Jump to content

Patricia2009

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hoe kun je nou een idee met iemand of een geinteresserde bespreken als je nog geen octrooi hebt aangevraagd? Je hebt een uitgewerkt idee, tekeningen ervan maar als ik dit ga bespreken met een geinteresserde die dit voor mij verder wil ontwikkelen dan zegt hij straks dat alles wat ik hem verteld heb zijn idee was. Hoe kan ik dit voorkomen zonder al een octrooi aan te vragen?
 2. Weet iemand wat de regeltjes zijn (als die er al zijn) omtrent de termijn die een nda heeft (wanneer kies je voor 1, 3 of 5 jaar), en hoe bepaal je de periode dat de informatie die vertstrekt is confidential moet blijven? (ik zie vaak dat de nda bv 3 jaar is en de confidential periode 5), maar waar is dit op gebaseerd?
 3. ik weet wel wat infringement is maar wou graag jullie mening over het volgende. Stel een bedrijf ontwerpt een produkt en laat dat maken door een ander bedrijf. Dit andere bedrijf levert een onderdeeltje voor het totale produkt. Het bedrijf dat om het produkt vroeg die krijgt alle rechten voor het produkt. Stel ze gaan hier patent op aan vragen en er is sprake van infringement, welk bedrijf is dan aansprakelijk, beide? Hoe kun je bv uitsluiten op papier van te voren dat je als bedrijf niet aansprakelijk wordt gehouden voor eventuele infringement in de toekomst?
 4. Weet iemand hoe deze database simpel werkt. Bv. als je een search hebt gedaan hoe kun je dit dan opslaan in een word doc? Graag reactie's van mensen die er mee werken of bekend zijn (ik weet dat je een account moet hebben maar dat hebben we ook). bedankt
 5. op patentvista zag ik een leuke zoekmachine om te berekenen wat je in een land kwijt bent aan de (gemiddelde) kosten voor een octrooi van aanvraag tot instandhouding voor 20 jaar. Dit is een oud tabelletje. Heeft iemand tips waar je recentere kosten kunt vinden die komen kijken bij een patentaanvraag. Van aanvraag tot einde 20 jaar dus.
 6. dat is leuk, willie wortel. bestaan er ook leuke anekdotes / quote's die zo een willie wortel wakker schudden? :)
 7. stel een ander bedrijf bouwt machines en maakt daarmee goederen, al het benodigde betaald door jou. Hoe kun je als bedrijf aantonen dat de gemaakte machine's en de daarmee weer gemaakte goederen eigendom zijn van jou/ eigendomsvoorbehoud? of is dit juist het omgekeerde?
 8. je hebt gelijk, maar soms wil een klant geen NDA tekenen. Vroeg me dan af waar je je op kon beroepen? niks dus denk ik?
 9. Ik zie zo vaak presentatie's voorbij komen over patenten in ons bedrijf die zo saai zijn. Wat kan je nu voor grapje / leuke aneqdote / etc erin verwerken zodat je de aandacht houdt? iemand ideeen?
 10. bedankt heren! het gaat hier om een door ons opgestelde purchase agreement met suppliers. Wij kopen materiaal in om weer producten te kunnen maken. Ik vroeg mij af omdat er niks over liability in staat of dat niet hoort. Ben niet zo bekend met purchase agreements en verder weet niemand anders het hier. Zou het voor ons iets uitmaken als de supplier niet levert en er ontbreekt een liability clausule. We hebben wel een clausule hoeveel er bij de supplier in voorraar moet zijn en hoveel wij schatten af te nemen per jaar.
 11. hi jeroen, Ja, vraag is ook een beetje ingewikkeld gesteld. sorry! nee wij willen aan een klant een sample geven. Maar ik vroeg mij af hoe dat zit als er dus geen NDA bestaat tussen die klant en ons. Hoe zijn de rechten dan beschermd? bedankt!
 12. beste mensen, stel je geeft aan een klant een sample maar je hebt geen nda met deze klant waar moet de klant zich dan aan houden met betrekking tot vertrouwelijk informatie, etc. Waar kun je je als bedrijf dan eigenlijk op beroepen?
 13. in ons purchase contract ontbreekt een liability clausule. Moet dit er altijd in staan en wat is dan het doel ervan bij een purchase contract?
 14. bedankt Joost. Ik kwam dit ook al steeds tegen maar blijf het raar vinden dat er niks "officieels" is geregeld. Wat is billijk, tja dan kun je vele kanten uit!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept