Jump to content

DIONL

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Beilen
 1. Mhh, het had zo mooi kunnen zijn >;( Dan wordt het nog lastig denk ik. Iemand hele goeie ideeen of strategieen?
 2. Ja, dat klopt maar dan kan ik die toch ten gelde maken in mijn hypotheek en die als betaling voor de 200k gebruiken of is dat een koekje uit eigen trommel ;D
 3. Die 80 k kan ik in principe opnemen uit mijn hypotheek. Dat is een inschrijving die de ABN ongeveer 4 jaar geleden heeft ingebouwd. Volgens de bank zou ik die kunnen opnemen? Niet dus?
 4. Die 30 k wordt inderdaad door ons zelf opgebracht. dat is ook het maximale.
 5. Hallo Marco, Dank voor je antwoord. Wij zijn inderdaad op huwelijkse voorwaarden getrrouwd en hebben een vrij goede administratie hierin. Dus dat zou volgens mij geen probleem moeten zijn. Ik snap ook niet dat ze zolang wachten met reageren, ondanks dat wij elke keer hebben verzocht om een gesprek. De afwikkeling van het faillissement leverde wel degelijk problemen op, dus dat kan het niet zijn. Wat ik ook niet snap is dat ze woning willen verkopen in de huidige markt. Er zit geen overwaarde in dus de schuld wordt daarmee alleen maar groter. Bovendien creëren ze dan een nieuwe schuld die van mijn vrouw. De hypotheek wordt keurig betaald dus je zou denken dat hier geen enkel belang zit om een nieuwe schuld te creëren. Wij hebben een inschrijvingsruimte van 80k in onze hypotheek en hebben voorgesteld aan de bank deze te verzilveren en nog 30 k bij te betalen. Wij kunnen dan op een ander moment de woning verkopen als de markt beter is. Dat is ook het maximum wat ik kan betalen anders wordt het WSPN voor de komende drie jaar. Lijkt mij toch een redelijk voorstel. Nog andere tips? Alvast bedankt.
 6. Hallo, Ik heb wat advies nodig en hoop dat hier te kunnen vinden. Een beknopt verhaal. In 2009 is mijn bedrijf Failliet gegaan. Ik stond privé 200.000 borg. Ik heb direct contact gezocht met de bank maar deze wilde op dat moment niets. Er zijn meerdere voorstellen naar de bank gestuurd voor een minnelijke schikking. Medio 2010 legde de bank beslag op mijn huis. Ik beng getrouwd op huwelijkse voorwaarden. Op het huis zit geen overwaarde en is gefinancierd bij dezelfde bank. Hypotheek wordt aldoor keurig op tijd betaald. Begin 2011 is door de rechter het beslag toegekend alleen snapte de rechter niet waarom de bank dit op deze manier deed omdat ik de vordering van de bank erkende. Mijn advocaat geeft aan dat de bank het deel van mijn vrouw niet kan verkopen. De bank geeft echter aan van wel omdat zij als ABNAMRO NV zowel het zakelijke als het particuliere gedeelte behandelen. Nu verkopen betekent met de huidige huizenmarkt dat we onder de waarde moeten verkopen en de schuld wellicht oploopt naar 300.000 plus een schuld van mijn vrouw. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. In augustus wil de bank om tafel, eindelijk. Wij vragen al drie jaar om een gesprek maar zij wilde dit elke keer niet. OP onze voorstellen werd niet gereageerd. Mijn vragen± Kan de bank mij huis verkopen onder dwang of op de veiling en wat gebeurt er dan met het deel van mij vrouw. Wat zou een goed voorstel zijn voor een minnelijke schikking. Ons voorstel was om circa 50.000 in een keer te betalen. En een ton op te nemen in onze hypotheek verkoop op het moment dat de waarde van de woning was gestegen en de overwaarde met een max tot 25.000 af te lossen aan de ABNAMRO. Is dit een reëel voorstel= Ik hoor graag jullie reacties.
 7. De curator geeft aan dat de fiscale waardebepaling in principe aan de lage kant was maar niet ontoelaatbaar. Zij denkt nog na over de waarde die over is gegaan naar de eigenaar. Dit omdat niet duidelijk is of die waarde de bv of de eigenaar toekomt.
 8. Hoi Hierbij het aangepste bestand, zag ik later pas Gr. Dionl Dionl.xls
 9. @ joost Mijn klant was de holding. Onder de holding hingen vijf dochter bv's. 2 van deze dochters zijn vlak voor faillissement verkocht. Voor de overige drie dochters inclusief de holding is eind vorig jaar faillissement aangevraagd.
 10. hallo, Ik heb een vraag waar ik geen antwoord op kan vinden en jullie wellicht met alle ervaringen hier in mee kunnen denken. Een klant van mij is onlangs failliet gegaan waardoor ik met een vordering van circa 150.000 blijf zitten. Nou heeft deze ondernemer vanuit zijn groep vorig jaar augustus een dochter bv verkocht aan zijn compagnon. Hij heeft hiervoor een lage prijs (circa 200.000) gekregen (ter kwijtschelding van schulden van de moeder maatschappij). Daarnaast heeft hij echter een management overeenkomst voor vier jaar bedongen bij de koper met een opbrengst van 400.000. Dit is volgens mij oneigenlijke verkoop en deze waarde hoort bij de verkoop opgeteld te worden. Het verkochte bedrijf had een jaaromzet van cica 9 milj met een winst van circa 8%. Ik wil via de rechtbank het verzoek doen om de verkoop nietig te verklaren op basis van oneigenlijke waardebepaling. Hierdoor komt de verkochte onderneming aan de curator toe, deze kan hem dan weer verkopen tegen een reeeler bedrag en de opbrengsten aan wenden om de schuldenaren af te lossen. De vraag is of als het zo was gelopen er uberhaupt wel een faillisement was gekomen. Weet iemand of dit mogelijk is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept