Jump to content

anubisss

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  internationaal onder
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Branch
  30
 1. De KvK is een overheidsinstantie die zelf een dwangbevel kan uitvaardigen (net zoals het cjib, waterschappen etc). Als de deurwaarder het ambtelijk stuk op dezelfde dag achterlaat waarop jouw betaling heeft plaatsgevonden dan heb je pech. Als je VOOR uitvaardiging dwangbevel hebt betaald dan kan je misschien nog bezwaar maken tegen de tenuitvoerlegging van het dwangbevel (niet de vordering!). Voorts komt de deurwaarder altijd langs en zal het stuk nooit per post verzenden. Hij heeft het dus persoonlijk bij jouw thuis achtergelaten, omdat hij daar niemand aantrof. Waarschijnlijk is het stuk achtergelaten in een envelop met een teks zoals AMBTELIJK STUK erop? Het slimste is is dat je nu het bedrag betaald zodat er geen kostenverhogende maatregelen worden getroffen. Stel dat je gelijk krijgt na het indienen van je bezwaarschrift, dan zullen de kosten die jij hebt betaald teruggestort worden.
 2. Hoi Sandra, Ik zit er aan te denken om die cursus bij de KvK te gaan volgen, omdat ik totaal geen kaas heb gegeten van importeren. Ik ben meer thuis in de juridische wereld. In ieder geval met jouw hulp begin ik het steeds meer te begrijpen. Het traject vanuit Rotterdam/Amsterdam naar mijn huis is me nu duidelijk. Alleen moet ik nu gaan bedenken hoe ik dat ga doen in Zuid Amerika zelf. Als ik het bij losse leveranciers ga inkopen, wat is dan wijsheid? Om het via 1 centraal punt te laten exporteren naar Nederland?
 3. Ik was waarschijnlijk niet helemaal duidelijk, sorry daarvoor! "1) je leverancier verstuurd het per boot naar Rotterdam. Je betaald deze verzendkosten aan hem. Je regelt zelf een bedrijf die het inklaart voor douane en zorgt dat het vanaf Rotterdam naar jou komt. Dit noemen ze de FOB methode." Ik denk dat dit voor mij niet gaat gelden aangezien ik met verschillende leveranciers ga werken. Ik ben bang dat ik dan het overzicht verlies. "2) Je kan datzelfde bedrijf (die dus inklaart enzo) ook de verzending laten regelen. Dan betaal je aan je leverancier geen verzendkosten (behalve misschien verzendkosten van hun naar de haven in hun land). Dit laatste is vooral handig als je het ook verzekerd laat versturen." Heb jij misschien een adres van een bedrijf waar jij goede ervaringen mee hebt? Kost dit veel geld? Is dit aan te raden om zelf te doen? Of is dat erg ingewikkeld? Ik zit er ook aan te denken om een import cursus te volgen bij de KvK. Hopelijk is het praktijkgericht en niet alleen gespitst op Azie. Wat was jouw ervaring? In ieder geval duizend bedankjes voor de nuttige informatie!
 4. Hoi Sandra, Ik ben van plan om naast schoenen ook tassen, sieraden etc te importeren. Ik wil dit uiteraard zo goedkoop mogelijk doen, tijd maakt niet erg veel uit. Het versturen van producten vanuit Zuid-Amerika kan ik goedkoper maken door ladingen in te kopen in vliegtuigen/schepen toch? Daarvoor heb ik neem ik aan wel contact nodig met importeurs/exporteurs die dit voor mij kunnen regelen, of zie ik dat verkeerd? Als ik dan uiteindelijk toch besluit om het allemaal zelf te regelen in zuid amerika, hoe moet ik dan de papieren hier in orde krijgen? Kan ik een bedrijf in Nederland laten doen en hoe? Zuid Amerika is een arm continent... zou dat betekenen dat ik geen invoerrechten hoef te betalen, of korting kan krijgen? Iemand die dat weet of waar ik die info kan verkrijgen? Alvast bedankt voor de nuttige info! PS: ik ben al geabonneerd op het EvD magazine. Erg leuk en inspirerend, maar helaas weinig info over HOE het importeren te werk gaat.
 5. Heel erg bedankt voor de snelle reactie en info! Ik heb zelf (schoon) familie wonen in Zuid Amerika, en kom er ook zeker 1 keer per jaar, dus de landen ken ik redelijk goed en ik spreek zelf ook Spaans. Omdat de prijzen nou eenmaal heel erg stijgen als je uit Europa komt, laat ik mijn schoon familie de zaken regelen. Als ik een tussenhandelaar uit Zuid Amerika neem, blijf ik dan niet het feit houden dat ik hier met allemaal douane papieren etc aan de slag moet? Iedereen importeert hier bijna uit China, dus vandaar dat het ook zo lastig is om goede import informatie te vinden over landen uit Zuid Amerika… Hopelijk kan ik via dit forum nog wat meer informatie krijgen en dat jullie mij wat meer wegwijs willen maken in het import wereldje.
 6. Goedendag iedereen, Ik ben niet iemand die veel gebruik maakt van fora, omdat ik altijd zelf iets probeer uit te zoeken. Echter heb ik nu niemand in mijn kennissenkring die mij hierbij kan helpen. Daarnaast heb ik mijzelf suf gezocht op websites van de KvK, EvD, Douane, en uiteraard dit forum. Echter komt voor een leek zoals ik, dit soort informatie heel erg abstract over. Het is te “theoretisch”. Daarom heb ik meerdere vragen en hopelijk zijn jullie vriendelijk genoeg om hier antwoord op te willen geven. Ik zal de vragen via punten stellen. Ik wil graag schoenen importeren (waarschijnlijk op maandelijkse basis een doos of 1 keer in de zoveel tijd een veel grotere lading) uit Zuid Amerika o.a. Colombia, Peru, Bolivia. Echter ga ik deze producten inkopen bij lokale bedrijven. Deze bedrijven regelen geen export van de producten, daar moet ik zelf voor zorgen. 1. Wat is wijsheid? Een Zuid Amerikaanse exporteur inschakelen of een Nederlandse importeur die producten voor mij kan bundelen en kan laten importeren en daarmee alle papieren regelt. 2. Zo ja? Heeft iemand een adres voor mij? 3. Gaat dit mij veel geld kosten? Kan iemand een dergelijke schatting geven (als hier meer informatie voor nodig is dan zal ik die uiteraard met plezier verschaffen). 4. Is het mogelijk dat ik dit allemaal zelf ga regelen of is dit erg moeilijk en is dit beter om aan experts over te laten? Ik heb nog wel meer vragen, maar dat voor later. In ieder geval heel erg bedankt voor het beantwoorden van mijn (beginners) vragen! P.S. is het niet handig om een sticky te maken voor beginners?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept