Jump to content

BRA

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Nee, asjeblief nie langskomen.... is er net een geweest al.. Je hebt wel gelijk... Mijn vraag is: Welke verzekering heb ik nodig? wat ik zelf denk zijn de volgende: - bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering; - groene plaat verzekering De man die vanmorgen langs is geweest wil mij 1500 euro per jaar laten betalen voor weet-ik-veel welke verzekeringen hij allemaal opgesomd heeft.. RDW zei me een aantal weken terug dat ik voor 150 a 200 per jaar verzekerd was. Ik rij zelf met een auto die ik in de bedrijfsvoorraad wil zetten. Die moet dus ook verzekerd zijn. Vraag is dus welke verzekering ik nu hebben moet?
 2. Hallo hallo, Ik heb 2 auto's in de handelsvoorraad en ben zojuist begonnen als autohandelaar. RDW was op bezoek enige tijd geleden en vertelde mij dat ik zo'n 150 a 200 euro per jaar kwijt zou zijn aan de verzekeringen die verplicht zijn hiervoor, namelijk een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een verzekering voor de groene platen. Nu is er vanmorgen een (gladde) man geweest die met mij aan tafel ging en me allerlei verzekeringen heeft voorgeschoteld. Kosten 1500 per jaar. Dat wil ik dus (nog) niet. Mij te duur nog! Wat ik nodig heb is een bedrijfsvoorraadverzekering en een groeneplaatverzekering. Daarnaast rij ik zelf met een auto uit de handelsvoorraad dus die moet ook verzekerd zijn. Arbeidsongeschiktheidsverz. wil ik nog niet. Wie ??
 3. Ja, dat is een supergoed idee. Zo is het ook en dan hebben we het zwart op wit. Mooi! Dank je
 4. Daar ga ik dus ook maar vanuit. Willen ze dat ik dit ooit verantwoord, dan zie ik dat wel. Dat vissen ze dan zelf uit bij de BD. Het klopt gewoon zoals ik het zeg en dat weet ik. Ik kan aangeven waar ik de auto's heb gekocht en verder ben ik niet zo crimineel aangelegd, dus het zal wel goed zijn zo.
 5. ........dat vind ik geen goed idee. Ik ben 22 en die schenkingsvrijstelling is maar eenmalig, die wil ik nu niet 'verkwisten' door dit geval. Zeker niet omdat ik de auto's echt wel zelf heb betaald en niet mijn ouders. Het gaat om een bedrag van rond de € 16.000,-- voor 2 auto's.
 6. Goedemorgen, Inderdaad, hoe toon ik aan dat ik ze heb betaald. Dat is ook eigenlijk mijn vraag. Mijn ouders hebben mij niks voorgeschoten. Ik heb de eerste auto gekocht', zo'n jaar of wat geleden na flink werken en sparen naast mijn studie toendertijd. Omdat het een 'snelle' auto is, kon ik hem niet (moeilijk in elk geval)op eigen naam zetten. Dus deze mocht op naam van mijn vader. Ik betaal hem verder zelf; aankoopprijs, verzekering en belasting. De andere auto heb ik gekocht een maand of 3 geleden. Deze auto kon ik voor een mooie prijs kopen en omdat mijn moeder haar auto juist verkocht had, vond zij het prima om deze auto op naam te zetten en er mee te rijden tot deze bij mij in de handelsvoorraad gezet kan worden. Zij rijdt er mee, betaalt belasting en verzekering, maar ik heb hem gekocht en betaald. Moeilijk om deze dus 'met simpel bewijsmateriaal' beiden in de handelsvoorraad te zetten. Ik heb hier geen bewijsstukken van verder. Geen aankoopbon, geen bankafschrift, niks. Toch heb ik gehoord dat je een inbrengnota of zoiets kunt maken voor de administratie. Ik heb gehoord over zulk soort nota, maar kan de juiste naam niet terugvinden en kan dus ook niet googlen daarop. Maar uhmmmm, discussie gesloten ; )
 7. Nou, het is anders. De auto's heb ik zelf gekocht en betaald. De ene auto rijd ik zelf mee, maar staat op naam van mijn vader vanwege de verzekering (dat was anders veeeeeeeel te duur voor mij destijds). De andere auto is ook door mij betaald, maar omdat ik toen nog niet ingeschreven stond etc etc en die auto voor een mooie handelsprijs kon kopen heb ik die op naam van mijn moeder laten zetten, zodat zij ermee kon rijden (zij had toen juist haar eigen auto verkocht en vond dat prima). Het was dus ook de bedoeling om beide auto's te verhandelen, maar het duurde allemaal langer als ik gedacht had (inschrijven, rdw, belastingdienst etc. etc.).
 8. Ja, dat had ik al begrepen uit je bericht. Kan het me ook wel voorstellen dat je dat dacht. Fijn dat je toch reageerde! Bedankt!
 9. Joost ;D Helemaal duidelijk en in principe dus heel simpel. Bedankt!
 10. Hallo hallo, Ik heb me al ingeschreven bij het RDW, dus de bedrijfsvoorraad kan beginnen ;) Maar mijn vraag is eigenlijk meer hoe ik die twee auto's, die ik dus al had voordat ik mijn bedrijf officieel opstartte, in mijn boekhouding kan neerzetten. Ik heb geen inkoopsprijs van die twee of nota of iets dergelijks. Ik heb de auto's al een tijd, zeker een half jaar of langer. Zoals ik al berichtte, de auto's staan nog op naam van mijn ouders en ik kan ze gewoon omzetten op mijn naam, maar hoe zet ik dit neer in de boekhouding? Moet ik zelf een prijs bepalen? Ik heb in principe niks gekocht van mijn ouders. Ik weet niet of ik het goed en duidelijk uitleg zo? Misschien dat ik zelf een nota moet maken voor mijn administratie? Ik heb geen idee namelijk hoe ik deze eerste 2 auto's van prive naar bedrijf kan doen (zo is het in principe - van prive naar bedrijf). Dank je wel! Bram
 11. Hallo! Ik ben 22 jaar, ben nog maar net ingeschreven bij de KvK als autohandelaar. Mijn eerste 2 auto's HAD ik al. Een rij ik zelf mee, maar staat nog op naam van mijn vader. De andere auto staat op naam van mijn moeder, zij rijdt daar zo af en toe mee. Nu heb ik wel deze auto's allebei zelf betaald. Ik wil deze twee auto's nu invoeren in mijn bedrijf. Alleens is de vraag: Hoe doe ik dat? Ik moet het financieel en administratief/boekhoudkundig wel in orde hebben natuurlijk. Omdat ik nog geen boekhouder heb en het voorlopig nog even zelf wil doen (totdat ik een boekhouder kan betalen) heb ik geen idee hoe ik dit moet regelen. Moet ik een factuur maken? Hoe doe ik dit in godsnaam?? Wie kan mij helpen? Wie weet het? Bij voorbaat mijn dank! Bram
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept