Jump to content

larry22

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 1. Nog een vraag, als de hoster zegt dat de einddatum van ons contract 1 juli is, betekent dat dan dat ik nog moet betalen voor Juli? Het contract is gebaseerd op maandelijkse betalingen en elke eerste van de maand is dus een nieuwe maand.
 2. De hoster heeft me teruggeschreven en we hebben afgesproken dat de einddatum van ons contract 1 juli is! Dus alles goed afgelopen. Bedankt iedereen voor de reacties en hulp. Nou heb ik nog een vraag, iemand op een hosting forum schreef gisteren dit: "Ik wil dit niet negatief belichten, maar als zij de zaken goed voor elkaar hebben dan kost een rechtszaak en eventueel hoger beroep de provider geheel niets (onafhankelijk of ze nu winnen of verliezen) en jou altijd meer (afhankelijk van de advocaat die je kiest enkele honderden tot enkele duizenden Euro meer) dan de kosten voor een aangetekende brief. (onafhankelijk of je gaat winnen of verliezen). Hoe werkt dit dan? in het kort. Met de juiste voorzieningen kunnen bedrijven hun wanbetalers voor het kantonrecht dagen zonder zelf kosten te hoeven maken. Hier is er in principe geen probleem [voor de klant] mocht de provider verliezen. Echter hebben veel bedrijven de voorziening getroffen om in hoger beroep te gaan zonder zelf kosten te maken. Hier is er een [zeer groot] risico voor de klant. In een hoger beroep moet de klant zich laten bijstaan door een advocaat. Zelfs als hij de zaak zou winnen, dan krijgt hij slechts een klein deel van de advocaatskosten vergoed. Zie: http://www.rechtspraak.nl/Naar+de+rechter/Landelijke+regelingen/Sector+civiel+recht/Liquidatietarief+rechtbanken+en+gerechtshoven.htm Het Liquidatie tarief komt haast nooit overeen met de daadwerkelijk gemaakte kosten. Zo zal de winnaar in een dergelijke procedure vaak eindigen met honderden tot duizenden euro's aan advocaatkosten die hij zelf zal moeten betalen. Misschien toch even een aangetekende brief sturen?" Heeft hij hier gelijk of probeert hij de eventuele klanten die dit lezen (of gaan lezen) af te schrikken om voor hun rechten op te komen?
 3. @ StevenK: Ja, inderdaad ja, zo had ik het nog niet bekeken. Ik heb zojuist via een email laten weten dat ik bij mijn opzeg email blijf en niet meer betaal na de opzegtermijn. Ook heb ik vermeld dat mijn email rechtsgeldig is en als ze het er niet mee eens zijn naar de rechter kunnen stappen. Bij de rechter zou ik dan de email uit de Sent map kunnen aantonen en hierbij bewijzen dat ik de opzegging gedaan heb. Het zou dan volgens Artikel 37 lid 3 Burgerlijk Wetboek Boek 3 een rechtsmatige opzegging zijn.
 4. Ja dit bewijs heb ik (in vorm van email), maar ik heb de opzeg email ook gestuurd naar info@..
 5. Inderdaad, over hosting in de V.S. hoor ik vaak goede verhalen. Veel bedrijven daar hanteren een instant opzeg policy of opzeggen binnen 7 dagen. Ik vind ook dat het in Nederland hosting bedrijven veel te makkelijk word gemaakt. Ik neem aan dat om dat te compenseren er in de rechtszaal vaak in het voordeel van de afnemer word berecht(dit zou ook passen in het plaatje dat Vossie schetst, hosting bedrijven die zich terugtrekken in rechtszaken), maar dit weet ik niet zeker. Ik ben helemaal voor het voorstel van de OPTA.
 6. Dit gaat over betaalde hosting, zoals waarschijnlijk 99% van de bedrijven dat heeft. En niet zomaar een domeintje, ik heb meerdere domeinen en ongeveer 10-15 domeinen hebben hosting bij dit bedrijf.
 7. Wel mooi om te weten natuurlijk dat van de 2 keer dat je gedaagd bent ze alle 2 de keren de zaak terug hebben getrokken. @ incassodiensten wat is je mening over de email situatie? zou het als bewijs kunnen dienen dat andere emails via hetzelfde adres wel beantwoord zijn?
 8. Ongelofelijk. Je hebt dus alle mogelijke manieren aangepakt om op te zeggen en nog dagen ze je voor de rechter. Geen goed verhaal. Had je ook een aangetekende brief gestuurd? Goed dat je zo opkomt voor je rechten, zou ik ook zeker doen, al is het alleen al uit principe. Ik kan absoluut niet tegen dit soort "zakenmensen".
 9. Nou, ik heb wel reactie gehad op emails die ik gestuurd heb sinds gisteren vanaf hetzelfde adres, terwijl hij dit adres dan (zogenaamd) niet wist. Die zijn dus aangekomen. Kan ik die dan als bewijs aanvoeren?
 10. Ok, screencap is gemaakt. Ik heb hiervoor niet via het hotmail adres gecommuniceerd met hun. Wel via een ander hotmail adres voor MSN. Is dit een probleem? Ik heb gekeken op de pagina die je linkte. Ik heb geen digitale handtekening of certifcaat met de email meegestuurd, wel alle mogelijke persoonlijke en account gegevens. Is dit genoeg?
 11. Bedankt voor je reactie. Het is dus rechtsgeldig, dat is goed om te weten. Hoe kun je zoiets bewijzen voor de rechter? Is een kopie van de mail genoeg? En moet ik nog een aangetekende brief sturen of hoef ik me totaal geen zorgen te maken?
 12. Hallo, Onlangs heb ik opgezegd bij een hostingbedrijf waar ik al een tijdje zat. In hun Terms & Conditions stond aangegeven dat opzeggen per email moest. Zodoende heb ik dit gedaan in de vorm van een goed opgezette opzeg-email. In de email heb ik om bevestiging gevraagd van de opzegging. Na een weekje op antwoord gewacht te hebben had ik nog geen reactie. Hierop heb ik het bedrijf 4-5 keer proberen te bellen. Niemand nam op. Vervolgens heb ik gedurende een week enkele emails verstuurd en om bevestiging gevraagd, hierop geen reactie. Daarnaast heb ik continu via MSN geprobeerd contact te verkrijgen met het bedrijf. Via dit MSN adres had ik de laatste jaren bijna altijd binnen 30 minuten een reactie. Ook via email had ik gedurende de dag vrijwel altijd snel reactie. Nu heeft niemand gedurende de laatste 2-3 weken nog gereageerd. Alles lijkt er dus sterk op dat ik sinds mijn opzegging word genegeerd. Een paar dagen terug heb ik via een ander forum dat in deze branche zit om raad gevraagd. Opeens kreeg ik nu wel gelijk contact met het hosting bedrijf, toen ze op de hoogte waren gesteld van de thread. Zonder in de thread uitleg te geven maar wel via via PM's met gebruikers die in contact stonden met de eigenaar van het bedrijf (heel vreemd allemaal) kwam het er nu op neer dat het bedrijf beweert mijn opzeg-email en andere e-mails NIET te hebben ontvangen. Dit terwijl de mails verstuurd zijn over een tijdsbestek van een week. Ook een erg vreemd feit is dat het bedrijf nu beweert dat alleen emails op info@bedrijf.nl accepteert en emails op andere adressen niet zouden ontvangen. Dit terwijl juist in de Terms & Conditions staat dat opzeg emails uitsluitend naar cancel@bedrijf.nl MOETEN gestuurd worden. Mijn opzeg emails zijn via Hotmail verstuurd. Ik heb expres een groot email bedrijf genomen en niet 1 van mijn eigen domeinen omdat ik al bang was dat als ik de email eventueel ooit als bewijs aan moet voeren en ze gaan beweren dat ik het heb vervalst. Het bedrijf hanteert ook een opzeggingstermijn van 2 maanden. Er is inmiddels al bijna een maand voorbij met alleen contact zoeken. Als ik nu dus een aangetekende brief stuur, komt er weer een maand betaling bij. En dat gun ik ze niet, gewoon uit principe. Al met al is het een hele nare situatie. Het gaat me allang niet meer om het geld. Hoe kan ik dit oplossen? Ik heb die email verstuurd, zoals in hun Terms & Conditions vereist was. Ik zou dus in mijn recht moeten staan. Maar meerdere mensen vertellen mij dat alleen een aangetekende brief rechtsgeldig is in mijn situatie(omdat het bedrijf ontkent een email te hebben ontvangen). Graag uw opinie over deze, alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept