Jump to content

dompie

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Kunnen jullie mij helpen met het invullen van de aangifte vennootschapsbelasting. Ik heb activa verkocht en nu moet ik een boekverlies invullen.. maar waar moet dit in de aangifte worden vermeld? bij afschrijvingen of bij waardeverminderingen misschien? Marketing kosten (advertentie kosten) zijn dit verkoopkosten of moet dit onder algemene kosten? Dank je wel als je een antwoord hebt voor mij!
 2. Kan iemand mij iets vertellen over de meetrekregeling? Als ik prive alle aandelen bezit van een BV in Belgie en in Nederland een Holding heb. (hieronder een werk BV). Vallen de uitkeringen van de BV in Belgie aan mij als directeur dan onder de deelnemingsvrijstelling als ik deze uitkeringen doe op de bankrekening van de Holding in Nederland? (En is dit anders als ik het uitkeer op mijn eigen bankrekening) Niet allemaal gaan lachen he! :) Ik begrijp die meetrekregeling gewoon niet helemaal goed in de situatie aandeelhouder BV Belgie + aandeelhouder Holding in Nederland. Dank voor enige info!
 3. Hallo iedereen, hier dompie weer! :-[ zou iemand mij kunnen helpen met wat wordt bedoeld (wat moet ik invullen) in de aangifte vennootschapsbelasting onder het tabje deelneming en dan bij opgeofferde bedrag en balanswaardering en eigenlijk ook voor de zekerheid netto voordelen? Bij opgeofferde bedrag heb ik staan voor een 40% deelneming 18K x 40% = 7200 Bij de balanswaardering heb ik de waarde van de deelneming opgenomen die op mijn commerciele balans staat Bij de netto voordelen heb ik opgenomen wat het resultaat was "dit jaar" op de deelneming Is dit zo goed of ben ik weer lekker bezig? Ik kan nergens een toelichting trouwens vinden voor de aangifte vpb behalve de almanak bijvoorbeeld van elsevier maar daar vind ik zo snel geen antwoord op mijn vraag. (heb ik ook hulp bij lezen nodig? Ik hoop het niet!) Dank je wel voor wie mij hiermee helpen kan!
 4. Ja precies Odeon, Nu zit ik alleen nog met de boeking van de advieskosten.... boeken op advieskosten en dan eruit halen voor de aangifte VPB lijkt mij niet correct. De advieskosten vallen immers onder de deelnemingsvrijstelling. Dus is het dan de bedoeling dat ik deze corrigeer op het verkoopresultaat deelneming. bank (kosten) Aan verkoop resultaat deelneming Of zit ik dan volledig verkeerd?
 5. Maarree zit ik nog even te piekeren.... De advieskosten zijn niet aftrekbaar maar vallen ook onder de deelnemingsvrijstelling. Ik voel mij nu wel heel erg dom maar moet de boeking dan niet zijn bank 1000 a/ deelneming 800 a/ resultaat deelneming + resultaat deelneming 100 (advieskosten) aan/bank Of ben ik nu wel heeeeel dom bezig. (sorry, nog nooit een deelneming verkocht! :-[)
 6. Hallo Ries, Dank je wel! je uitleg is zeer duidelijk en ik ben er erg blij mee! Groet, dompie :)
 7. Hoi Odeon, Volgens de medewerker bij de belastingdienst zou de btw wel aftrekbaar zijn en er is bij mij (ons, andere medewerker belastingdienst en de btw almanak 2010) zelfs twijfel of de advieskosten niet ook bij de Holding aftrekbaar zijn. Er staat namelijk zoiets als dat de btw aftrekbaar is als de holding belaste prestaties verricht en niet dat het niet aftrekbaar zou zijn omdat de verkoop van de deelneming een niet belaste prestatie is. Het zou in verhouding zijn dat de holding zelf belaste prestaties verricht, de verkoop deelneming terzijde. Er staat zelfs hierbij dat de advieskosten worden gezien als algemene kosten van de holding waardoor ik dus weer de vraag heb of het wel of niet aftrekbaar is bij de Holding en niet gezien wordt als de betreffende verkoopkosten voor de verkoop van de deelneming. m.a.w. iemand van de belastingdienst vennootschapsbelasting gaat mij binnen twee dagen terug bellen. Er is namelijk alleen recente jurisprudentie hierover in het geval van een moeder/dochter wat niet op mij van toepassing is. Bedankt voor je reactie maar ik wil er toch nog iets meer van weten. Want zo raken we in de war.
 8. Hallo Odeon, Dus de journaalpost zou kunnen zijn Bank (verkoopprijs) 10000 Aan deelneming (waarde balans) 8000 Aan resultaat deelneming ( verschil) 2000 Maar dan snap ik niet goed wat ik met de advieskosten moet doen. Deze verlagen toch mijn resultaat deelneming maar mag ik niet als kosten boeken in de Holding omdat deze onder de deelnemingsvrijstelling zouden vallen. mbt de BTW. Toen ik de belastingdienst belde vertelde de medewerker mij dat ik de btw kon aftrekken als ik belaste prestaties verricht...... Aan dit antwoord had ik niks. dus nog een keer gevraagd en geprobeerd duidelijker mijn probleem onder woorden te brengen maar ze kwam met het zelfde antwoord. Omdat de btw wetgeving soms anders tegen de zaken aankijkt, (voor de VPB zijn de kosten niet aftrekbaar) vraag ik mij nu af of ze gelijk heeft maar ik kan het antwoord nergens vinden. Iemand een goede BTW almanak?
 9. Brandende vraag over verkoop deelneming. Kan iemand mij vertellen wat de journaalpost is van de verkoop van een deelneming? Ik heb hiernaast ook nog een vraagje m.b.t. de kosten die zijn gemaakt om de deelneming te verkopen. (advieskosten) Deze zijn niet aftrekbaar omdat ze onder de deelnemingsvrijstelling zouden vallen. Maar hoe zit het dan met de btw die op deze fakturen wordt berekend? kan ik die wel boeken als te vorderen BTW? Help!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept