jos.dikhoff

Junior
  • Aantal berichten

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male
  • Adres
    't Jagerspaadje 17, Loosdrecht, 1231KJ, Nederland
  • Land
    Nederland
  • Voornaam
    Jos
  • Achternaam
    Dikhoff
  • Bedrijfs- of organisatienaam
    Sourceplicity
  • Skype

Bedrijfsinfo

jos.dikhoff's trofeeën

  1. Hallo Luc, Welzeker hebben we dat gedaan en gaan dat na de zomer nog wat meer aanzetten. We zijn nu in onderhandeling met een bedrijf voor een groot project van een jaar of twee denk ik. Na de zomer gaan we er wat meer aandacht aan geven. De opmerkingen van anderen waren nuttig maar niet van dien aard dat het plan bijgesteld moest worden. Als je mogelijke geïnteresseerde bedrijven kent, altijd geïnteresseerd om te praten! Bedankt voor je belangstelling, groeten, Jos.
  2. In ieder geval heb je met deze post de belangstelling van vele potentiële kandidaten gecreëerd. Met vriendelijke groet, Ties Hallo Ties, Bedankt voor je compliment. Het pettenprobleem ben ik nog niet eerder tegengekomen in deze betekenis. Afspraken die je maakt zijn zakelijke afspraken en contracten waar je je normaliter aanhoudt. Je hebt natuurlijk gelijk dat op het moment er een liquiditeitsprobleem ontstaat alle partijen in het belang van de investering een besluit nemen hoe verder te gaan. Ik heb in het verleden vaak te maken gehad met VC's en investeerders die ook commissaris waren. Elke investering werd vooraf gegaan door een gedetailleerde analyse met alleen maar één doel: hoe maximalisering mijn rendement. Soms leidde dat tot een extra investering maar ook regelmatig tot een pas op de plaats. In dat laatste geval, omdat je allemaal het zelfde doel hebt, zoek je dus naar een andere oplossing. Zelfs in de bubble, nooit meegemaakt dat een investeerder het geld probleem wel even zou oplossen; helaas? Ik weet het niet. Je werd in ieder geval gedwongen creatief naar andere oplossingen te zoeken. Vriendelijke groet, Jos.
  3. Het belang voor een klant is het feit dat wij alleen de directe kosten doorbereken van een programmeur in een lage-lonen-land. Mijn kosten b.v. worden niet doorberekend. Het is als het ware een eigen medewerker maar dan tegen veel lagere kosten dan in NL, alleen staat hij niet op de loonlijst. Als je dat in NL doet ben je sowieso al twee tot drie keer zoveel geld kwijt, laat staan wat het verschil wordt als je die mensen extern moet inhuren. Het is dan toch niet raar dat als wij deze constructie aanbieden en er helemaal niets op verdienen nu er wat beter van worden als de combinatie succes heeft als er omzet wordt gemaakt? mod-edit: quote even ingekort Welke extra kosten heb je dan? Ik kan gewoon nu een programmeur in Vietnam (al is het nu avond ;) ) of weet ik veel waar bellen, zeggen dat ik een programmeur wil en dan heb ik die. Gewoon tegen een zeer schappelijk tarief waarbij alleen kosten betaald worden. Eventueel kan ik ook een bedrijf daar bellen, betaal ik iets meer en dan heb ik iemand die tevens een manager heeft. Concreet: Even simpel rekenen: Een programmeur kost een tientje per uur. Dus 1600 euro per maand. Je klant betaald deze kosten. Wat is nu je toegevoegde waarde om het via jouw concept te doen waarbij ik als mijn software succesvol wordt aan je moet betalen naast de rekeningen die ik al betaald heb? Natuurlijk kan je een programmeur in Vietnam inhuren. Vraag is alleen dat dat geen werkende software garandeert. Over de muur gooien van specificaties en dan maar wachten tot er een product terugkomt leidt gegarandeerd tot frustraties. Software maken is communicatie, afstemmen, laten zien, kleine stapjes en heel veel communicatie. Agile development methodes gaan uit van die principes waarbij de klant een grote rol speelt. Over het algemeen bestaan verdien-modellen in organisaties uit het betalen uit de omzet van directe personele kosten en daar bovenop komen dan nog indirecte kosten, denk daarbij aan marketing- en sales kosten, admin kosten, management kosten, etc. Als je het dan goed doet hou je ook nog wat winst over (vaak een niet onbelangrijke doelstelling). Al die andere kosten berekenen we dus niet door met het risico dat we dat alleen terugkrijgen als de klant succesvol is. Risicovol meedenken en meehelpen dus.
  4. Dank voor je reactie. Waar we over nagedacht hebben is dat we graag een business plan willen inzien voordat we beslissen. Wie de ondernemer is, ervaring, etc. is daarin even belangrijk. We benaderen de projecten alsof het een investering is van durfkapitaal in een onderneming. Per projecten zullen we dan ook vooraf de voorwaarden bespreken, inclusief wat we doen bij niet betalen, te laat betalen, enz. En ja, helemaal risicoloos is het niet, er zullen een aantal projecten zijn die niets opleveren en aan een aantal projecten zullen we wel verdienen. Dat we samen met de onderneming een zelfde belang hebben is alleen maar goed en kan versterkend werken als je je selectie vooraf goed doet. Onze jarenlange ervaring in marketing en verkoop in IT binnen Europa kan daarbij vast wel van pas komen.
  5. Lijkt me goed om wel een drempel op te werpen. Opdrachtgever en opdrachtnemer worden partners en moeten er beiden echt in geloven. Dat betekent ook dat beiden investeren. Echt geld wel te verstaan, niet alleen maar expertise, tijd, etc. mee eens!
  6. Het is dan toch niet raar dat als wij deze constructie aanbieden en er helemaal niets op verdienen nu er wat beter van worden als de combinatie succes heeft als er omzet wordt gemaakt? mod-edit: quote even ingekort Dit model wordt allang bij de Amerikanen toegepast maar dan in een bredere vorm zoals een startup die eigen software ontwikkelen maar ook voor derden. Is niks mis mee als je een kleine percentage eist op je investering. SeedCamp en Ycombinator doet dat in de vorm van 50k-100k investeren tegen 7-10%. Ik denk als je de businessmodel van deze bedrijven zou overnemen kan je interessante business opbouwen. Mocht je met SeedCamp in London zaken willen doen stuur een PM. Bedankt voor de tip, ik zal de websites bekijken en dan meld ik me weer.
  7. Wij zijn zeker geinteresserd om beloond te worden uit de opbrengst van de software maar dat moet dan niet een 100% investering van onze kant zijn. De opdrachtgever moet dan wel mee investeren. Dus als je bedrijven weet, zeker interesse om daarmee eens te praten.
  8. Het belang voor een klant is het feit dat wij alleen de directe kosten doorbereken van een programmeur in een lage-lonen-land. Mijn kosten b.v. worden niet doorberekend. Het is als het ware een eigen medewerker maar dan tegen veel lagere kosten dan in NL, alleen staat hij niet op de loonlijst. Als je dat in NL doet ben je sowieso al twee tot drie keer zoveel geld kwijt, laat staan wat het verschil wordt als je die mensen extern moet inhuren. Het is dan toch niet raar dat als wij deze constructie aanbieden en er helemaal niets op verdienen nu er wat beter van worden als de combinatie succes heeft als er omzet wordt gemaakt? mod-edit: quote even ingekort
  9. Moeilijk te zeggen zo maar ik wil best een idee geven als je weet wat er gebouwd moet worden.
  10. Het idee is geboren omdat wij vinden dat er in Nederland geen stimulerend klimaat is om startende of jonge ondernemingen of zelfs oudere ondernemingen die minder geld hebben voor innovatie, te helpen. Als je deze ondernemingen kunt helpen door tegen kostprijs in een lage lonen land ontwikkelcapaciteit aan te bieden waarbij je in een co-sourcing model samenwerkt, dan dragen wij een steentje bij aan innovatie en nieuwe initiatieven en heeft de klant een goedkope manier om van start te gaan. Natuurlijk gaat er een gedegen onderzoek aan vooraf en willen we het businessplan inzien en op grond daarvan beslissen en willen we graag geïnformeerd worden en weten hoe de klant zich ontwikkelt. Aan het eind van de rit willen we ook wat geld zien maar we rekenen erop dat een deel dat niet zal kunnen realiseren. Dat is ons risico inderdaad. Daar moeten we vooraf afspraken overmaken. We gaan in principe met een klant een relatie aan die langer duurt zoals we dat nu ook doen met onze klanten (4 à 5 jaar). We zorgen ervoor dat software ontwikkelaars altijd vast op één project zitten en dat duurt soms jaren. In ons model bouwen we ook samen met de klant en nooit voor de klant. Als we contractueel vastleggen dat we samen met de klant iets bouwen dan houden we ons daar ook aan. Als een klant zegt dat het product niet afgemaakt hoeft te worden dan maken we daar contractuele afspraken over vooraf. Als laatste punt: je kan met een klant contractueel vastleggen dat je eens in de zoveel tijd de boeken wilt inzien of een accountantsverklaring wilt o.i.d. en een deel zal ook op basis van vertrouwen gaan. iemand belazeren doe je maar een keer.
  11. Uitgangspunt is dat we ondernemers tegen lage kosten gebruik laten maken van onze resources (eigen medewerkers) zonder dat we geld verdienen. Dat worden dus echt de directe kosten. Het risico dat we lopen is dat we helemaal niets verdienen want er zijn ook veel projecten die onderweg stranden. Maar zolang alle vaste kosten uit andere activiteiten kunnen worden gefinancierd is het een model waarbij we bijdragen aan innovatie en meeprofiteren van het succes dat een aantal klanten ongetwijfeld zal hebben.
  12. Kan interessant. Ligt natuurlijk helemaal aan de afspraken. Maar het ligt er ook aan wat die manuren kosten. Anders zou het wellicht interessanter zijn om een freelancer te nemen. Het kosten- en salaris niveau in Litouwen ligt beduidend lager dan hier in Nederland.
  13. Manuren betaal je tegen onze kostprijs in Litouwen en als je geld begint te verdienen dan betaal je het verschil in de vorm van een percentage of vast bedrag. dat spreken we dan af.
  14. Wij zijn een Nederlands software bedrijf, Uniplicity, en maken software voor klanten (via Sourceplicity) en voor ons zelf (voor Uniplicity). We doen dat in Kaunas in Litouwen, dicht bij de Technische Universiteit daar. We zijn van plan een innovatieve nieuwe vorm van financiering te starten voor startende/jonge (software)bedrijven. We bieden aan dat deze ondernemingen tegen kostprijs gebruik kunnen maken van onze software ontwikkelafdeling in Litouwen. Het verschil tussen kostprijs en commerciële prijs betaal je als er geld wordt verdiend met het product dat we samen met de klant bouwen; daar maken we dan afspraken over. Omdat deze vorm van financiering anders is dan traditioneel zouden wij graag willen weten of er bedrijven zijn die gebruik zouden willen maken van deze 'andere' vorm van financieren. Ik hoor graag jullie reactie. Vriendelijke groet, Jos Dikhoff.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.