Jump to content

Steven9009

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Op dit moment loopt alles ontzettend goed. Ik heb het via een onderhandse lening geregeld en de oprichting van mijn eigen B..V wordt nu ook echt werkelijkheid. Een droom die uitkomt. Bankverklaring is onderweg, en dan kan ik hopelijk binnen paar weken de oprichtingsaktes tekenen. Daarnaast is er gekozen om twee B.V's op te richten, een holding en een werkmaatschappij. Alles loopt op dit moment zoals het hoort, en ben zo blij als een klein kind! Het is niet zonder slag en stoot, want een paar weken geleden had ik bijna de moed opgegeven, en wilde ik mijn account verwijderen. Gelukkig dat het niet zover gekomen is want Higherlevel is op en top, en ik ben op en top blij! Nogmaals, hartstikke bedankt voor alle goedbedoelde adviezen en ik zal zeker wat actiever worden op Higherlevel. Het is namelijk een top forum voor zowel ondernemers als ondernemer in spé!
 2. Nou, ik kan nu de vlag eigenlijk (bijna) buiten hangen! Ik ben echt zo blij! :D :D Wat is de stand van zaken zouden jullie dan wellicht denken. Een international bedrijf in Oxford, Engeland, heeft interesse getoond in het businessplan (gebaseerd op samenwerken en de cijfers die eruit zullen vloeien, etc). Nu heb ik mijn ticket geboekt voor 5 augustus en ga ik daar heen! Ondernemingsplan t.b.v de bank heb ik nu aangepast dat er geinteresseerde partijen cq. debiteuren zijn. Ik de ING vanmiddag opgebeld, en (hoezo snel) net zo'n tien minuten geleden teruggebeld door een kredietadviseur die redelijk enthousiast was (vooral inzake samenwerken met bedrijf in Oxford), dus hij wilde het ondernemingsplan graag inzien, dus die heb ik nu op de e-mail gezet. Hopen dat dit nu dan wel goed uit pakt. Meneer gaf aan morgen contact op te nemen. Eindelijk weer eens een (klein) yes momentje! :)
 3. Het wil niet echt mee zitten allemaal. We zijn nu bijna drie maanden verder, en de manier hoe banken met hun klanten omgaan verbaas ik me zeer over. De ABN bijvoorbeeld; ik zou een afspraak hebben, en de accountmanager vroeg mij om mijn ondernemingsplan per e-mail. Een dag later beluister ik mijn voicemail af met de mededeling dat de betreffende manager geen financiering gaat verstrekken, dus afspraak is geannuleerd. Persoonlijk heb ik dan liever een gesprek samen met die manager om het e.e.a te bespreken, maar zo werkt het dus (kennelijk) niet bij de ABN. Dan Rabobank,prima contact gehad, en zij wilden het ondernemingsplan per post incl. conceptaktes van de notaris (die waren al opgemaakt). Daar heb ik tot op heden nog geen contact mee gehad, dus we zullen het zien. ING krijg ik al kippenvel bij het horen van die naam. Wat een gedoe zeg. Om uberhaupt een afspraak met een kredietadviseur / accountmanager te maken moet je een KvK inschrijfingsnummer hebben plus opgestelde / goedgekeurde cijfers door accountant. ING was enthousiast, maar geen krediet omdat ik op mijn priverekening bij hun (als particulier zit ik bij ING) een minus saldo had (dat is allang weggewerkt). Ze wilden dus geen zaken doen. Op dit moment wacht ik Rabobank af, en via mijn accountant's relaties staan er nu een aantal afspraken bij de ABN en ING waar zij goede zakelijke relaties mee hebben. Hopende op een goede afloop, daar ik per 1 augustus echt wil gaan beginnen!
 4. Ik heb gisteren een afspraak gehad met mijn accountant en we hebben alles goed doorgenomen. Er zijn hier en daar wat aanpassingen gemaakt in het businessplan, maar wat mijn accountant betreft zijn de cijfers realistisch, het is duidelijk hoe er aan die cijfers is gekomen, marktanalyse was goed, etc. Er zijn diverse scenario's toegevoegd die een realistisch beeld weergeven over de loop van de onderneming voor het eerste jaar in verschillende omstandigheden. Ik heb morgen (donderdag) een vrijblijvend gesprek bij de ING Bank. Dus het is zeer spannend allemaal. Wel hebben we de kredietbehoefte naar beneden gehaald tot 19.904 euro. Dus op hoop van zege! ;)
 5. Bedankt voor alle adviezen, wordt zeer gewaardeerd! Ik heb afgelopen vrijdag gebeld met een accountantskantoor, en heb meteen een afspraak gemaakt. Naar aanleiding daarvan zal ik kijken of ik langs een bank gaan of evt. private investeerders kan intereseren, of dat ik naar mogelijkheden zal kijken om het met slechts mijn eigen centen op te richten met evt. meer lenen bij de Ib-groep.
 6. Bedankt voor al het advies. Ik zal zeker nu gaan kijken hoe te beginnen zonder te lezen en zal daar een aantal scenario's van schetsen. Mocht ik toch lenen, dan denk ik toch dat ik het via de Ib-groep doe, voorzover de lening toereikt. Bedankt voor al jullie adviezen en ik zal jullie op de hoogte houden!
 7. Telt werkervaring niet? Ik doe Rechten deeltijd, daar ik een jaar lang gewerkt heb als assistent manager bij Delta Airlines in Atlanta, Georgia, USA. Verder werk ik ook part-time bij de KLM. De onderneming die ik wil starten heeft ook raakvlakken met mijn functie bij Delta Airlines en KLM. Er is al een netwerk uitgebreid van Amsterdam tot aan Auckland en van Auckland tot Parijs. Dit netwerk biedt een hoop zekerheden. Ik kan niet mijn hele businessplan op een openbaar forum typen, maar het netwerk dat is opgebouwd alvorens uberhaupt de deuren te hebben geopen biedt m.i veel zekerheden.
 8. Ik denk dat ik de 48.000 wel naar beneden kan halen naar 35.000. De verwachting is in ieder geval wel de lening binnen 36 maanden inclusief rente te hebben terugbetaald.
 9. Hoi Frans, Bedankt voor uw bericht. Eigen geld dat ik zelf in de onderneming kan steken zal de 2.000 niet overschrijden en een onderpand heb ik zelf niet, en ik denk dat mijn ouders daar niet garant voor willen staan. Het ondernemingsplan is m.i realistisch genoeg. Het is bijna 35 pagina's lang, en alles heb ik er in meegenomen. Prognoses, rentabiliteitsdrempel, marketing, doelstellingen, toekomstscenario's, etcetera. Wat betreft je vraag; om zekerheid te krijgen zal ik vooral kijken in hoeverre het ondernemingsplan realistisch resp. uitvoerbaar is. Ik denk dat toch wel het belangrijkste is. Mochten er twijfels in het ondernemingsplan voorkomen, dan zou ik kijken hoe een klant zelf aan kapitaal kan komen, of hij of zij een onderpand heeft, etcetera. Groet, Steven
 10. Beste lezers, Als startende jonge ondernemer ben ik mogelijkheden aan het zoeken om een lening te verkrijgen bij een bank. Ik ben zelf 19 jaar, en ik studeer Rechten. Het bedrag waar het om gaat is grofweg 48.000 euro. Ik heb nog geen bank benaderd, daar mijn businessplan op dit moment in de editing fase zit. Wel ben ik benieuwd wat jullie hiervan denken? Zal een bank een krediet verstrekken aan iemand van 19 jaar? De juridische vorm waar het hier om gaat is overigens een B.V
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept