Jump to content

cspr

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Als je zelf iets uitvindt en je staat er achter moet je in principe zelf het werk doen. Maar het kan ook zijn dat je bedrijf al wat groter is en je al een aantal producten in je portfolio hebt waar je iets nieuws aan wilt toevoegen. Dat is eerder de groep waar ik naar kijk. MKBers die al een bedrijf met werknemers hebben staan en die nieuwe dingen willen ontwikkelen. Niet de uitvinder die in zijn eentje in de garage bezig is.
 2. Ik loop al een tijdje met een idee in deze richting rond en wil met deze vraag eens onderzoeken wat de problemen op dit vlak bij mkb ers zijn. Ik denk het ondernemers in bepaalde gevallen kan helpen om een aanspreekpunt te hebben bij dit soort complexere projecten waarbij je met een wisselend team moet samenwerken.
 3. Wat zijn dan makkelijke oplossingen die je op een eigen server kunt gebruiken? Ik wil nl het liefst een systeem waarbij de gebruikers niet ingewikkeld met ftp programma's moeten gaan werken. Comfort en gebruiksgemak is bij de gezochte oplossing naast veiligheid een erg belangrijke eis.
 4. Zou in het in dit soort gevallen prettig zijn als er een tussenpersoon is die de communicatie / proces begeleiding doet tussen de ondernemer en het externe team (wat uit meerdere personen kan bestaan die wellicht nog nooit met elkaar hebben samengewerkt en waarvan sommigen maar een klein deel van hetproject betrokken zijn)?
 5. Aha, kijk, dat is nou wel precies het soort ervaring waar ik benieuwd naar was met mijn vraag. Nou snap ik je antwoord ook beter. Dus het goed matchen van het externe team en de ondernemer is erg belangrijk. Wat kun je doen om dat voor elkaar te krijgen en je als ondernemer niet het gevoel krijgt er uiteindelijk toch alleen voor te staan?
 6. Hm, meelifters? Die classificatie gaat me te ver. Bedrijven kopen continu zaken/kennis/advies in die zij zelf niet in huis hebben. Dat hoort bij het zakelijk verkeer. Ik denk aan bedrijven die een nieuw product willen ontwikkelen bijvoorbeeld, en zich daarbij laten adviseren over de marktkansen, het productontwerp en de marketing. Dat kunnen zaken zij waarvoor een ondernemer graag externen inschakelt lijkt me. Tegelijkertijd kan ik me daar bij voorstellen dat dat een drempel is, omdat je externe consultants in je eigen keuken haalt. Mijn initiele vraag gaat daar over. Is die drempel er en zo ja, hoe overwin je die?
 7. Is dit wel een veilige oplossing? Wat we ook niet willen is dat omdat het gratis is, het bedrijf erachter de data gaat lopen scannen.
 8. De documenten die gedeeld worden zijn word docs, spreadsheets, powerpoints en pdf's. Ik heb geen ervaring met het inrichten van een eigen server. Wat voor oplossingen bestaan daar voor. Ik wil mijn teamleden niet opzadelen met ingewikkelde handelingen, vandaar dat ik dacht aan een online service, waar je gewoon kunt inloggen.
 9. Ja dat vind ik wel een mooie oplossing. Heb je daar voorbeelden van?
 10. Ik bedoel wel een situatie waarbij je externen inhuurt voor innovatie. Dan werkt bootstrapping niet.
 11. Hoe zijn de ervaringen van mkb-ers met innovatie projecten? En dan met name met het initiëren van een innovatie traject, in het bijzonder met hulp van externe consultants (product ontwikkelaars / developers / etc)? Het zetten van de eerste stap dus. In theorie klinkt innovatie heel mooi. De praktijk is denk ik vaak wat weerbarstiger. Je wilt als mkb er weten wat een innovatie traject gaat opleveren en hoe de samenwerking met een externe groep consultants die dat voor je aanpakken daarbij verloopt. Wie kan me iets vertellen over de mogelijke drempelvrees bij het starten van een innovatie traject en hoe je die overwint?
 12. Ik zoek voor mijn team van ca. 10 personen een veilige online datasharing oplossing (evt. in combinatie met project mgmt / task mgmt). Wij moeten voor verschillende projecten bestanden delen met teamleden die niet bij elkaar op kantoor zitten. Erg belangrijk is dat deze bestanden veilig online staan, want het gaat om gevoelig materiaal. De oplossing mag evt gecombineerd zijn met project management en task management. Wie kan me hier mee helpen?
 13. Het gaat inderdaad om vertrouwen en voor mij geldt natuurlijk dezelfde vraag als voor mijn partner. Geen van beiden willen we dat de persoonlijke situatie van een van beiden op een gegeven moment de toekomst van de onderneming bedreigt. Dus om een overwogen beslissing te kunnen maken of je met iemand in een bedrijf wilt stappen, wil je inzicht in de risico's, waaronder die van de persoonlijke financiële situatie. Toch lijkt me ook bij volledig inzicht die zekerheid beperkt. Stel bijvoorbeeld dat je huis afbrandt en de verzekering het niet dekt? Welke manieren bestaan er om elkaar dit inzicht te geven / zekerheid te bieden? Een kopie van je betaalrekening is natuurlijk een mogelijkheid, maar wat als je je prive situatie toch prive wilt houden?
 14. Iemand met wie ik mogelijk een bedrijf wil starten, wil dat wij elkaar inzicht geven in onze persoonlijke financiën (dus belastingaangiftes, priverekeningen, etc.). Daar heb ik eigenlijk geen trek in, want dat vind ik prive. Ik vroeg me af wat in dit geval de rechten en plichten zijn. Hoe kun je dit oplossen zodat je met een gerust hart samen in een bedrijf kunt stappen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept