Jump to content

soma

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. We hebben alleen getekend voor die €9000,- als lening. Voor de rest staat er niets op papier. Wat is een normale manier om alles terug te betalen (€9000,- + €41000 aan spullen). Wat is belangrijk om sowieso op papier te zetten. Is er een manier om belang te krijgen in de investeerder zijn BV zodat wij niet zomaar buitenspel gezet kunnen worden?
 2. Inderdaad, eigenlijk is het een telemarketing bedrijf wat exclusief voor 1 bedrijf werkt. We hebben idd geld "gekregen" dit is naar de bedrijfsrekening overgemaakt. €9000,- Voor dat geld hebben wij getekent voor ontvangst. Je zegt het goed. Wij verkopen een product. De omzet komt bij de investeerder binnen. Wij factureren vervolgens een aantal procenten van het bedrag wat overblijft tussen aan en verkoop. Ik merk aan je reactie dat we in feite alles moeten zien als lening en niet als investering, klopt dat?
 3. @djluc Wij bellen dus onder naam van de bv van de investeerder.De contracten met de klanten, de E-mails etc allemaal onder zijn BV, zijn naam. Wij factureren vanuit onze eigen bv het pecentage wat wij krijgen over de gesloten klanten.
 4. @djluc Ik en mijn partner hebben idd een BV. Wij verkopen de gronden onder de naam van de BV van de "investeerder". "investeerder" heeft ons €9000,- "leefgeld" gegeven en 41 K in ons nieuwe kantoor gestopt (nu nog niet in gebruik) We werkten vanuit een vof en nu idd omgezet naar BV. De investeerder krijgt idd een deel van onze omzet. De investeerder heeft zelf al een bedrijf die hetgeen wat wij doen ook doet. Dat is ook in een opstart fase. We zitten nu in zijn kantoor met zijn mensen. Uiteindelijk gaan wij dus de tweede vestiging draaien voor hem. Wel een zelfstandig kantoor maar nog steeds onder zijn vlag. Wij moeten dan ook voor onze eigen mensen zorgen. @ Herman van der Helm Dat klopt, dit is wat wij doen. wij benaderen vooral beleggers (telefonisch) die kunnen beleggend/spaar vermogen omzetten in grond waar veel feiten over bekend zijn in een gebied met veel potentie opkorte termijn. Wij zouden ook liever werken met mensen waar "afspraak wel afspraak" is maar daar hebben wij helaas het kapitaal niet voor. Is de situatie zo helderder?
 5. @Manon, Bedankt dat je de tijd ervoor hebt genomen. Even voor de duidelijkheid: De activiteiten in de verzekeringsbranche hebben wij gestaakt. Wij zijn overmoedig zelfstandig gaan ondernemen zonder startkapitaal. Wij zijn begonnen in die tijd met het maken van telefonische afspraken voor assurantie tussenpersonen. Het probleem echter is dat assurantie tussenpersonen (uitzonderingen zijn er vast , ik ben die alleen niet tegen gekomen) waar wij mee werkten niet betaalden, te weinig betaalden...kortom "onbetrouwbaar" Op een heel moeilijk moment voor ons kwam er iemand langs waarvoor wij konden gaan bellen. Hij leende ons €9000,- en heeft een compleet kantoor ingericht. Totaal heeft hij dus €50.000,- in ons gestoken. Wij zijn toen telefonisch gronden gaan aanbieden en dat ging vrij goed. Niemand heeft aandelen in onze bv behalve ik en mijn partner. Wij factureren idd gewoon vanuit de bv waar wij recht op denken te hebben. Dit is vrij lastig aangezien wij weinig zwart op wit hebben en de afspraken steeds wijzigen. Als wij helemaal zelfstandig zouden werken zouden wij 65% krijgen over het verschil tussen de aankoop van de gronden en de verkoop ervan. Wij werken nu nog in hetzelfde kantoor waar ook de "ïnvesteerder" werkt, dit is dus niet zelfstandig en pakken wij dus ook een lager percentage op elke nieuwe verkoop. Op het moment dat we het huidige kantoor hebben opgebouwd (mensen trainen, buitendienst verzorgen etc) is ons kantoor (nu niet gebruikt) de tweede vestiging die wij opbouwen moeten. Ik wil nu gewoon alles zwart op wit zetten maar weet niet waar ik precies op moet letten. Ik hoop dat dit duidelijker is. Ik wil met sterke argumenten en zoveel mogelijk onderbouwing de onderhandelingen ingaan zodat ik niet van de tafel af word geveegd. Belangrijk voor mij is: Ik wil die lening op een eerlijke manier terugbetalen Op het moment dat wij als bedrijf de komende maanden geen omzet zouden maken wil ik wel de zekerheid dat er gelden beschikbaar zijn voor ons. Ik begrijp dat dit niet realistisch klinkt, even een toelichting. Wij werken dus bij hem op kantoor met zijn verkopers. Dit betekent dat wij die ook begeleiden , aansturen etc. Dat gaat vanzelf als je met zijn allen een onderneming aan het bouwen bent. Uiteindelijk gaan wij wel onder de naam van de investeerder verkopen. Iets van een management fee vind ik wel realistisch. solide organisatie met veel lol, commerciele kracht en pro actieve mensen opbouwen. In deze wereld lijkt het echter wel of ieder zo snel mogelijk zijn zakken wilt vullen en niet aan morgen wilt denken. Nu ik dit zo schrijf merk ik al hoe lastig de situatie eigenlijk is. Hoe krijg ik weer perspectief? Als het teveel is of gewoon niet nuttig voor deze site haal ik de vraag wel weg. Ik snap het als niemand precies weet hoe hierop te reageren...
 6. Wij zijn idd begonnen met verzekeringen, lijfrentes en levensverzekeringen. Daar brachten wij per opening (afspraak) een bedrag in rekening zodat wij niet afhankelijk zouden zijn van het resultaat van de adviseur aan tafel. Wij houden ons nu bezig met het aan en verkopen van warme gronden in plangebieden. Omdat er op sommige gebieden veel spanning rust is het voor beleggers soms een buitenkans om een stukje vastgoed aan te kopen. Vandaar deze hoge bedragen. Het zou dus zijn het verschil tussen de aankoop van deze gronden en de verkoop ervan, dit verschil 65/35 % is redelijk normaal in deze branche. Dus naast dat ik blijkbaar erg goed ben in het aanbieden van dit product weet ik aan de andere kant niets van de zakelijke kant. We hebben ons wel laten informeren maar we komen er niet echt uit. Vandaar mijn vraag om hulp. Wat is nou een normale terugbetalingsregeling? Heeft iemand tips over hoe we dit het beste kunnen aanpakken? Hoe werkt het normaal als iemand investeerd?
 7. Wat ik het meest belangrijk vind is dat ik een voorbeeld krijg van iemand hoe er normaal met investeringen word omgegaan. Wat is de normale gang van zaken. Ik hoop dat iemand op dit forum mij kan helpen hiermee! alvast bedankt
 8. Er staat nu alleen op papier dat wij 10 % krijgen over het verschil tussen aan en verkoop. en voor die €9000,- is getekent. Dat is alles.
 9. Ik werkte vanuit een vof en vanaf deze week vanuit een BV. Van allebei eigenaar samen met mijn partner.
 10. Ik ben helemaal nieuw op dit forum, ik zal mij even voorstellen. Nu 6 maanden zelfstandig, 25 jaren jong. Ik ben de uitdaging aangegaan om voor mezelf te beginnen, en tot nu toe verloopt dit nogal stroef. Vandaar mijn volgende vraag. Mijn partner en ik zijn 6 maanden geleden zelfstandig begonnen met het maken van afspraken voor diverse assurantie tussenpersonen met particulieren. Een investeerder heeft ons aan het werk gezien en heeft ons benadert om exclusief voor hem te gaan verkopen. Hiermee zijn wij in zee gegaan. Hij heeft ons kantoor compleet ingericht en werkklaar gemaakt. Daarnaast heeft hij voor persoonlijke overbrugging de eerste maand €9000,- overgemaakt voor ons persoonlijk. In totaal heeft hij nu voor €50.000,- geinvesteerd. Het probleem is echter dat we alles mondeling hebben gedaan en dat de spullen ook onder naam van zijn bv zijn aangekocht. Nu begin ik het overzicht te verliezen en angstig te raken. Wij hebben in deze periode een omzet van €200.000,- gerealiseerd. Omdat de marges in de branche waarin wij werkzaam zijn vrij hoog zijn betekent dit dat na aftrek van alle kosten (niet meegerekend ZIJN personeel, kantoor etc) die het producht zelf met zich mee brengt dat hij een winst op ons behaald heeft van ongeveer €120.000,- De oorspronkelijke mondeling deal was dat wij 65% over het verschil tussen aan en verkoop zouden krijgen en daarmee ook een deel van die investering zouden terugbetalen. Daar is hij op terug gekomen en heeft ons nu €12.000,- betaald en niks van de "schuld" afgetrokken. Mijn vraag : Hoe word een investering normaal terug betaald? Hoe kan ik de afspraken keihard maken bij bijvoorbeeld een notaris zonder onder de voet gelopen te worden door de investeerder. Hij heeft meer kennis is een goede verkoper en staat gewoon sterker in zijn schoenen. Alle tips zijn welkom, als ik iets vergeten ben op te schrijven wat van belang is voeg ik dat graag toe. Alvast bedankt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept