Jump to content

joost14valk

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemingsplannen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Goedemiddag allemaal, Over een aantal maanden open ik een horecazaak en daarvoor wil ik extra, boven mijn eigen personeel, mensen met een beperking inzetten, Heeft iemand ervaring hiermee en kan ik het beste zelf mensen werven of hiervoor een samenwerking aangaan met een zorggroep of iets dergelijks ?
 2. Ik blijf daarbij 1 dag per week werken bij mijn huidige werkgever en in wintermaanden 3 dagen per week. Bovendien zit er een woonhuis bij dus hoef geen extra huur te betalen of hypotheek af te lossen. ik hoef er ook niet rijk van te worden, als ik goed rond kan komen is het voor mij goed genoeg.
 3. Te investeren verwacht ik € 50.000. Ze hebben nu jaaromzet van € 50.000 zonder enige marketing,reclame. Na investering verwachte eztraomzet € € 30.000. Vergunningen zijn er nog niet en is natuurlijk eerste prioriteit. Wil het alleen gaan runnen i.c.m. mijn vriendin die parttime inzetbaar zal zijn.
 4. Ik verwacht dat een nieuwe taxatie hoger zal uitvallen, is het dan evengoed verstandig te laten taxeren ?
 5. De omzetcijfers en jaarrekeningen krijg ik eind van de week en is natuurlijk essentieel om te kijken of het financieel rond te krijgen is. Huurkoop is bespreekbaar dus na het inzien van de cijfers kan ik bepalen of dat haalbaar is. Anders is huren de enige optie voor mij.
 6. Afgelopen weekend een gesprek gehad met de eigenaren. De accommodatie is in 2009 getaxeerd op € 920.000. Ze willen de zaak verkopen voor € 850.000 of verhuren voor € 50.000 per jaar. Mijn vraag is of die € 50.000 niet veel is. Is er een bepaalde rekenmethode om de huurprijs grofweg te bepalen als de verkoopprijs bekend is ?
 7. Voorwaarde om tot verkoop/verhuur te komen is inderdaad dat eerst de benodigde vergunningen aanwezig zijn, dit is echter geen probleem. Ook om de redenen die je aangeeft gaat mijn voorkeur naar huur / verkoop. Als ik eerst de accommodatie zou huren en over pakweg 10 jaar de accommodatie zou kopen, hoeveel procent betaal je dan ongeveer meer t.o.v. wanneer je meteen tot koop zou overgaan. Heb je daar een idee van ?
 8. Ga inderdaad met een vernieuwd concept aan de slag en zal een taxatie laten doen. De vorige eigenaren hebben een andere kijk op verschillende zaken, bedrijfsvoering, marketing, etc. en wil echt mijn eigen weg inslaan. Omdat emotionele zaken meespelen moet ik voorzichtig aan de onderhandelingstafel zitten. Bedankt voor jullie reacties.
 9. Bedankt voor je link. P.S. Je hebt een mooie site voor je accommodatie !
 10. Bedankt voor je snelle reactie. De te investeren kosten heb ik al aardig in beeld. De locatie heeft veel potentie maar daarvoor moet eerst geïnvesteerd worden. De huidige eigenaren hebben links en rechts zaken zelf opgeknapt maar niet naar mijn standaard. Dit is moeilijk bij hen aan te geven terwijl er ook duidelijk sprake is van emotionele waarde. Ik wil geen zaken bespoedigen of de eigenaren voor de borst stoten. Enig idee wat zo'n taxateur kost ?
 11. Beste mensen, Ik ben zeer geïnteresseerd in het overnemen van een bestaande kampeerboerderij / groepsaccommodatie. De kampeerplaatsen worden momenteel niet gebruikt omdat de vergunning is ingetrokken. Verder is de groepsaccommodatie sterk verouderd en is er nog geen sanitairgebouw aanwezig voor het campinggedeelte. Mijn vraag is hoe bepaal ik de waarde van de locatie zodat ik een redelijke prijs betaal. De eigenaren weten nog niet of ze willen verkopen of verhuren, terwijl ik de optie eerst huren dan kopen wel zie zitten maar niet weet of de eigenaren daarmee akkoord gaan. Wie kan me tips geven ?
 12. Hallo mensen, Ik ben al enige tijd bezig met een ondernemersplan voor een sportspeciaalzaak. Ik ben woonachtig in een dorp waarin in een grote kledingzaak ligt met exclusieve kleding waar mensen van uit de wijde omtrek naar toe komen. Graag wil ik ik die mensen voorzien van exclusieve sportkleding. Ik heb echter geen idee wat voor omzet ik zou kunnen draaien of waar ik dit kan berekenen. Is er te onderhandelen over een huurprijs van een winkelpand of staat die vast ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept