei 12 jaar oud en zouden graag een nieuwe wagen binnen de zaak aankopen en er reclame opzetten. Is dit een verstandige zet om onmiddellijk een al dan niet nieuwe wagen aan te kopen? Of wacht ik daar beter mee? Ik heb gehoord dat wanneer je je eigen reclame op je bedrijfswagen zet dit ook fiscaal nog voordeliger is dan zonder reclame. Klopt dit? Wanneer de zaak goed zou draaien zou ik eventueel parttime in hoofdberoep werken + bijberoep en misschien nog later fulltime zelfstandig. Met dit in mijn achterhoofd, moet ik met iets rekening houden? Daarnaast ben ik bezig met een ondernemingsplan en rijst de vraag als ik best een eenmanszaak of een vennootschap of?? opricht? Ik wil bij eventueel (hopelijk geen!!) faillissement niet achterblijven met schuldeisers die mijn privezaken aanslaan. Dus prive en bijberoep gescheiden houden.... indien mogelijk. Ik zou de zaak graag 'alleen' doen, heb niet echt een partner in gedachten en vind dit ook riskant. Ik weet het, het zijn vraagjes over verschillende onderwerpen, wist niet goed waar topic te plaatsen. Weet iemand raad? Dank
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept