Jump to content

ralph1980

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Gender
  Male
 • First name
  Ralph
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Capelle aan den IJssel
 1. Goedemiddag mede-HL-er! Een vriendin wil ik geld gaan lenen, wie heeft hier een standaard voorbeeldcontract voor beschikbaar? Kunnen jullie mij verder helpen? Ik hoor het graag! Groetend, Ralph
 2. Goedemiddag mede-HL-er! Vanaf 2007 heb ik een huis gekocht als belegging. Woon nog steeds bij mijn ouders thuis, lekker makkelijk met de was! :-) Nu wil ik dat huis verhuren, maar ik ben niet ingeschreven in de gemeente waar ik dat huis sta. Moet ik alsnog vestigingsformulier van deze gemeente invullen, voordat ik een huurder kan inschrijven? Komt de huurder eventueel in aanmerking van (huur)subsidie? Kunnen jullie mij verder helpen? Ik hoor het graag! Groetend, Ralph
 3. @ Manon: dank je wel voor je advies in deze. Ben misschien ook wel te emotioneel bezig momenteel. Beter is dan toch om een nieuwe bv op te richten in de toekomst, maar weet iemand of je die kan oprichten met de 18k geleend van prive?
 4. even een aanvulling: website en domeinnaam werden tot voor kort gehuurd van mijn eenmanszaak. dus ontrek ik niets eraan volgens mij.
 5. De achterliggende gedachte is dat ik de naam wil hebben en zoniet mijn familie laten bedoezelen hierdoor. Aangezien ik mijn eenmanszaak tot op heden als werkzaamheden erbij heb gedaan en volgend jaar volledig zelfstandig verder wil gaan en dan af wil zijn van de hoofdelijke aansprakelijkheid. Nu dacht ik door deze overname uit de boedel de stortingseis van 18K te kunnen ontlopen en mijn eenmanszaak geruisloos wil gaan inbrengen in deze over te nemen bv. Tevens heeft een ex-werknemer opeens ook het idee om voor zichzelf te beginnen, maar dan wel graag onder de oude naam. Geluk bij een ongeluk is dat de domeinnaam en website wel al volledig in mijn beheer zijn vanaf dat de domeinnaam geregistreerd werd. Hoop je zo meer achtergrondinformatie te hebben gegeven. Alvast bedankt allen voor het brainstormen!
 6. Peter, Snap je denkwijze echter het inbrengen van mijn eenmanszaak heb ik pas vanavond bedacht. En de schuld was i.d.d. verkeerd doorgegeven door het familielid, was ik zelf ook niet echt blij mee! :-( Verder komt er niets aan, ja hopelijk een goed einde!
 7. Beste Marco, Wil mijn eenmanszaak welke ik al sinds 2001 run, hierin onderbrengen.
 8. Update: het betreft een schuld van 45K blijkt na onderzoek...
 9. Louis, Dank voor je snelle reactie! Kan je mij misschien vertellen hoe jij e.e.a. zou aanpakken? Dacht zelf om met de curator in gesprek te gaan hierover en er een bedrag voor te bieden. Als ik de aandelen voor 100% overneem dan neem ik toch niet de lopende activiteiten van de bv over? Alvast bedankt voor het mee brainstormen!
 10. Weet tevens iemand mij iets te vertellen over het storten van de 18K bij een eventuele overname? Is dit dan nog steeds een verplichting?
 11. Goedemiddag mede-HL-ers! Vanwege slechte bedrijfsomstandigheden vraagt een familielid een faillisement van zijn bv aan. Echter gezien de datum van oprichting (1984) en de emotionele waarde wil ik graag de bv overnemen. Heeft iemand hier daar ervaring mee? Er is nu een openstaande schuld van rond de 5000 euro. Alvast bedankt voor het brainstormen hier! Ralph
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept