Jump to content

ZZGer

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  hallo.kvk.nl
 1. Helemaal mee eens. En toch heb je ze er tussen. Ik heb het inmiddels opgelost met een gepaste oplossing, dus de discussie kan wat mij betreft gesloten worden. Bedankt voor jullie reacties.
 2. Oke duidelijk. Ik blijf het vreemd vinden. Het is m.i. een ongeschreven wet dat je als klant informeert naar de prijs. Dat doe je toch overal. En een offerte maken, prima, maar dat doe je in sommige gevallen niet.
 3. Als je je uurtarief te kennis geeft via je website en je klant vraagt niet wat je uurtarief is, mag je er dan vanuit gaan dat deze op de hoogte is? Of mag deze dan na de tijd gaan klagen over de hoogte van de factuur? [mod edit: topictitel verduidelijk ]
 4. Hallo, Bij een familielid kwam ik het volgende tegen: Zij heeft recht op de KOR (Kleine ondernemersregeling) en deze moet bij de winst worden opgeteld. Dit wist ze niet en is dus over de afgelopen 3 jaar niet gedaan,... wat nu? Geen slapende honden wakker maken en gewoon maar afwachten of juist alle aangiftes nog een keer herzien en wijzigen.. en valt dit eventueel nog te herzien zonder eventuele boetes?
 5. Dat weet ik niet zeker. In die situatie zit ik dit jaar en krijg ik pas volgend jaar de berekening van.
 6. Heb inmiddels de berekening binnen, dus wil nog even melden hoe het nu precies in zijn werk gaat. Althans bij mij.. Stel: je winst is €2500, daar gaat 19% vanaf (dit noemen ze forfaitaire aftrek of nettering), 2500-19%= 475 euro . 2500-475= €2025, dit is je netto bedrijfsinkomen. Dit bedrag gaat af van de jaarnorm (bijvoorbeeld 9500 euro). 9500-2025= 7475 euro. Dat bedrag trek je weer af van de aan jouw betaalde bijstand (meestal gelijk aan de jaarnorm). 9500-7475= 2025 euro Die 2025 euro moet je dus terug betalen. Stel nou dat de jaarnorm 9500 euro is, je netto bedrijfsinkomen 2025 euro, maar ze hebben maar 6500 euro bijstand aan je betaald omdat ze een jaar lang maandelijks 250 euro van je hebben ingehouden, dan wordt de som als volgt: 9500-2025=7475 euro. 7475-6500=975 euro. Dan hoef je maar 975 euro terug te betalen. Hopelijk is het zo ook wat duidelijker voor mensen met dezelfde vraag. Ik geef geen garantie of het zo bij iedereen gaat, maar hoogstwaarschijnlijk wel, aangezien ik denk dat dit wettelijk bepaald is.
 7. Ok, nou ja ik zie het wel. Zou fijn zijn als het voor starters anders is. En anders maar lekker terugbetalen :P.
 8. Ik ben een gevestigd ondernemer, en ik heb echt niet alles hoeven terugbetalen. Ik denk dus dat je ergens iets verkeerd gelezen hebt. Ik vraag me dan toch af waar dat van af hangt, of is dit alleen bij de gemeente bekend? Aan de hand waarvan beslissen zei wat en hoeveel je terug moet betalen.
 9. Heb je daar ook een link van of zo :P? Want als dat echt zo is dan zou het natuurlijk wel heel goed en interessant nieuws zijn.
 10. Ok bedankt voor jullie antwoorden. Naar mijn weten word ik als starter aangemerkt. Heb het in juli allemaal al opgestuurd, maar nog geen bericht gekregen óf en hoeveel ik eventueel moet terugbetalen, en zou dit graag willen weten, maar ze hadden tot 31 december zeiden ze, dus vandaar dat ik het hier even heb gesteld. Maar goed het is dus moeilijk te zeggen dus zal maar rustig afwachten.
 11. Hallo, Graag zou ik willen weten hoeveel je moet terugbetalen bij een renteloze periodieke uitkering in levensonderhoud. Stel je krijgt van de BBZ het maximale maandbedrag, en je maakt jaarlijks 200 euro aan kosten en 1000 euro aan inkomen, dit is dan 800 euro winst. Moet je deze 800 euro dan terug betalen? Of is hier een normbedrag voor dat als je bijvoorbeeld onder de 5000 euro winst komt dit een bedrag om niet wordt en die 800 euro dus voor jou is. En hoe zit het als je geld terugkrijgt omdat je recht hebt op de KOR (Kleine Ondernemers Regeling), gaat de gemeente dat ook opeisen? Google kon mij niet heel veel wijzer maken op deze vragen dus hoop dat iemand hier een antwoord op heeft.
 12. Nou ik zei dat ik er wel uit kwam... maar misschien is wat hulp toch wel handig. Ik ga een bedrijfje starten wat zich vooral gaat richten op computer reparaties -en ondersteuning en webdesign. Tamelijk breed aanbod op computer gebied dus. Nu had ik al een naam, maar die klonk/leek te veel op andere namen volgens de KvK. Had niet in de gaten dat het zo nauw kwam. Moet nu dus eigenlijk met spoed een andere naam verzinnen. En omdat ik al een tijd bezig was geweest met die andere, en voor mijn gevoel alle opties al heb gehad, kunnen jullie me misschien wat nieuwe inspiratie geven. Het probleem is ik ben nog al kritisch, maar voor een naam vind ik toch noodzakelijk. Zelf vind ik Apple, Bol.com en bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf met de naam Boom & Tuin echt geniaal. Zo simpel, kom er maar eens op. Al die fantasynamen vind ik eigenlijk niks tegenwoordig. Heb zelf ook al wat dingen bedacht, maar om dit hier te plaatsen vind ik wat riskant want straks gaat iemand anders er mee vandoor :). Ik zie de creaties wel verschijnen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept