Jump to content

bornau

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Weet iemand of het verplicht is om een disclaimer en privacy policy op je website op te nemen? In dit geval gaat hem om een wereldwijde website waar mensen doorverwezen worden naar gratis software fabrikanten, zoals mozilla firefox, winamp etc..Daarbij wordt er ook informatie gegeven over het product. Wat zijn de gevaren? Wat moet je zeker "dichtgetimmerd" hebben? Hopelijk kan iemand me advies hierover geven.
 2. Een factuur mag dus inderdaad wel achteraf verstuurd worden? Mag de factuur datum later zijn dan dat de klant betaald heeft? Maar dan moet ik ook de factuur opstellen aan de hand van wat ik maandelijks verdiend heb, en niet aan de hand van een uitbetaling, die pas achteraf komt. Ik kan de google-specificatie er dus niet bijvoegen. Op dit moment krijg ik nog niet maandelijks uitbetaald. Ik zou zeggen, de factuurdatum is leidend voor de opagave voor de omzetbelasting....En als je de factuur aanmaakt nadat de betaling binnen is (als dit mag), dan kun je toch gewoon per betaling een factuur maken? Wat google wel doet is om te controleren of je bankrekening juist is, een klein bedrag overmaken 50 cent bevoorbeeld. Dit heb ik opgegeven bij de belastingdienst bij de omzet belasting en intracommunautaire prestaties als 1 euro. Ik zal hier dan ook maar een factuur over sturen denk ik...
 3. Net de belastingdienst gebeld, en zij vertelden me dat ik wel een factuur moet sturen. Dan ga ik dat maar doen doen denk ik, maar hoe voorkom ik dat ik google deze ook daadwerkelijk uitbetaalt? Dat ik dus dubbel uitbetaald krijg. Het moet duidelijk zijn dat het voor hun administratie is, en niet om te betalen. Hoe maak ik dit duidelijk op de factuur?
 4. Dan zijn we er uit denk ik :) Hartelijk bedankt voor je moeite!
 5. Nou als je het opgeeft bij de omzetbelasting, bij 3b, dan hoef je toch geen omzetbelasting te betalen, omdat deze is verlegd?
 6. Renep zegt in https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=16;action=display;threadid=23808 Hoe gaat dit in zijn werk? Moet ik alsnog een factuur opmaken? Hij zegt ook dat je de Adsense inkomsten bij je omzet moet optellen. Moet je nu toch belasting betalen, of alleen als omzet rekenen zonder btw?
 7. Op facturen binnen de EU moet toch een BTW nummer staan van beide partijen. Ook is er verder geen BTW info gegeven in de "statement of earnings". Kan deze dan wel voldoen? Hier een voorbeeld: http://4.bp.blogspot.com/_XYizHvjgLrA/RgvMGw4DOEI/AAAAAAAAAtQ/nPp9c6EpFMI/s1600/adsense-statement-of-earnings.png
 8. Bedankt jongens! Maar toch als aangeef dat ik geen electronische diensten verleen wordt er nog steeds aangegeven dat ik btw moet betalen in Nederland.... Maar kort samengevat, voglens jullie hoef ik - geen btw te betalen. - Wel opgeven bij de omzetbelasting - Ook de intracommunautaire prestatie opgaaf invullen. - Ik hoef geen factuur te maken en op te sturen, maar de "statement of earnings" uitprinten en opnemen in de administratie.
 9. Toch raar dat de belastingdienst twee tegenstrijdige antwoorden geeft. Dacht dat het nu duidelijk was, maar blijkbaar nog niet. In de bijgevoegd pdf staan checks die je op de website van de belastingdienst kunt uitvoeren. belasting.pdf
 10. Nog wat aanvullende vragen. Vraag1: Waarom mag ik gewoon een Nederlandse factuur sturen? Vraag2: Google Adsense stelt dit: Als u een bedrijf met twintig of meer werknemers heeft, moet u zich in het algemeen aanmelden voor een zakelijke account. Afzonderlijke uitgevers of bedrijven met minder dan twintig werknemers moeten zich aanmelden voor een particuliere account. http://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?hl=nl&answer=32750 Met een eenmanszaak heb ik dus een particuliere account genomen. Maar zometeen ga ik een factuur versturen met mijn bedrijfnaam er op. Botst dit niet met elkaar?
 11. Hoi Joost, Bedankt voor je snelle reactie. Ja ik heb inderdaad gezocht, maar overal staan losse dingen. Daarom had ik alles onder elkaar gezet, zodat het gecheckt kon worden en ook om anderen meer duidelijkheid te geven. Graag zou ik willen weten of de dingen die ik nu heb uitgezocht met betrekking tot de belastingdienst juist zijn, of ik ik de aangifte juist heb gedaan en of het klopt dat ik inderdaad geen belasting hoeft te betalen.
 12. Ik heb een eenmanszaam en heb een overeenkomst met Google Ireland, een bedrijf binnen de EU, in Ierland. Google Ireland moet dus de BTW afdragen aan de Ierse overheid. Ze storten elke maand automatisch een bedrag op mijn Nederlandse bankrekening. Mijn vraag is hoe ik dit moet verwerken in de administratie. Na een beetje research bij de belastingdienst en Google (beide niet erg duidelijk) heb ik dit gevonden: De BTW is al afgedragen, en daarom hoef ik niet ook nog eens in Nederland BTW te betalen. In de aangifte omzetbelasting heb ik dit het bedrag wat Google Ireland heeft uitbetaald opgegeven bij 3b "Leveringen naar of diensten in landen binnen de EU". Daarbij geeft de Belastingdienst ook nog aan dat ik daarbij ook de opgave intracommunautaire prestaties moet indienen. Daarom heb ik het BTW nummer van Google Ireland opgezocht: IE 6388047V en dit in de opgave intracommunautaire prestaties bij 3a ingevuld, samen met het bedrag wat ik ook in bij de omzetbelasting had opgegeven. Is dit de juiste manier? Officieel lever ik iets aan Google en dien dus ook een factuur te sturen. Maar omdat Google Ireland elke maand automatisch betaalt, zal de factuur achteraf gemaakt moeten worden. Op de factuur dient geen BTW vermeld te worden, en moet de tekst "btw verlegd" opgenomen zijn. Moet deze factuur daadwerkelijk verstuurd worden, of is het voldoende om de factuur aan je eigen administratie toe te voegen, samen met een afschrift van Google Ireland? De factuur is namelijk al betaald. Moet de factuur in het engels opgesteld worden? Ik heb mijn werkwijze uitgebreid opgeschreven omdat ik graag wil weten of ik goed heb gehandeld, en omdat ik merk dat heel veel mensen niet weten hoe het nou precies moet met Google Adsense. Hopelijk kan iemand mij helderheid hier over geven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept