Jump to content

loois

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor je reactie Cees! Ik had al een email gestuurd naar een andere adviseur binnen WIPO, zal daar ook nog eens achteraan bellen. Een PM wordt ook zeer op prijs gesteld! Groet Guus
 2. Bedankt voor jullie reacties. Nee, het betreft geen mechaniek. Patent is niet mogelijk omdat iets soortgelijks al eens gepatenteerd is. Mijn model heeft een esthetisch aspect wat enkel dàn duidelijk wordt wanneer je de hoes in relatie met de auto ziet. Vreemd is ook de tegenstrijdige meningen. Een IP-adviesbureau adviseerde mij juist om de auto in stippellijn te tonen, evenals dus een eerdere adviseur van WIPO. Blijkbaar is dit nogal onderhevig aan willekeur.
 3. dag allemaal, Ik ben bezig een nieuw model autohoes te deponeren bij WIPO. Dit gaat moeizaam. Voor een goed begrip van de hoes en het unieke karakter is het noodzakelijk dat ik in de afbeelding van de hoes tevens de auto laat zien. Alleen zo kan ik aangeven hoe de hoes over de auto ligt. Eerder contact met WIPO leverde op dat dit mogelijk is mits ik de auto met stippellijn toon. Nu echter wordt dit niet toegestaan: ik mag enkel de hoes tonen en geen (aspect van de) auto. Ik ben bang dat de afbeelding dan nogal onduidelijk wordt en later, igv copy, moeilijk te verdedigen is. Heeft iemand een advies hoe hiermee om te gaan? Moet ik misschien overgaan op een uitgebreide tekst erbij en met pijlen aangeven wat er de bedoeling van is? Dank alvast.
 4. Ja... Het was even spannend, dus ik had inderdaad nog niet gereageerd. Inmiddels wel.
 5. Onze CAO schreef zelfs voor dat we voor alle commerciele activiteiten 'erbij' toestemming moeten hebben van de werkgever. Die toestemming is nu aangevraagd. (quotes aangepast - mod)
 6. Ehm, begrijp ik nu goed dat je collega zelf in eigen tijd voor eigen rekening iets heeft gebouwd, dat 'ie dat vervolgens om niet aan z'n werkgever heeft gegeven om "in de procesvoering" te gebruiken? Erkent je collega daarmee niet impliciet dat 'ie het voor de werkgever heeft gebouwd? Het gaat om de inzet van een op internet vrij verkrijgbaar programma, waar hij wat maatwerk omheen gebouwd heeft. Niet in oprdracht van de werkgever, maar uit eigen initiatief in eigen tijd. Dit maatwerk wordt nu bij de werkgever ingezet. We gaan er nu maar van uit dat het auteursrecht van dit maatwerk bij de werkgever ligt. Dank allemaal!
 7. Nu ik zover ben dat ik bijna een werkend prototype heb, wil ik ook een business-case maken om evt kopers over de streep te krijgen. Ik wil daarbij als eerste een realistische afzetverwachting vaststellen. Is er een bron waarin de jaarlijkse afzet wordt bijgehouden en waar ik ook over kan beschkken? Stel bv dat ik een nieuw concept fietsband heb ontworpen. Als ik dat de jaarlijkse verkoop van het traditionele model kan achterhalen, heb ik een idee van mijn mogelijke afzet. ik hoor graag!
 8. Dag allemaal, een collega van mij en ik werken bij een grote verzekeraar. Mijn collega is software-engineer. Hij heeft in eigen beheer (zonder opdracht van de werkgever_ een applicatie ontwikkeld die onze werkgever nu inzet voor zijn procesvoering. Mijn collega wil deze applicatie nu zelf op de markt gaan brengen. Kan dit? Of is onze werkgever nu auteursrechterlijk eigenaar, omdat de applicatie door een werknemer is ontwikkeld? Bedankt!
 9. Bedankt Bas, Ik heb je een PM gestuurd. Groet Guus
 10. Dag allemaal, Omdat mijn zoektocht met kernwoorden 'bescherming ontwerp USA' en soortgelijke zoekopdrachten niets opleverde, de volgende vraag. Ik heb een nieuw ontwerp voor een praktische toepassing in de autoindustrie ontwikkeld. Ik wil mijn idee (met producenten) in de markt zetten, in Europa en wellicht ook in de USA. Ik ben me daarom aan het orienteren op de beschermingsmogelijkheden, voor het geval dat het marktonderzoek dat ik, zo goed en kwaad als dit gaat, uitvoer een positief resultaat laat zien (omdat ik in deze fase nog niets concreets kan laten zien, is een marktonderzoek lastig). Voor de duidelijkheid: mijn vinding betreft geen nieuwe technische vinding, en dus niet octrooieerbaar. Ik moet het dus hebben van modellenrecht. Voor de Europese unie is het duidelijk: daar kan ik via OHIM een model deponeren waarmee ik in één keer voor alle landen van de EU de aanvraag heb ingediend. Voor amerika lijkt dit lastiger te liggen. Het lijkt wel of ze daar enkel patents hebben, en geen apart modellenrecht. Ook als je in hun patent-database pluist kom je daar de prachtigste ontwerpen tegen, die niets met een technische innovatie te maken hebben. Ik heb al even op de www.uspto.gov site gekeken, maar daar kwam ik echt niet uit. Daarom mijn vraag: hoe bescherm je een ontwerp in de USA, kun je dit, net zoals bij OHIM, zelf doen, en wat zijn globaal de kosten? Dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept