Jump to content

marcklant

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. een incasso buro / deurwaarder kan alleen maar aanmaningen sturen. dit is gebeurd, maar klant reageert hier niet op. om het voor de rechter te brengen moet je een voorschot overmaken. hier heb ik dus geen zin in. ben je sowieso ook weer maanden verder voordat er een uitspraak is. ik de klant vorige week overigens al een bericht gestuurd, dat ze uit het reseller programma zijn ontheven. geen reactie hierop ontvangen. ik heb nu ook de login portal afgesloten. ook geen reactie, maar ze zullen vast reageren als hun klanten bij ze gaan klagen. dank voor het advies.
 2. elke factuur die ik stuur is op naam van de reseller, dus niet op die van hun klanten.
 3. op de eerste aanmaning hebben ze geen reactie gegeven, behalve via de sms dat hij het wel zou betalen. ik moet dan eerst rond de 500 euro betalen voordat het voor de rechter kan komen. daar heb ik geen zin in voor dit lage bedrag. zoals gezegd, ik ben deze klant nu liever kwijt dan rijk. kost me teveel tijd en ze leveren mij ook amper wat op. ik wil dus alleen niet aansprakelijk worden gesteld voor iets als ik de inlog portal afsluit - waar hun klanten de dupe van zullen zijn.
 4. Hallo, Ik ontwikkel software en verkoopt direct aan klant als aan resellers onder een white label-constructie. De reseller krijgt een eigen inlog portal waarop hun klanten gebruik maken van de software. Tot op heden heeft de reseller 8 pakketen bij ons afgenomen. Een rekening staat echter al een jaar open. Deze wordt steeds niet betaald, en ik word elke keer gerustgesteld dat ze het direct gaan overmaken. Het gaat niet om een schokkend bedrag (1000 euro) dat ik hier een juridische zaak van wil maken. Hoewel voor andere pakketten wel betaald worden, is dit nooit binnen de betaligngstermijn. Ik ben nu wel klaar met deze reseller, en wil hem afsluiten van mijn dienst. Als ik hem afsluit, hoop ik ook dat hij bijdraait en de openstaande factuur gewoon betaald. Ik vraag me af of ik per direct het portal waarop zijn klanten inloggen kan opheffen? Dit betekent dat huidige klanten niet meer kunnen inoggen hierbij. Wel kunnen zij nog inloggen op mijn eigen portal mocht dat nodig zijn (dan weet de klant wel wie achter het systeem zit..) Ik heb geen reseller overeenkomst afgesloten. De algemene betalignsvoorwaarden zijn hier op van toepassing. De reseller portal is een extra dienst die ik hen gratis heb aangeboden, en zij (volgens mij?) dus geen recht op hebben
 5. dank voor het advies. inmiddels is er een akkoord. ik krijg een bepaald bedrag per verkocht product. Mocht mijn bruto omzet lager zijn dan 60% dan de bruto omzet van partij X, dan wordt dat verschil aangevuld door X. Deze 'bonus' treedt dus alleen in werking wanneer het project een groot succes wordt. Ik vraag me nu af hoe ik deze regeling het beste contractueel kan vastleggen. mijn idee: op jaarbasis wordt de omzet naast elkaar gelegd. Deze boekhoudcijfers worden door door een erkend accountant opgesteld. wat jullie?
 6. Beste mensen, Allereerst weet ik niet of dit de juiste rubriek is (mogelijk valt dit onder Contraten?), maar graag zou ik wat advies willen inwinnen over het volgende: Ik ben software developer, en ik heb een product gemaakt wat ik zelf aan een bepaalde sector verkoop. Voor een relatief laag bedrag: €500 per jaar. Nu is er een partij (X) die graag dit product exclusief aan deze sector wil verkopen. Door hier advertenties op te zetten kan hij het product gratis aanbieden, zelf inkomen uit genereren en mij hiervoor betalen, €1000 per jaar. De aantallen die hij kan verkopen zullen ook hoger zijn, daar ik geen tijd heb om fulltime sales te gaan doen. (nb: X zal zich vooral bezig houden met adverteerders vinden voor het product). Een interessant aanbod. Ik heb echter geen zich in de inkomsten van X. Stel dat het een groot succes wordt, dan verdiend hij heel veel terwijl mijn inkomsten €1000 per verkocht product blijven. Terwijl mijn techniek dit succes voor een groot deel mogelijk maakt. Zijn er constructies mogelijk om ook in de winst te delen? Ik denk aan een afspraak dat mijn totaal inkomsten altijd minimaal 60% is van zijn omzet (of winst?) – naast de structurele inkomsten van €1000 per product. Ik heb echter geen inzage in zijn cijfers, kan ik dat eisen? Welke constructies zijn er volgens jullie mogelijk? Ook vraag ik me af of het mogelijk is om mijn productprijs per jaar te verhogen. nb: ik moet ook investeren (€7000 uren aan mankracht) om mijn product technisch gezien op orde te krijgen aan zijn (commerciele) wensen.
 7. Deze specifieke case kon ik niet terugvinden, vandaar mijn post. Eerst de geschiedenis. Klant X heeft ons software product aan 2 van zijn klanten verkocht. Dit was nov 2011. De factuur werd echter niet betaald. Diverse mailtjes en belletjes gepleegd zonder response. Soms opeens een mail terug dat hij het verkeerde rek nr had ingevuld, en daarna op de verkeerde naam. Allemaal leugens. Zijn klanten kunnen het product beheren middels een eigen account. Toen ik toegang tot dit account blokkeerde, gingen zijn klanten klagen, en moest X wel contact opnemen met mij. Wanneer hij zei betalen, kregen zij weer toegang zei ik. Dit heef thij toen direct gedaan. (in de tussentijd had ik nog een incassobureau erop gezet, zonder resultaat) -- Vorige maand heb ik met X een grote samenwerking aangegaan. Een tijdelijk actie waarvoor hij ons systeem nodig had. Gezien het financieel wel aantrekkelijk was besloot ik hieraan mee te werken. Het project is afgerond en de balans is opgemaakt. Ik heb mijn factuur aan hem betaald, maar hij moet mijn facturen nog betalen. De termijn is alweer verlopen. Ook reageert hij niet meer op een email. Terwijl we tijdens het project bijna dagelijks tel/email contact hadden. -- Ik wil hem morgen bellen en zeggen dat ik direct het geld wil hebben. Een deurwaarde inschakelen overweeg ik ook. Maar om hem extra onder druk te zetten, wil ik de accounts van zijn 2 klanten weer afsluiten. Voorheen had ik dit recht sowieso omdat de facturen niet betaald waren. Maar kan ik dit nu ook gewoon doen? nb: In onze voorwaarden staat wel het volgende: Y reserves the right, in its sole discretion, to suspend or terminate your account and refuse any and all current or future use of the Service, or any other Y service, for any reason at any time. Such termination of the Service will result in the deactivation or deletion of your Account or your access to your Account, and the forfeiture and relinquishment of all Content in your Account.
 8. om apps op de app store te kunnen zetten moet je een developer's account aanmaken. Dit doe je door je KvK gegevens naar Apple te sturen. Zodra dit goedgekeurd is krijg je een developer's account. De naam waarmee je publiceert kan je dan vervolgens zelf invullen - dit hoeft dus niet je bedrijfsnaam te zijn. Apps in India laten ontwikkelen raad ik overigens af. Ik develop zelf ook aps, en heb weleens een project geoutsourced, maar ben nooit tevreden over het resultaat en de werkwijze geweest. Ze zeggen overal 'ja' op, maar het vervolgens goed uitvoeren......
 9. Hallo, Graag zou ik jullie reacties willen horen op het volgende. Sinds september 2011 heb ik een IT bedrijf. Wij maken een bepaalde type software. Met het ontwikkelen van de software ben ik in sep 2010 begonnen en heef mij 27K gekost. Daarbij ook geen salaris genoten ergens. De verkoop tot nu toe valt erg tegen. Omzet rond de 11K. Ondertussen ben ik wel aan het doorontwikkelen en zijn er veel leads, dus de omzet zal zeker stijgen, maar niet genoeg. Ik heb dus hulp nodig van iemand met een groot netwerk en sales kennis. Deze persoon is gevonden. Het is een VC die zich als actieve partner wil inzetten voor het bedrijf. Wat hij kan bieden: 30K cash om de software door te ontwikkelen naar heel hoog niveau (dit is echt nodig) interessante domeinnamen, groot netwerk, en hij gaat zich actief met sales bemoeien. gemiddeld 2 dagen in de week (begin periode veel meer) Mijn rol: ik leid het project operationeel. breng de software die er al is in. De inkomsten uit dit project, worden allemaal geherinvesteerd zodat we het platform kunnen onderhouden/uitbreiden en internationaal kunnen wegzetten. Naast dit project, krijg ik wel de vrijheid om in mijn eigen onderhoud te voorzien van andere software ontwikkeling. Deze opdrachten komen er geheid aan, dankzij het hoofdproduct wat we verkopen. Het doel is om over 4 jaar genoeg klanten (waarde) te hebben zodat we dit bedrijf kunnen verkopen. In ruil wil hij 40% van de aandelen. Is dit een reële deal? Ik zeg er bij: op de manier waarop het nu goed, kan en wil ik niet verder en sterf het bedrijf een stille dood. Ik kan veel vd VC gaan leren en ook een netwerk opbouwen, wat ik met mijn volgende project weer kan gebruiken. [titel verduidelijkt - mod]
 10. excuses als deze vraag al aanbod is gekomen, maar in het archief kan ik niet de juiste info zoeken (teveel topics met de desbetreffende keywords). In mijn businessplan moet ik een voortstel voor de juridisch structuur voor het bedrijf. Er zijn 2 mogelijkheden: er komt een investeerder bij of ik ga een lening aan. Het bedrijf zal een BV worden, waarin de aandelen dus verdeeld worden met mij en evt. de investeerder. Ik las ergens dat ik een Holding voor mijzelf moet oprichten, en een Stichting Ak, waarin ik in de BV ga zitten, maar dat schijnt ouderwets te zijn en investeerders zijn daar niet happig op (?). wat is de beste/eenvoudigste structuur?
 11. wij zijn echt uniek. dus ze kunnen nergens anders dit krijgen. hoewel het ook weer niet echt een must voor ze is. meer een leuke extra om aan hun klanten te kunnen geven en daar een leuke marge op te pakken. onze prijzen staan op onze website dus daarom is het belangrijk dat onze naam uit het product verwijderd is. zodat hun klanten dit niet weten te krijgen.
 12. nb: uiteindelijk hebben wij er ook nog wel wat werk aan, door het systeem voor elke klant van hun gereed te maken.
 13. Hallo, Ik zit met een vraagstuk. De software die wij aanbieden verkopen wij zelf direct aan klanten. Deze software wordt voorizen van onze naam/logo. Kostprijs is 500euro. Nu heeft een partij zich aangediend die ons product makeklijk aan 10 klanten van hem kan verkopen. Ons logo/naam moet er dan wel van af. De white label constructie dus. Hoe werkt dit doorgaans: verkoop ik de software tegen de normale prijs, lager of hoger. Ik neig zelf naar het laatste omdat de reseller weer 'sier' kan maken met onze software waar zijn klanten waarschijnlijk het drie/vierdubbelen voor zullen betalen.
 14. klopt. zegt de bank ook. is een plan b, maar daar wil ik liever niet aan. want ik moet nu al een extra werknemer in dienst nemen omdat ik het alleen niet meer aankan bij de live gang. daar is dus geld voor nodig. uitbouw van ons product/systeem zijn essentieel gezien de marktontwikkeling en concurrentie. de verwachtte verkoop in acht nemend zou ik pas over een half jaar met de ontwikkeling hiervan kunnen starten. ontwikkeltijd is ook een half jaar, en dan mis ik gewoon heel veel omzet in 2012.
 15. dank voor de reactie. instapmodel is interessant. ben al bij de ING en ABN geweest. ING stelt geel lening beschikbaar omdat het geld voor 90% in personeelskosten gaat zitten, en zij alleen iets doen als je het gebruikt voor inventaris/huisvesting. ABN durft het niet aan omdat het een nieuw product is. Als ik ze op de Amerikaanse concurrent wijs, krijg je geen reactie. Zoek een investeerder of gaan naar Qredits zeggen ze dan. Ja die geven ook geen geld als je het in werkkapitaal steekt! Alleen van de Rabo moet ik nog wat horen. Zijn al 3,5 week bezig met de analyse van het plan. kan een goed of slecht teken zijn. Ik denk goed, want ING en ABN kreeg ik 2 nitwits aan de telefoon. In een excelbestand konden ze de 2e sheet niet vinden.. (sorry, ben hevig gefrustreerd door de banken. Door belastinggeld overeind gehouden en dan zo'n service)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept