Jump to content

davidlamboo

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.lancelots.nl
 1. bedankt voor de reacties. Ik denk dat ik het snap dan. In het 4e kwartaal moet ik inderdaad die 150 euro in mindering brengen op die 300 euro die ik zou terugkrijgen. Maar aan het eind van het jaar heb ik dus over het jaar bezien sowieso helemaal geen recht gehad op de KOR. Volgens het document van de BD moet ik dan in 1e kwartaal van jaar daarop nog eens 150 euro (KOR van 3e kwartaal) terugbetalen. Zo kom je per saldo dan toch op 150 euro terug van BD uit. Ik hoop dat ik het nu goed begrijp, correct me if I'm wrong...
 2. Dit stond in mijn eerste post dus dat is: Af te dragen 600 (500 + 100) Voorbelasting 750 (350 + 400) Retour op jaarbasis is dan 150 euro, en op kwartaal basis dus 2x 150 euro (bedankt voor het meedenken alvast, maar ben er nog steeds niet uit dus :)
 3. kijk dan is nog eens heldere uitleg! Bedankt!
 4. Jawel ik had het wel begrepen, maar die 150 van vorige kwartaal staat dan nog steeds op mijn bankrekening. En het 4e kwartaal zou ik dan dus geen 300 euro krijgen maar 300 - 150 (dit is de onterechte KOR van vorig kwartaal negatief meegenomen) = 150 euro. Dus heb over 2 kwartalen toch 300 euro voordeel op mijn bankrekening. Mijn vraag is dus als ik het over een jaar zou berekenen zou ik maar 150 euro krijgen van de BD (zie eerste post) en dat is toch 150 euro minder dan de 300 euro die ik uiteindelijk overhoud als ik het per kwartaal bereken. Of maak ik nu een hele domme denkfout?
 5. Maar dan zou ik dus in 4e kwartaal 300 - 150 (KOR van vorige kwartaal) = 150 euro terugkrijgen. Maar in het 3e kwartaal had ik toch al die 150 mogen houden, dus voor mijn gevoel heb ik dan nog steeds 300 euro van de BD teruggekregen.....in plaats van 150 euro als ik het per jaar zou berekenen (ik zie trouwens dat dit in het verkeerde forum staat, ik wilde hem bij fiscale zaken plaatsen, excuses!)
 6. Hallo, ik ben dit jaar begonnen als freelance fotograaf. Nu doe ik per kwartaal aangifte van de BTW. is het echter zo dat aan het eind van het kalenderjaar de BTW aangifte nogmaals berekend wordt en verrekend wordt met de vier kwartaal aangiftes van dat jaar? Ik vraag dit omdat: - ik bv in het 3e kwartaal 500 euro BTW kreeg, en 350 euro uitgaf (die 150 euro mag ik dan houden volgens de KOR). - ik in het 4e kwartaal grote uitgaven ga maken en niet veel opdrachten heb, en dus bv 100 euro aan BTW krijg, en 400 euro aan BTW ga uitgeven. Dit betekent dat ik dus in het 4e kwartaal 300 euro terugkrijg van de BD. Ik heb ook al 150 euro mogen houden in 3e kwartaal dus heb eigenlijk 450 euro teruggekregen. Als ik echter per jaar aangifte zou doen (en ik zou dus in 3e kwartaal pas begonnen zijn), zou ik in dit voorbeeld (500 + 100) - (350 + 400) = -150 euro terugkrijgen Dat is toch een aanzienlijk verschil! Dus vandaar mijn vraag: is die kwartaal aangifte zeg maar een tijdelijke aangifte en wordt aan het eind van het jaar het hele jaar opnieuw berekend, of is dit gewoon een voordeel van per kwartaal aangifte doen (wat ik me niet kan voorstellen)?
 7. Toch zit ik nog ergens mee... Zoals eerder gezegd zijn mijn spullen per stuk niet meer waard dan 450 euro. Maar ook de gebruiksperiode scheelt per product nogal: - De camera die ik heb, is nu zo'n 400 euro waard, maar over maximaal 2 jaar gebruik ik hem niet meer en is hij misschien nog 150 euro waard (gaat razendsnel met digitale camera bodies) - De lens daarentegen is ongeveer 450 euro waard, maar die houd ik waarschijnlijk altijd in mijn collectie, en die is over 5 jaar nog zeker 350 euro waard... - Voor de andere spullen gelden weer andere periodes / restwaardes Mijn gevoel zegt dan toch dat ik ze per stuk mag inbrengen. Of is het zo dat ik alles afzonderlijk moet gaan berekenen en documenteren, en dan toch als 1 investering inbrengen...?
 8. Bedankt weer voor het delen van jullie kennis. Ik ga denk ik 20% afschrijven inderdaad. Ik ben in april begonnen...dan is het dus zo dat ik maar (8/12) * 200 mag afschrijven...toch?
 9. Klinkt logisch...Is ook geen ramp, dan heb ik er de volgende jaren ook nog wat aan. Was alleen mooi geweest voor dit jaar als ik het gelijk kon afschrijven, dan was namelijk mijn winst nihil geweest...
 10. Maar is dit ook als het allemaal losse spullen zijn die per stuk niet meer dan 450 euro waard zijn? Of moet ik de inventaris als een geheel zien, en dus investering? Ik heb een camera met een huidige waarde van 400 euro, een lens van 430 euro, en nog wat kleinere dingen (tas, standaard etc.). Ik weet dat als je dingen samen koopt (dus bv. computer + printer), je deze als een investering moet zien, maar mijn spullen heb ik niet samen gekocht, maar zijn allemaal spullen van onder de 450 euro.. Ik ging er dus eigenlijk vanuit dat ik die per stuk in m'n bedrijf mag inbrengen en dus in een keer kan afschrijven (als uitgave kan zien)...
 11. Bedankt voor het advies! Ik ga de waarde zeker nakijken en vastleggen. Als ik het goed begrijp kan ik dit dus als uitgave zien (en dus m'n winst verlagen), maar niet meenemen voor de omzetbelasting of investeringsaftrek...is dit correct?
 12. Hallo, ik heb een vraag, en ik heb al een tijd zitten speuren op internet, maar kan geen duidelijk antwoord krijgen. Hopelijk kunnen jullie me helpen.. Ik ben een paar maanden geleden begonnen als freelance fotograaf, naast mijn baan in loondienst. Mijn fotografie werkzaamheden vallen onder Resultaat uit Overige Werkzaamheden, hier heb ik ook een VAR van. Nu heb ik zo'n anderhalf jaar geleden een 2e hands professionele camera en lenzen gekocht, die ik nu dus gebruik om geld mee te verdienen. Op zich was toen niet de intentie om een eenmanszaak te beginnen, maar heb ze gewoon voor mijn hobby gekocht, maar ze zijn nu wel mijn belangrijkste 'gereeedschap', en zijn nog zo'n 1000 euro waard. Nu zou ik deze onder willen brengen in mijn eenmanszaak. Dit om 2 redenenen. - Ik wil de kosten evt. kunnen aftrekken van mijn winst zodat ik natuurlijk minder belasting hoef te betalen. - Ik wil dat mijn inventaris- en goederen verzekering die ik wil afsluiten natuurlijk ook mijn camera en lenzen dekt. Maar hoe doe ik dit? Ik heb namelijk geen bonnetje ervan, omdat ik de spullen toen 2e hands gekocht heb. Kan ik hem op de een of andere manier als persoon aan mezelf (maar dan als eenmanszaak) verkopen en daar voor de administratie een bon voor maken? Of kan ik het als opstartkosten rekenen? Heeft iemand hier advies voor? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept