Heino

Junior
  • Aantal berichten

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Heino

  1. Hallo, Het lijkt alsof ik mijn beklag ga doen, maar ik ben helemaal klaar met mijn compagnon. Er is maar 1 binnen ons bedrijf die de kar trekt en dan ben ik. Mijn compagnon gaat doodleuk 3 a 4 keer op vakantie per jaar, neemt vrij wanneer hij wil en verkondigt dat hij werkvolk heeft die zijn kostje voor hem verdienen. Zelf maakt hij maar een paar declarabele uren per week. Veelal is hij niet bereikbaar per telefoon; reageert ook niet op sms-berichten. Ik weet vaak niet waar hij uithangt en wat hij doet. Samen met mij elk 50% aandelen in een bedrijf (tegelzetbedrijf). Te pas en te onpas, zit hij aan het geld van de zaak. Heeft nu al zijn DGA-loon eruit. En dat na twee zeer magere jaren (mede wegens een faillissement van een grote opdrachtgever). Ik schaal v.w.b. het DGA-loon mijzelf stukken lager in. Iets wat ik hem ook gevraagd heb om te doen, maar wat alleen maar werd afgedaan met 'ik heb het geld nodig'. Het geld gaat er af zonder dat daar een rekening vanuit zijn holding tegenover staat. Dus 'leent' hij als het ware geld van de zaak. Ik ben deze hele situatie meer dan beu, omdat praten tot geen enkele verandering heeft geleid. Ik ben er door de jaren heen voor ruim 40.000 euro al bij ingeschoten; hij heeft zich dit wel toebedeeld. Of ik dit ooit inloop is nog maar de vraag. Daarnaast beunt hij regelmatig, maar doet dit op een, zoals hij noemt, vrije dag! Ik weet niet goed hoe mij hier tegen te wapenen. Overweeg om mij als bestuurder uit te laten schrijven en dan zelf een eigen bedrijf op te richten. We hebben enkel een oprichtingsakte van de BV; hierin wordt niet gesproken over concurrentiebeding. Klanten bellen ook alleen mij; mijn compagnon is een volstrekt onbekende voor de meesten. Het verhaal om samen te beginnen was uiteindelijk te mooi voor woorden. Werkelijkheid is een werksituatie die voor mij niet meer werkbaar is. Na al meermaals (4 jaar) om aanpassingen van zijn kant te hebben gevraagd en wat uit bleef, zal ik een beslissing moeten nemen. Wat is voor mij de beste beslissing om te nemen? Deze hele situatie heeft ook zijn invloed op mijn gezinsleven en gezondheid (stress)!
  2. Correct me if i am wrong, maar aan het genormaliseerde DGA-loon heeft de belastingdienst een 'standaard' bedrag aan loonheffing gekoppeld toch? Hoe wordt dit verlaagd dan zonder dat ik de Belastingdienst informeer over mijn situatie?
  3. Ik heb thuis een gehandicapt kind die elke dag veel zorg vraagt. Daarnaast ben ik DGA en ontvang ik het gebruikelijk loon a € 43.000,00. Om in de zorg van mijn kind te voorzien, wil ik graag 1 dag in de week thuis zijn. Hierdoor ga ik van een 40-urige werkweek naar 32 uur. Dit lijkt mij een reden om de Belastingdienst te verzoeken tot het verlagen van het DGA-loon. Ik ga er hierbij vanuit dat de Belastingdienst het gebruikelijk loon baseert op een 40-urige werkweek. Zal de Belastingdienst hier mee accoord gaan (menselijke redenen) of wordt een beslissing hieromtrent genomen op basis van cijfers?
  4. @ John Bouwmans Ik heb de tekst betreffende de goedkoopste offerte aangepast. Deze 'rammelde' en hebben we dus niet voor gekozen. De huidige partij was de tweede keus qua prijs. Daarnaast stak hun offerte goed in elkaar. De derde partij was beduidend duurder en week qua werkzaamheden niet af van de loodgieter waar we mee in zee zijn gegaan. In mijn openings-bericht meld ik al dat wij meerwerk hebben gesignaleerd en daar ook naar hebben gevraagd. Als de loodgieter vervolgens toezegt daar schriftelijk een kostenoverzicht van te maken, wacht je dat meerwerk-overzicht af......en zo verstrijkt de tijd.......
  5. In de offerte welke wij van de loodgieter hebben gekregen, staat niets vermeldt over eventueel te verrekenen meerwerk. De offerte omvat, in onze ogen, alle werkzaamheden die leiden tot een volledige badkamer-renovatie. Van een drietal types woningen is gekeken naar alle loodgieterswerkzaamheden welke zich kunnen voordoen. En dit is allemaal per onderdeel afgeprijsd. Ik zal een voorbeeld geven waar wij niet mee kunnen leven. In de offerte wordt constant gesproken over ruimte 'douche'. Laten we eerlijk zijn, een huurwoning beschikt vaak maar over een kleine badkamer, in de volksmond 'douche'. Er is een post opgenomen voor het vervangen van de 'douche'-waterleidingen. Op de door ons ontvangen facturen wordt dat ook keurig netjes verrekend. De loodgieter brengt daarnaast echter ook meerwerk in rekening voor het vervangen van de waterleidingen naar de wastafel. In onze ogen valt dat onder 'douche-waterleidingen'. Nu wordt er gezegd door de loodgieter dat 'douche' staat voor de 'douche-waar-je-onder-staat-te-douchen'. Een twistpunt of niet, de loodgieter heeft voorafgaand aan het werk een kijkje kunnen/mogen nemen in een huurwoning. Met zijn offerte in zijn achterhoofd had hij toen toch al kunnen aangeven dat er in zijn offerte iets mist en/of dat er meerwerk zal volgen??? Het werk is daarnaast door ons aanbesteed. Wij hebben een drietal loodgieters gevraagd een offerte te maken. Offertes waren vrijwel identiek, behoudens de prijzen. We hebben daarnaast ook niet eens voor de goedkoopste gekozen, want de goedkoopste offerte rammelde in onze ogen aan alle kanten.
  6. Het is helder dat de communicatie van het loodgietersbedrijf naar ons toe niet deugt. Wij voelen ons nu een melk-koe. Wij zijn ruim anderhalf jaar onwetend gehouden. Zijn nergens van op de hoogte gesteld. Dit voedt de gedachte dat de offerte van de loodgieter alles afdekte. Het is niet dat wij niet willen betalen. Uiteraard hebben ze recht op dat deel van het factuurbedrag welke bij ons bekend is en dit is/wordt ook uitbetaald. Indien er een mogelijkheid voor ons bestaat om alsnog het meerwerk ook betaald te krijgen van onze opdrachtgever, is er ook niets aan de hand. Maar ik zie het somber in voor het uitgevoerde werk in 2011 en begin 2012. Daarnaast is de loodgieter op de hoogte van de manier van verrekenen naar de woningstichting, namelijk vooraf prijzen afgeven en indien de prijzen geindexeerd moeten worden, geeft de woningstichting dit zelfs ook nog aan ons aan. De prijzen per 3 types/groottes woningen liggen vast (totaalprijs inclusief loodgieterswerk, stucwerk, kitwerk en tegelwerk). Het is ook niet netjes, om NIET tijdig te factureren richting de woningstichting, want zoals U leest, hebben wij ook een stucadoor en kitter (en beide melden keurig binnen een week het meerwerk aan ons) voor ons werken. Behoudens dat zij betaald willen worden, willen wij natuurlijk ook leven.
  7. Nee, er is geen opleveringsverklaring getekend. Daarnaast wil ik nog melden dat het meerwerk ca. 20% van de totale factuursom bedraagt. Ik meen ooit eens ergens gelezen te hebben dat als meerwerk voor minimaal 5% of 10% afwijkt t.o.v. van de prijzen in de offerte, dit meerwerk schriftelijk moet worden ingediend.
  8. Wij zijn een tegelzetbedrijf en krijgen de opdracht van een woningstichting om in mutatiewoningen (wisselwoningen) het tegelwerk in de badkamer weer up-to-date te maken. Inclusief stucadoorswerk en loodgieterswerk. Volledige renovatie van de badkamer dus! Vooraf hebben wij de loodgieter/stucadoor gevraagt om een offerte van de meest voorkomende werkzaamheden. Dit aan de hand van meerdere types woningen, zodat wij een goede gemiddelde prijs bij de woningstichting hebben liggen. Dit hebben wij keurig netjes met naam en toenaam geoffreerd en zij weten op basis van onze offerte dus waar zij aan toe zijn. Vanaf het begin (februari 2011) van deze werkwijze bij deze woningstichting, factureren wij ook direct na afloop van het werk richting de woningstichting. Zij zijn hier blij mee, want ze krijgen maar 1 factuur voor 3 disciplines. Dit scheelt hen administratief-werk, wat ook de insteek is van dit hele verhaal. Nu het probleem waar wij tegen aanlopen. De loodgieter is pas begonnen te factureren in oktober 2012. Dus ruim anderhalf jaar na het begin van deze werkwijze. Dit zou op zich geen probleem hoeven zijn, ware het niet dat zij nu met diverse meerwerkposten aan komen zetten. Tussentijds hebben zij hierover nooit een signaal naar ons toe afgegeven. Wij hebben dus al die tijd in onwetendheid geleeft en hebben woningen, conform offerte gefactureerd. Er wordt nu ijskoud tegen ons gezegd dat wij bij 'hen' een product inkopen en dat dat gewoon betaald moet worden. Tussendoor hebben zij ook ooit eenmaal een toilet van nieuw sanitair voorzien. Wij hebben er direct op aan gedrongen om ook de kosten daarvan zo snel mogelijk aan ons kenbaar te maken, zodat wij dit mee konden nemen in de facturering richting de woningstichting. Dit is destijds ook niet gebeurt. Vanuit onze kant signaleren wij wel het meerwerk en vragen om de kostenopgaves. Helaas zonder medewerking van de loodgieter. Hoe moeten wij met deze situatie omgaan? Dit kost ons bedrijf behoorlijk wat geld.
  9. Het is inderdaad te kort door de bocht om te zeggen dat de te betalen loonheffing van de holding betaald kan worden vanaf de G-rekening van de werk-bv. Ik heb dit namelijk al eens geprobeerd, maar het bedrag werd direct weer terug gestort, omdat de G-rekening gekoppeld is aan het loonheffingsnr. van de werk-bv.
  10. Ik sta, als enige, op de loonlijst van mijn Holding. Voor mijn Holding heb ik daarom een G-rekening geprobeerd te openen. Dit is door de Belastingdienst niet gehonoreerd. Als meewerkend DGA van de werk-BV, gaat er een deel van de door de werk-BV uitgeschreven facturen naar de G-rekening van de werk-BV. Vanaf de G-rekening wordt de loonheffing betaald van het personeel van de werk-BV. Aangezien je van G-rekening naar G-rekening kunt overboeken, was het mijn bedoeling om voor mijn Holding ook een G-rekening te openen om vervolgens mijn deel aan loonheffing over te boeken van de werk-BV naar mijn Holding en vervolgens weer naar de Belastingdienst. Omdat ik meewerkend ben, gaat er van de door mij verrichtte arbeid dus altijd een deel naar de G-rekening van de werk-BV. Hierdoor komt er dus minder op de lopende rekening binnen. Voor de werk-BV is het daarom weleens moeilijk om het volledige DGA-loon (in perioden) over te maken vanaf de L-rekening. Ik heb in het verleden contact gehad met de Belastingdienst en zij opperden om een G-rekening voor de Holding te openen, maar hier gaan ze dus nu niet mee akkoord. In de begeleidende brief staat dat ik gebruik kan maken van het loonheffingsdepot. Een voor mijn onbekende term. Is iemand bekend met bovenstaande gang van zaken van de Belastingdienst? Wat houdt loonheffingsdepot in?
  11. Een stukje geschiedenis. Een aantal collega's en ik zijn 2 jaar geleden ontslagen ivm. bedrijfssluiting. Wij, als oud-personeel, hebben hebben daarop onze koppen bij elkaar gestoken en hebben ons een eigen bedrijf opgericht. Ivm. af te sluiten verzekeringen en omdat ik veruit de jongste van het stel ben, heb ik het bedrijf op naam. Mijn oud-collega's staan op de loonlijst. Nu is er 1 oud-collega die ten tijde van ons ontslag, in de ziektewet zat. Dit ging na ontslag over in de ziektewet-WW. Hij is de afgelopen tijd via het UWV middels een proefplaatsing/re-integratie weer gedeeltelijk aan de slag geweest. Nu is gebleken dat 40-uur arbeid nog iets teveel van het goede is (weet het UWV ook) en daarom wil ik hem een 0-urencontract aanbieden. Stel dat hij 24 uur (= 3 dagen arbeid) werkt, zal hij aangevuld moeten worden door het UWV. Voor mij als bedrijf en niet wetende hoe zijn ziekte-verleden hem in de toekomst parten zou kunnen gaan spelen, vinden ik en de desbetreffende persoon, een 0-urencontract een geschikte oplossing. We hebben nu eenmaal met elkaar afgesproken om gezamenlijk door te gaan na ons ontslag, niemand uitgezonderd. Elk mens heeft zijn specifieke kwaliteiten en in dit geval is het een uniek en waardevol persoon. De situatie is nu bekend. Nu de vragen: 1) is dit een redelijke oplossing? 2) zijn er andere mogelijkheden? 3) hoe lang kan beschreven constructie aanblijven (UWV wil misschien liever niemand op de kost (ook niet gedeeltelijk))? 4) hoe zit het met de diverse verzekeringen (ziekteverzuim) voor de persoon? Kan/blijft het UWV hem verzekeren en/of ligt dat bij mij en wordt dat bepaald aan de hand van zijn gewerkte uren? 5) stel dat mijn bedrijf flopt en iedereen komt weer op straat te staan; hoe wordt zijn uitkering dan berekend? Hij gaat namelijk iets minder verdienen dan bij de onze vorige baas. Tips, aanvullingen of zaken waar ik eveneens rekening mee dien te houden of wat voor elk van ons van belang is richting het UWV (wat kan/moet ik bijvoorbeeld afspreken/onderbrengen met/bij het UWV) zijn van harte welkom!
  12. Ik heb van de Belastingdienst het formulier 'Schatting Vennootschapsbelasting' toegestuurd gekregen. Hoe moet ik hier als DGA mee om gaan? Ik verstuur vanuit mijn holding alleen facturen tbv. een management-vergoeding. Vennootschapsbelasting heeft toch alleen te maken met de gemaakte winst?
  13. Wij zijn een bv gestart om uiteenlopende redenen. Hoofdreden is dat wij, inclusief ex-collega's, te horen hebben gekregen dat onze werkgever de tent sluit. Er is echter volop werk en die vraag willen wij beantwoorden door nu zelf een tegelzetbedrijf te starten. Echter, door alle omstandigheden gaat dit alles in een rap tempo. En dan blijven een aantal zaken in de 'papieren-wereld' onderbelicht/onduidelijk. De keuze voor een bv is een doelbewuste keuze geweest. Wij vinden namelijk dat een bv meer uitstraalt (bijv. zekerheid) naar opdrachtgevers (tov. eenmanszaken/zzp-ers) Uiteindelijk zal het gaan om een bedrijf met ca. 8 man personeel, incl. 2 (meewerkende) dga's.
  14. Mijn compagnon en ik hebben beiden een holding die elk 50% van de aandelen van de 'onze' werkmaatschappij bezitten. Beiden komen wij op de loonlijst van onze eigen holding. Beide holdingen vragen een managementvergoeding aan de werkmaatschappij. Vanuit de holding volgt dan een salaris welke op een prive-rekening wordt gestort. Tot zover is het mij duidelijk. Nu de vragen: a) wat komt er bij het 'verlonen' kijken (is bijv. managementvergoeding gelijk aan brutoloon van mij als werknemer van de holding)? b) hoe, waar en waarmee komt de belastingdienst om de hoek kijken? c) hoe zit het met de werknemersverzekeringen? d) is de managementvergoeding het enige waar de werkmaatschappij mee van doen krijgt?
  15. Hallo, Ik ben kortgeleden met een compagnon een tegelzetbedrijf (B.V.) gestart. Onze oude werkgever sloot de deuren en wij kwamen op straat te staan. Na wat wikken en wegen hebben we besloten om de werkzaamheden in een afgeslankte vorm en in een nieuwe organisatie voort te zetten. Daarmee zijn we in het diepe gesprongen qua 'de papieren-wereld'. Er komen onderwerpen op ons af waarmee we niet eerder in aanraking zijn geweest. Dat vergt tijd en veel moeite. Ik hoop dat d.m.v. antwoorden op onze vragen wij enig licht in de duisternis wordt verkregen. 1) welke verzekeringen zijn voor een bedrijf als de onze vereist? 2) zijn er optionele verzekeringen (niet vereist, maar wel handig)? 3 indien wij op termijn personeel willen aannemen, welke verzekeringen gelden dan? 4) indien personeel in dienst treed wordt je geconfronteerd met loonheffingen en afdragen van premies. Ik zag dat altijd wel op een loonstrookje staan, maar hoe het betalen en afdragen hiervan in de praktijk gaat, heb ik nooit geen weet gehad. kan iemand uitleggen hoe dit zal gaan?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.