Jump to content

SaskiaVD

Senior
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • First name
  Saskia
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen eigenlijk

Company info

 • Location
  Noord-Limburg
 • Branch
  Huisvesting & vastgoed

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Genieten!
 • My opinion about innovation
  Doen!
 1. Ik heb ook geen idee hoe hoog normaal de thermostaat staat in een winkel. Ik heb dat nu op 21 gezet. Thuis heb ik het dan behaaglijk. Ergens vind ik het vreemd dat het allemaal uit dat luchtgordijn bij de deur moet komen.
 2. Ja, ik denk er over om een kacheltje er bij te pakken, een oliegevulde radiator. Ik ben alleen een beetje huiverig voor de energierekening ::)
 3. Ik ben in de opstartfase van mijn eigen winkel. Nou heb ik een pand gehuurd, met een winkelruimte van 130m2. In dat stuk is geen radiator, alleen zo'n luchtgordijn. Eerlijk gezegd vind ik het voor mijzelf nogal koud. Ik doe veel zittend werk, ook als ik m'n winkel open heb. Ik ben op zoek naar goede methoden om zo'n winkelruimte te verwarmen. Voor klanten zal het niet zo'n probleem zijn, aangezien zij meestal op buiten gekleed zijn, maar ik wil toch een aangenaam klimaat. Het pand heeft overigens 3 jaar leeg gestaan. Zou het weer compleet moeten opwarmen ofzo? Ja, bleu misschien, maar ik ben nieuw in de wereld van winkelpanden ;D
 4. Bedankt voor de tips allemaal, ik ben alweer een stap verder :)
 5. Precies een deel van mijn dilemma, bedankt voor de link!
 6. Dat had ik begrepen ja. Maar ook dat dat nogal even kan duren. Heb jij er toevallig ervaring mee? Ik ben namelijk wel benieuwd naar de periode daarvan.
 7. Qua Duitsland loop ik dan tegen het probleem aan dat ik hier bij mijn verkoop wel btw moet gaan afdragen, maar het daar pas na lang gedoe terug krijg. Ik ken verhalen van mensen die zo voor duizenden euro's btw het schip in ging. Zeker in de opstartfase zou ik dat willen vermijden.
 8. Het stomme is, dat het via amazon goedkoper is, dan in NL bij de groothandel ex btw. Zo liggen de verhoudingen zeg maar... Met "als consument" bedoel ik dus, gewoon net als ieder ander. Niet bij een groothandel of bij een leverancier of een Office-centre achtige winkel. Als ik als ondernemer via amazon koop (wat kan, ik ben al jaren ondernemer) dan moet ik die btw op één of andere manier gaan terug vragen. Mijn vraag is een beetje, waar dan. Zou dat gewoon in NL kunnen? Tweede vraag was, hoe dat gaat als je in Duitsland koopt. Dus ik koop in Duitsland gewoon in een winkel, net als dat je hier een pak kopieerpapier zou kopen in de boekhandel en het bonnetje bewaart, en dat wil ik dan hier in mijn winkel verkopen. Officieel moet ik dan volgens mij via de belastingdienst mijn btw terug gaan vragen in Duitsland. Maar daar ben ik wat huiverig voor.
 9. Goed, dit is misschien een onnozele vraag, maar ik vroeg me af wat hier nou de beste weg is. Stel, ik koop als consument een product via Amazon. Ik verkoop dat hier weer als winkeleigenaar. Wat te doen met de btw? Moet ik de btw terug gaan vragen in het land behorende bij de extensie die Amazon op dat moment voert? Kan ik mijn eigen btw terug gaaf laten zitten en dan ook die btw niet opgeven? Ik ben geen complete newbie in btw, maar wel in import land. Ik wil graag producten verkopen die in bijvoorbeeld Duitsland gewoon veel goedkoper zijn. Dat kan ik via Marktplaats als particulier doen, maar ik wil het liever iets groter aanpakken en vooral niet op Marktplaats :) Tips? Zou het bijvoorbeeld lonen om een vestigingsadres in Duitsland te hebben? Ik heb namelijk naast mijn NL ook de Duitse nationalteit. Het betalen van de btw is geen enkel probleem, maar heb echt horrorverhalen gehoord over het terug vragen daar van (vooral de duur). [titel verduidelijkt - mod]
 10. Geen idee wat de door jou bedachte varianten dan voor een merknamen zijn ;)
 11. Ik weet niet waar dat FB voor staat, maar NFB Webstudio bekt best wel vind ik :)
 12. Blij met alle suggesties tot nu toe :) Ik zoek echter een naam voor een opleiding, niet voor een orkest ;)
 13. Ik was benieuwd of iemand toevallig een leuk idee heeft voor de naam van een muziekopleiding. Doelgroep is jeugd (8-15), maar ook ouders moeten het "te pruimen" vinden :) Naam moet uiteraard hip zijn, en mag referenen naar muziek (blaas- en slagwerk). Een term die zijdelings aan muziek doet denken is ook welkom. We brainstormen al een tijdje, en de echte "eureka" is nog niet gevallen.
 14. Ik weet wel waar m'n klanten zijn hoor, wij hebben echt een nichemarket :D Het gaat meer over het duidelijk maken dat wij de beste partij zijn :)
 15. Ik zou ook geïnteresseerd zijn in het stukje daarna. Misschien moet ik wel gewoon zelf op acquisitietraining ;D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept