Ga naar inhoud

Swem cv

Newbee
 • Aantal berichten

  2
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  vrij weinig, werk sa

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Swem CV
 • Branche
  Wetenschap & onderwijs
 1. sorry voor de gedachte dat ik hier ook met belastingvragen terecht kon... :( indirect heeft het wel mijn onderneming te maken omdat mijn vermogen aanzienlijk geslonken is... vroeg mij dus af of er iets is wat ik kon doen. heb al een jurist ingeschakeld en die is nu alles aan het bekijken maar ik wilde graag nog verder kijken dan alleen een jurist en kijk regelmatig op deze site, en heb me dus ook net aangemeld omdat hier vele weetjes te halen zijn en ik mischien ook in de toekomst mijn steentje kan bijdragen aangaande ondernemerschap en ervaringen. ben nieuw in het ondernemerschap en probeer hier mijn weg in te vinden om niet alles maar aan te nemen van de boekhouder en andere grote bedrijven... overigens zijn de situaties exact hetzelfde omdat beide personen in het buitenland (zeevaart) werkten. persoon 2 heeft 11 maand van dat jaar in het buitenland doorgebracht (op zee) en persoon 1, 9 maand. als de tijd in buitenland niet uitmaakt en de fiscale adressen zich beide in nederland bevinden dan is de situatie toch hetzelfde? belasting in spanje is niet afgegeven, dat doet namelijk niemand in zeevaart omdat in spanje een 180 zeedagen wet heeft. (langer als 180 dagen op zee in niet territoriale wateren behoeft geen belasting af te dragen.) gr mathijs.
 2. mag een belastingdienst 2 dezelfde gevallen anders beoordelen? het betreft werken in het buitenland, opgegeven is een buitenlands bedrijf. persoon 1 heeft bezittingen in nederland maar toch word onder het mom van:"sociaal leven speelt zich in het buitenland af" gedoogd dat hij geen belasting behoeft te betalen over vergaard vermogen. persoon 2 daarentegen heeft helemaal niks, post adres bij zijn ouders en verblijft nog een aantal maandjes langer in het buitenland en heeft een behoorlijk bedrag op mogen hoesten aan de belastingdienst. dus zie aanhef: alvast bedankt voor komende antwoorden en discussie.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké