Jump to content

GloriouS

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen, op KvK na.
 1. Nog iemand leuke, innovatieve en catchy namen voor de hierboven beschreven autogarage?
 2. hartelijk bedankt jeroen, als leek had ik hem uiteraard over het hoofd gezien.. (eigenlijk heb ik niet eens naar een dergelijk topic gezocht, maar dat hou ik natuurlijk voor mezelf)
 3. Een betrouwbare, met een vrij lage kmstand en schone auto. Klinkt misschien raar maar probeer maar eens een auto te vinden voor rond de 2000 die het bovenstaande heeft. Mijn bedrijfje zal startende rijders, 'jongeren' en mensen met een niet al te hoog budget faciliteren/aantrekken...
 4. Hallo heren en dames, mijn thread is: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=32389;start=15#msg300817 nu ik helder heb wat ik wil gaan doen, hoe ik dat moet gaan doen, wat de kosten zijn en wat ik allemaal nodig heb... resteert mij nog één ding: een goede, catchy originele naam. Ikzelf dacht aan Cutting Edge Cars of gewoon Edge Cars en Benelux Auto's (laatsgenoemde is al bezet). Ook Auto Voordeel of Voordeel Auto vond ik wel simpel en goed te onthouden. Iemand verder een leuk idee voor een naam van een klein autobedrijf die degelijke auto's wilt gaan leveren aan particulieren tegen degelijke prijzen?
 5. Zo, ik ben er bijna.. voorwerk bijna helemaal af. Nog een klein vraagje (en ja ik weet dat ene altan daar ook een topic over had gemaakt, maar daar vond ik geen goede en serieuze reacties tussen zitten), mijn vraag: Heeft of weet iemand een goeie nederlandse of universele (engels) catchy naam voor een autobedrijfje? Ikzelf dacht bijvoorbeeld aan Cutting Edge Cars of gewoon Edge Cars en Benelux Auto's (maar die is bezet).
 6. Dag dames en heren, misschien een rare en hele simpele vraag, maar ik weet het echt niet dus bij deze probeer ik jullie kennis van afkortingen raad te plegen. In de tarievenlijst van de RDW staat bij eenheid telkens STK eronder. Wat betekent STK? Jaarlijks, kwartaal, maandelijks of wat? Dus bijv. Instandhouding BV kost 92 euro per STK. Maar waar staat STK dus voor? Als iemand het weet, je zou mij een groot plezier doen.. Alvast bedankt!
 7. Jawel, en dat ga ik zeker doen ook. Maar eerst wil ik zelf alles op een rijtje hebben. Niet iedere (helpdesk)medewerker van een organisatie vertelt namelijk hetzelfde.. Dus eerst doe ik zelf even wat vooronderzoek
 8. @ Norbert: hehe, ik had het kunnen weten! FP zou ik geweten hebben. @Christine: Je hebt deels gelijk vind ik, jij doelt min of meer op 'de eerste stap is het halve werk'. Het daadwerkelijk beginnen en je idee omtoveren naar werkelijkheid, dat is waar veel mensen al op afhaken. True, maar een goed begin is ook het halve werk. Ik weet wat ik wil, hoe ik het wil en hoe ik het ga aanpakken. Nu nog alleen alle kosten begroten wat betreft RDW en dat is waar ik op strandt. Maar de aankomende dagen hoop ik dit ook in orde te hebben: mocht ik hier geen concreet antwoord vinden, dan zal ik een kennis raadplegen die een autobedrijf heeft en gewoon hem op de man vragen wat hij betaald aan de RDW en waarvoor. @P.J. Odems: Misschien een rare vraag, maar ik kan je column niet vinden. Enig idee hoe ik hem kan vinden of heb je een link voor me?
 9. Thanks walter en bas. De tarievenlijst had ik inmiddels al gevonden, ik weet alleen niet of ik de juiste tarieven heb genomen en dit alles is, want zoals gezegd vind ik persoonlijk 324 euro per jaar een te laag bedrag. En het overschrijven van auto's via eigen bedrijf is voor mij nog niet nodig. De postkantoor is prima tot de zaak echt goed begint te draaien. Iemand een idee hoeveel ik kwijt ben aan de RDW? Is het toch 324 euro of meer, minder misschien? P.S. @Walter: in je bericht heb je het over TS, waar staat TS voor?
 10. Dag Robert, beide topics heb ik inmiddels met plezier, soms verbijstering, maar vol enthousiasme gelezen. Echter, veel van de besproken onderwerpen zijn voor mij niet van toepassing of minder relevant. Ik weet al wat mijn doelgroep is, ik weet ook de waarde van de auto's in te schatten en ik heb mijn financiering ook al rond. Het enige wat mij weerhoudt om daadwerkelijk een autobedrijf op te starten zijn eigenlijk puur de getallen, euro's. Ik ben bang dat ik voor verrassingen kom te staan omdat ik iets over het hoofd heb gezien. Ik wil graag weten hoeveel euro's ik exact nodig heb om alle benodigdheden en vergunningen te regelen, wat mij dit in het begin gaat kosten en wat mij dit daarna maandelijks al dan niet jaarlijks zal gaan kosten. Ik wordt namelijk geen steek wijzer wat betreft de tarieven en bijbehorende afkortingen, erkenningen en vergunningen. Volgens mij maakt de RDW mij het volgende afhandig als ik een bedrijfje wil starten: - Aanvraag erkenning BV (Bedrijfsvoorraad) 180 euro - Bezoek (om mijn plaatsje te controlen mbt de gestelde eisen) 106 euro - Handelaarskenteken 38 euro - Totaal RDW kosten 324 euro Maar dit lijkt me te weinig, ik zie iets over het hoofd, maar geen flauw idee wat. Want als dit echt alles is dan ben ik 324 euro de eerste jaar kwijt? Ik geef niet graag geld weg, maar 324 euro de eerste jaar is toch niks? Daarna wordt het zelfs nog minder (-106 euro). KvK Kosten bedragen: - Inschrijving KvK 39 euro per jaar Tuurlijk zal hier nog om en nabij de 500 euro aan huur per maand voor ruimte bijkomen (ik wil echt klein beginnen), verzekering van de handelaarskentekenplaten (geen flauw idee hoeveel euro's, maar dat komt ook nog wel) en dan nog een laptopje (die al voorhanden is) en wat meubels. Maar op de een of andere manier denk ik toch bedragen te missen. Met bedragen bedoel ik dan min of meer verplichtingen/verplichte bedragen. Personeel, accountant, boekhouder en dat soort ongein komt wel en daar ben ik me wel van bewust. Iemand een idee of ik op het goede spoor zit of wat ik over het hoofd zie?
 11. Dag dames en heren, laat ik me even eerst kort voorstellen. Ik ben een 22 jarige jongeman die sinds een klein maandje zijn diploma Management, Economie & Recht (MER) heeft weten te behalen. Nu een week of twee verder ben ik aan het twijfelen. Zal ik doorstuderen, werken middels mijn diploma of toch iets voor mezelf beginnen. Helaas en gelukkig heb ik de eerste optie al uitgesloten. De tweede en derde optie zijn hetgeen waar ik nu over twijfel. Tweede optie is eigenlijk best simpel te realiseren, solliciteren en huplakee... De derde optie is voor mij nog wazig en vandaar dat ik hier mijn eerste post en tevens raad ga vragen. Ik weet dat mijn opleiding niks met het opstarten van een autobedrijf te maken heeft, maar auto's zijn bij mij met de paplepel erin gegoten om het zomaar even te zeggen. Pa kluste vaak bij, ik hielp.. dat verhaal. Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat komt er allemaal bij kijken tijdens het starten van een autobedrijf? Exacte bedragen voor specifiek benoemde vergunningen of verrichtingen zijn meer dan welkom! Hierbij bedoel ik min of meer richtingen de vergunningenkant, en niet zozeer het managen, boekhouding, accountancy e.d. Iemand een idee hoeveel euro's ik kwijt ben aan het verkrijgen van de welbekende groene handelaarskentekenplaat? En wat heb ik nog meer nodig? Anyone? Momenteel lijkt mij overigens een eenmanszaak beginnen ipv een BV oprichten verstandiger (aangezien ik een starter ben en weinig ervaring heb en dus de kat uit de boom zal moeten gaan kijken bij wijze van, mee eens of? EDIT: In dit document staat alles wat ik nodig zou hebben en of moet aanvragen. Echter, ik wordt er niet zo heel erg veel wijzer van, wat zou ik nu allemaal moeten aanvragen om auto's te kunnen in- en verkopen? Document: http://www.rdw.nl/NR/rdonlyres/F9D78A90-AEE5-4DE8-9696-0E2B2D41EDDA/0/tarieven2010UET2010.pdf P.S. Ben momenteel de handleiding van aanvraag erkenningen door aan het nemen, misschien dat dat helpt: http://www.rdw.nl/NR/rdonlyres/3C281BFB-F1D2-4A04-9A1E-3B5BB0796EEF/0/3B0874wHandleidingaanvraagerkenningenbevoegdhedenenofregelingen.pdf
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept