Jump to content

adrienne89

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Sinds 1 augustus ben ik aan de slag gegaan als hotel intermediair. Ik probeer nu mijn eerste factuur op te stellen maar kom er achter dat ik geen enkel idee heb van het btw bedrag dat ik hierover moet rekenen. Op internet zag ik het volgende staan: Bemiddeling waarbij u een overeenkomst op eigen naam sluit Als u de overeenkomst op eigen naam sluit, werkt u als commissionair. Uw werkzaamheden gelden dan als levering of dienst. U werkt wel in opdracht, maar u brengt de kopende en de verkopende partij niet met elkaar in contact. U handelt dan alsof de goederen of diensten aan u geleverd worden. De leverancier stuurt u een factuur voor de goederen of diensten. Vervolgens stuurt u een factuur aan uw opdrachtgever, de koper. Naast de prijs voor goederen of diensten, berekent u daarbij uw provisie. U berekent dan btw over het totale bedrag. Enkel is het zo dat ik alleen commissie krijg over de hotelkamers. In de gehele totaal rekening worden er ook food kosten meegerekend onder andere. Hier heb ik dus niets aan. Ook zal ik een factuur voor een andere klant moeten opmaken met enkel de commissie. Hoe moet ik dit aanpakken? Via moneybird wil ik mijn facturatie gaan doen.
 2. Waar moet je allemaal aan denken bij het ontwikkelen van een logo? [titel aangepast - mod]
 3. bedankt voor je reactie! alleen vaya con dios geeft mij meer het gevoel alsof je afscheid van iemand neemt..'ga met god'.. vamos is meer : let's go toch...
 4. Ik wil een evenementen/promotie/ondersteuning voor startende ondermemers bureau starten. daarvoor heb ik 2 namen bedacht: *********************************************** welke vinden jullie het meest geschikt? graag jullie mening/feedback.
 5. Hi allemaal, ik ben momenteel ver in de onderhandeling over mijn eerste koophuis. waarschijnlijk zit ik over een maand, een koopcontract te ondertekenen. nu ben ik in de positie gekomen, om te gaan beginnen met een eigen onderneming. maar mijn vraag is: als er door de bank wordt gekeken naar de goedkeuring van een hypotheek, kunnen ze dan bezwaar aantekenen op je inschrijving bij de kvk, om je eigen onderneming te starten? ik blijf hier uiteraard gewoon fulltime bij werken. heeft iemand hier ervaringen mee?
 6. zodra je betaald voor de website kan je eindigen met .nl / .com /.eu etc.
 7. Wouter Jan, dit is simpelweg omdat het budget wat er is - liever niet daar aan gespendeerd wilt worden. Tenzij jij natuurlijk een mooi voorstel hebt? Overigens kan je er ook voorzorgen dat er geen logo van vista print opstaat... Niemand zal dus weten dat we website van vista print is...
 8. kan dit ook als je geen ervaring hebt met websites bouwen?
 9. Graag wil ik jullie mening over het opstarten van een website door middel van Vistaprint.nl. Heeft iemand hier ervaringen mee? Ik wil namelijk graag een website opstarten maar heb hier der mate weinig kennis van, dat ik opzoek ben gegaan naar een makkelijke manier om een website op te bouwen. Graag hoor ik van jullie mede HL leden!
 10. een late reactie, maar dankje wel !! hier kan ik wel wat mee
 11. ja dat is waar, maar hoe kan ik er voor zorgen dat ik NIET als gids word gezien.. iemand suggesties? zelfs een naam verzinnen vind ik moeilijk, want veel mensen denken nog steeds aan gids, ik zat zelf te denken aan personal assistent.
 12. Beste HL leden, Ik vraag mij af hoe ik het beste bij de kvk in 1 of 2 woorden door kan geven wat ik doe. ik vind het moeilijk om mezelf in een hokje te plaatsten, omdat mensen al snel ' gids' denken of ' excursie verkoop', zo wil ik niet gezien worden.. ik weet uit ervaring dat de kvk mij in enkele woorden moet omschrijven (welke ik zelf bedacht heb), weten jullie misschien hoe ik ' mij zelf het beste hierin kan omschrijven' ? Omschrijving van het bedrijf: Ik wil een 'touroperator' opstarten. Vooral wil ik me richting op het 1 op 1 contact met de klant. Dus niet zoals Expedia op alle landen gericht, maar ik richt me alleen op de stad Amsterdam. Ik wil mensen die naar Amsterdam op reis gaan een volledig pakket aanbieden. Dus kaartjes voor musea's, dierentuinen etc. Ook hotels kan ik boeken. Ik wil dus hun gehele reis verzorgen. Heeft iemand misschien nog een idee, qua naam, wat hierbij opkomt? :) Adriënne
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept