Jump to content

bartsloet

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Bart
 • Last name
  Sloet
 • Website address
 • Facebook
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Groningen
 1. Erg jammer dat klanten gewoon ronduit asociaal met ons als webwinkeliers mogen omgaan. Ik heb de klant kenbaar gemaakt dat ik het erg vervelend vind hoe het gelopen is, en dat dit een grote kostenpost voor een klein bedrijfje is. Hierop krijg ik een ronduit asociale mail terug. Het gaat trouwens om iemand die vanuit een carnavalsvereniging handelt, is er geen zwarte lijst oid hiervoor? Dit zou ik andere ondernemers graag besparen.
 2. Dank je voor de tips mbt de site Rick! De rest ook bedankt voor jullie inzicht. Op dit moment wordt de site geheel nieuw opgebouwd, ik neem je tips hierin mee! Volgende keer maar niet meer op goed vertrouwen handelen, helaas pindakaas, weer een les geleerd.
 3. Bedankt voor jullie antwoorden, dit was al waar ik bang voor was. Het vervelendste vind ik dat de klant het goed vertrouwen beschaamd door zomaar de producten ergens anders te bestellen en pas daarna aangeeft dat ze haar bestelling niet meer wil ontvangen. Pas op het moment dat ik haar een mail stuur mbt tot de levering van het artikel geeft ze aan het niet meer te willen ontvangen. Dit was vanmorgen. Had ik eerst een fatsoenlijke annulering ontvangen, had ik de bestelling bij mijn Chinese leverancier nog kunnen annuleren, dit is nu niet meer mogelijk. Afgelopen woensdag is de order trouwens bevestigd, niet donderdag. In het geval van deze klant, vanwege haar haast ivm carnaval, heb ik helaas besloten om aan de hand van de e-mails met daarin de bevestiging van de bestelling het product alvast bij de leverancier te bestellen, dus voordat haar betaling binnen was.
 4. Een klant geeft afgelopen donderdag aan een order te willen plaatsen met als voorwaarde dat deze bestelling deze week geleverd zou worden. Na wat heen- en weer mailen over de prijs krijg ik van de klant tweemaal een bevestiging van de order per email. Hierop heb ik direct een bestelling geplaatst bij mijn leverancier, voor de webshop een redelijk grote bestelling en dus grote investering. Tevens gaat het om een product dat anders niet veel wordt afgenomen en blijf ik dus met een voorraad zitten. Nu geeft echter de klant, zonder annulering te hebben verzonden aan, dat ze de bestelling ergens anders heeft geplaatst en dat ze niks gaat betalen en de bestelling niet meer doorgaat. Kan dit vanuit de zijde van de klant zomaar? Ik heb de consuwijzer en dit forum erop nageslagen, maar krijg hier geen eenduidig antwoord uit.
 5. Op dezelfde manier, ook vaak pas een maand later zodra de site af en online gezet was. Er wordt namelijk nergens over het risico van het verliezen van de domeinnaam gesproken als deze niet direct geactiveerd wordt. https://community.pcextreme.nl/wiki/Hoe_registreer_ik_een_domeinnaam?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=67 "Na oplevering dient u de domeinnaam te activeren" Als een domeinnaam opgeleverd en betaald is, dan mag ik toch aannemen dat die domeinnaam van mij is/voor mij geparkeerd is, of deze nou geactiveerd of niet is. Bovendien had ik onder hetzelfde klantnummer al 3 andere domeinen staan, dus mijn contactgegevens zijn ook bekend.
 6. Het is hier toch een discussieforum? Ik heb niet de illusie dat ik mijn domein alsnog kan opeisen aangezien dit al via een andere hostingprovider aan iemand anders vergeven is. Ik ben wel benieuwd naar de mening van anderen hierover en mogelijke oplossingen die hieruit voortvloeien. Verder hoop ik dat mensen niet dezelfde fout als ik zullen maken door deze waarschuwing. @ Peter CVinfo Ik had tot de dag van vandaag nooit problemen met deze host, heb er meerdere domeinen lopen en ben altijd netjes geholpen door het personeel. Blijkbaar veranderen zaken als klantgerichtheid en klantvriendelijkheid zodra er meer klanten komen en meer personeel wordt aangenomen.
 7. Ik vind het vooral naar/vreemd dat er inderdaad nergens gecommuniceerd wordt over het risico van het niet onmiddelijk activeren van een domein, daarbovenop gebruiken ze de woorden activeren/registreren/vastleggen/aanvragen door elkaar. Als je een domein op de site besteld hebben ze het over: Dit wekt de illusie dat de handelingen bij het betalen voldoende zijn om het te registreren. Uiteraard is het BELANGRIJK om iets daadwerkelijk te activeren nadat je het besteld hebt en het wilt gaan gebruiken. Alleen vermeld dan ook het risico dat er op dat moment nog helemaal niks is vastgelegd. Zou wat zijn, sluit je een rekening bij de bank af, betaal je hier al een paar maanden voor maar activeer je je pinpas nog niet. Probeer je 2 maand later je pinpas te activeren, is je complete rekening komen te vervallen ondanks dat je hiervoor al betaald hebt.
 8. Je klikt eerst op menu item "domein vastleggen" vervolgens druk je op de knop "bestel domein". Dan kan je controleren of het domein nog vrij is, als dit het geval is krijg je de optie het aan een hostingproduct te koppelen. Daarna gaat het betalingsproces in. Je krijgt dan een korte samenvatting van je bestelling, hier wordt letterlijk gesproken over; Product Looptijd Prijs - .NL (aanvragen testjesnaam.nl) 12 maanden € 8,25 per 12 maanden Ze hebben het er hier over dat ze de domeinnaam voor je aanvragen, wat mij hetzelfde lijkt als het in elk geval vastleggen (of registreren) van de domeinnaam. Hier betaal je ook voor, maar blijkbaar wordt de domeinnaam, ondanks de bestelling, nog helemaal niet aangevraagd. Bij het bekijken van 'meer informatie' over het registreren van een domeinnaam krijg je de volgende informatie:
 9. Dat lijkt mij dus ook. Je ontvangt een mail met "Oplevering domeinnaam (accountnummer)", naar mijn mening is een opgeleverd product, een product dat van jou is op dat moment De titel van de mail en het feit dat een door mij bestelde domeinnaam is toegevoegd aan mijn controlepaneel geven mij het idee dat het domein voor mij geparkeerd staat, ondanks dat het nog niet volledig op mijn naam bij SIDN geregistreerd staat. De medewerker van PCextreme geeft me zelfs gelijk als ik zeg dat het m.i. logisch is om een domein pas echt actief te maken op het moment dat dit gebruikt gaat woden. Onderaan het mailtje wordt ook verwezen naar de pagina met meer informatie, ook op deze pagina wordt nergens gewaarschuwd voor het feit dat het domein blijkbaar eigenlijk nog helemaal vrij is voor eenieder die dit wil registeren. Zit ik hier nou verkeerd of is dit gewoon een hele rare constructie? Ben ik nu gewoon de pisang omdat ze in hun alg. voorwaarden compleet hun handen van de verantwoordelijkheid hebben afgehaald of zou het eventueel mogelijk zijn om hier nog wat aan/mee te doen?
 10. Mijn doel is om te kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Aangezien er al behoorlijk wat tijd en geld gestoken is in de ontwikkeling van de specifieke webshop/domeinnaam en het een erg mooie domeinnaam is/was, is dit voor mij een erg vervelend moment waarbij ik dus op zoek ga naar oplossingen, vandaar dit topic. Wellicht hebben er meer mensen ervaring met dergelijke zaken. In de alg. voorwaarden staat: "Indien een door de Klant aangevraagde domeinnaam niet meer beschikbaar is op het moment dat PCextreme de aanvraag indient bij de verantwoordelijke instantie en de domeinnaam wel beschikbaar was op het moment dat de Overeenkomst tot stand kwam, is PCextreme voor de gevolgen daarvan niet aansprakelijk" Is dit juridisch wel correct? Zou beteken dat klanten door een klein foutje bij hun zwaar de dupe kunnen zijn.
 11. In de eerste bevestingsmail wordt aangegeven dat de domeinnaam nog geactiveerd moet worden. Antwoord op dezelfde vraag aan pcextreme "Na het bestellen van het domein krijgt u een opleveringsmailtje, waarin vermeld staat dat het domein geactiveerd dient te worden in het controle paneel. Wanneer dit niet gebeurt ontvangt u een herinnering. Er wordt in het opleveringsmailtje op geattendeerd dat het nog niet geactiveerd is. Uiteraard begrijp ik u punt dat u pas activeerd wanneer u het gaat gebruiken, maar dan loopt u het risico dat het domein door een ander persoon wordt geregistreerd, want het domein blijft vrij voor registratie." Een herinnering heb ik nooit ontvangen en ik vind het buitengewoon krom dat er nergens wordt gesproken over het feit, dat ondanks de betaling, het domein nog door iemand anders geregistreerd kan worden. Dient de hostingprovider mij niet op zijn minst te waarschuwen hiervoor? Nergens wordt over een periode waarbinnen dit dient te gebeuren gesproken. Voor mij is het logisch dat ik pas iets activeer zodra het daadwerkelijk gebruikt gaat worden, tot die tijd ligt het domein gewoon geparkeerd m.i. Het is toch raar dat een "product" waarvoor betaald is, vrij blijft voor registratie door anderen?
 12. Ik hoop trouwens dat ik dit in het correcte forum heb gezet, anders excuses, ik ben nog niet helemaal thuis in het mooie higherlevel.nl
 13. In April heb ik voor een nieuwe webshop een domein besteld en betaald bij de host PCextreme. Nu 2 maand later probeer ik mijn website te uploaden, dit gaat zonder problemen. Als ik nu echter de domeinnaam waarvoor ik betaald heb invoer, kom ik op een andere site terecht. Na wat uitzoekwerk blijkt dat de domeinnaam onderhand is geregistreerd bij een ander bedrijf, terwijl ik hier in april m.i. een overeenkomst ben aangegaan met PCextreme. Er is in april direct betaald, hiervoor heb ik ook een bevestigingsmail ontvangen dat de bestelde domeinnaam is toegevoegd aan mijn controlepaneel. Pcextreme zegt nu dat ik de domeinnaam had moeten activeren op hun website, omdat dit niet gebeurd is, heeft PCextreme de domeinnaam niet vastgelegd/geparkeerd bij SIDN ondanks het feit dat ik hiervoor betaald heb. Nergens wordt hierover gesproken op de website van de host. Onderhand is de webshop dus gebouwd, is er een logo ontworpen en is er al een (klein) bedrag gestoken in promotiemateriaal. Al met al is er dus al behoorlijk wat tijd en geld in de site gestoken. Het lijkt mij, dat zodra er voor een domeinnaam betaald is, er een overeenkomst is tussen klant en hostingbedrijf bestaat. Heeft iemand ervaring met dergelijke zaken en sta ik juridisch in mijn recht?
 14. Beste mensen op higherlevel.nl, Allereerst zal ik mezelf even voorstellen: Mijn naam is Bart Sloet, laatste jaars student Human Technology aan de Hanzehogeschool te Groningen. Samen met een 3e jaars student Marketing & Communicatie ben ik momenteel bezig het met verkennen van de mogelijkheden tot het adviseren over en ver-leasen van LED verlichting op de zakelijke markt. Hiervoor is het van belang dat wij goed de wensen en eisen in kaart brengen van de doelgroep. Wij richten ons op midden- en kleinbedrijf en zijn voornamelijk benieuwd naar de beweegreden / tegenwerking om bedrijven duurzamer te maken. Aangezien hier een boel ondernemers zitten, zijn wij erg benieuwd hoe u tegenover LED verlichting staat. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een paar minuten (max. 5) wilt besteden aan het invullen van de enquete. De enquete is op de volgende link te vinden: Enquete Hartelijke dank, Bart Sloet & Erik Boomsma Hanze Hogeschool Groningen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept