ISSMaastricht

Junior
  • Aantal berichten

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male
  • Voornaam
    J
  • Achternaam
    van O
  • Skype

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Maastricht

ISSMaastricht's trofeeën

  1. Nog een vraag die iets minder richting directe financiering zit, maar heeft iemand van hier ervaring met het ondernemers klankbord? Mij is aangeraden vanuit de provincie Limburg om contact op te nemen/ in te schrijven voor dit ondernemers klankbord om via hun netwerken naar een financiering van het plan toe te werken. Groeten, ISSMaastricht
  2. Goed bedacht, maar helaas ligt het zo simpel niet in maastricht. Sorrie voor de mis informatie op dat punt. Wat in Maastricht namelijk aan de hand is,is dat de universiteit zelf heeft gemerkt hoe lucratief de huurmarkt is. Ze bieden zelf huisvesting aan. Pokke duur en super slechte kwaliteit. Soms moeten studenten zelf delen met 30 anderen. In eerdere tijden zou dit gewoon huisjesmelkerij worden genoemd,maarja. We hebben natuurlijk geprobeerd contact met UM te leggen, maar die laten het afweten. De reden moge duidelijk zij : liever geen concurentie, en zeker niet iemand die voor hetzelfde (soms minder) geld een hogere kwaliteit huisvesting kan aanbieden. Vandaar dat we dus opzoek zijn gegaan naar andere manieren om een bewijs van haalbaarheid te krijgen. We kwamen uit bij universiteiten die hun studenten naar Maastricht sturen. Waar het op andere plekken in NL beter is om met de lokale universiteit samen te werken, wordt dit in Maastricht moeilijk door de hiervoor genoemde vastgoed positie van UM (voor de geiteresseerde: google UM guesthouse en vergeet niet dat je foto's en teksten kunt photoshoppen;)) Wat betreft de woning corporaties:dit is al eerder aangegeven als goede optie. We kijken hier ook naar, maar in onze ogen is dit een laatste optie. Ik weet niet hoe de ondernemers hier erover denken, maar worden wij niet gewoon loonslaven als we met zo een grote/machtige woningcorporatie in zee gaan?
  3. Ik zou zeggen: Bekijk deze link en alles wordt duidelijk http://www.raet.nl/Actueel/Vaknieuws/Vakhulp%20-%20U%20wilt%20uw%20medewerker%20geld%20lenen.aspx ???This magic has a name. It is spelled G O O G L E ???
  4. Gezien het steeds terugkerende advies een voorverkoop resultaat mee te nemen in de onderhandelingen (laten zien dat je de kamers verhuurd krijgt), zijn we een offensief gestart om intentie verklaringen te verkrijgen vanuit verschillende hoeken. Gezien het feit dat je hier nog steeds met een huurmarkt voor short stay hebt te maken kun je geen intentie verklaringen van klanten zelf krijgen (althans geen langlopende contracten). Om die reden hebben we bedacht de "verzender" van de studenten (de unies) te betrekken in het plan. Als deze intentieverklaringen tekenen en hierin aangeven de woning service voor te dragen aan hun studenten en reserveringen namens deze studenten te maken voor een x bedrag, dan is dat in deze markt bijna het hoogst haalbare qua commitment. Nog andere adviezen?
  5. Bedankt voor de link. Dit is idd precies waar we nu focus op moeten gaan leggen. Wel is het zo dat ons concept altijd buiten de standaard VC's valt: het is niet technisch, het is niet innovatief, het is niet per se groen, maar het is wel uniek (door de combinatie van wonen en service verlening). Nog tips onder welke categorie we het zouden moeten promoten? mod-edit:quote gefixed
  6. Oke Sancho: waar letten investeerders op? Moet hun toch ook om potentiele opbrengsten, risico's en haalbaarheid van het plan gaan lijkt me. Ik heb in Duitsland veel classes gevolgd die gegeven werden door business angels en venture capitalists. Het zal ze geen bal boeien wie of wat het is in the end, als ze maar het gevoel hebben dat er geld uit te halen valt. Geen manager als entrepreneur?simpel dan zetten hun er management in. Geen benul van financien (het was een technische universiteit), dan zetten ze er wel iemand op die dit wel heeft. Ergo: deze mensen denken wel degelijk na over hun kans om te winnen, net als een startende ondernemer dat doet. Anders noemde we ze geen business angels maar filantroop!
  7. Kijk, die kant moet het dus idd op. Bedankt!! Het zal dus inderdaad een kwestie zijn van langs de jonge(re) jongens gaan, aangezien de gevestigde orde anders aan kijkt tegen het lopen van risico's. En het is een feit dat de groep vermogenden (business angels en VC's) op dit moment nergens naartoe kunnen met hun geld, terwijl ze wel hun jaarlijks "budget" op willen maken. In Duitsland leeft dit soort investeringen (business angels en venture capitalists) trouwens veel meer dan in NL. Vraag me af hoe dat komt. De bereikbaarheid van deze groep is ook vele malen groter dan in NL. Er zijn (onder andere via RWTH Aachen) hele lijsten te verkrijgen waar jonge entrepreneurs naartoe kunnen om businessplannen voor te leggen en financiering aan te vragen. Helaas zijn deze Duitse investeerders ook vaak erg nationalistisch en investeren ze niet buiten Duitsland. Trouwens, ik loop graag grote risico's, want dat betekent ook grote returns (tot grenzen natuurlijk). En zoals het maar al te vaak waar blijkt te zijn: no guts, no glory. Ik heb liever dat ik naar bijvoorbeeld zo een presentatie kan gaan en van alle kanten kan worden bekritiseerd, waarna ik aanpassingen kan maken waar nodig, dan op voorhand een afwijzing te krijgen op de plannen. Ik ga dan ook even bekijken wat de mogelijkheden zijn op dit gebied. Nogmaals dank voor de tip!
  8. Wat betreft rente betaling is daar niets tegenin te brengen. Natuurlijk is dat ingecalculeerd in de financieringssom. Enige markt kennis is echter wel noodzakelijk om een statement te kunnen maken wat betreft de haalbaarheid van een bezettingsgraad van de kamers. Op dit moment is de huizen markt erg krap in Nederland (en Maastricht). Wij focussen op tijdelijke huisvesting van exchange studenten die voor een periode van tussen de 6 en 9 maanden in Maastricht studeren. Wij zijn voornemens 50 kamers aan te bieden (type A kamers die gedeeld worden en type B kamers die niet gedeeld worden). Jaarlijks komen er ruim 600 exchange studenten naar Maastricht. Het doel van Maastricht University is om daar in de komende jaren nog minstens 400 per jaar aan toe te voegen. Daarnaast zijn er nog verschillende hogescholen in Maastricht. Garanties ga je niet krijgen. Uit een onderzoek dat wij in China hebben uitgevoerd is namelijk gebleken dat de meeste exchange studenten pas een half jaar van tevoren beginnen te plannen van hun reis. Wel is het zo dat veel, zo niet iedere, exchange studenten een volledig verzorgd pakket willen van huisvesting en additionele services. Wat betreft de schaal kan ik zeggen: je hebt te maken met een grote investeringssom (flexibel naar het aantal kamers), maar ook met vaste lasten (service contracten, basis investeringen zoals aansluitingen van nuts voorzieningen, personeel). Om de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden (want ze zijn echt laag in vergelijking met het huidige aanbod), is het noodzakelijk op grote schaal in te zetten. Nu moet groot ook weer in perspectief worden gezet, want 5-10% marktaandeel is niet groot, gezien het aantal concurrerende services. Mochten we de kamers niet verhuurd krijgen aan de exchange studenten, dan kan er altijd nog worden overgegaan tot verhuur aan reguliere studenten, of het leeg (on gemeubileerd) leveren van de kamers aan studenten. Je snapt: per alternatief zal de cash flow afnemen. Het is altijd gemakkelijk om mazen en allerlei tekortkomingen in een plan te benadrukken, maar what about potentieel? Ik zou graag willen weten of er nog investeerders zijn vandaag de dag die goed gefundeerde plannen een kans op uitvoering gunnen. Nee, ik vraag hier niet aan investeerders om zich te melden, dus nee dit is ook geen vraag naar geld, maar het is een algemeen issue waar ik mee zit vanaf onze zoektocht naar geld. Het huidige klimaat is naar mijn mening te voorzichtig. Ja, je dekt je risico's naar beneden af, maar je ontneemt ook potentieel omhoog.
  9. "Da's veel slimmer. Philips is ook niet begonnen met een paar miljoen voor een grote fabriek" En daarom vragen wij ook maar voor 1 miljoen 8) Wat wel is, is dat een bank eigenlijk weinig risico loopt op onze onderneming. het gebouw en de grond zijn in ons bezit. als de bestemmingsplannen zijn gewijzigd is de waarde van beide ook nog eens het veelvoudige van wat ervoor betaalt is. Bij faillissement krijgt de eventuele investeerder simpelweg het onderpand in handen, welke een waarde meedraagt die groter is dan het totaal geleende bedrag. Wij moeten eigenlijk opzoek naar die ene investeerder met ballen (ook voor vrouwelijke investeerders). Die investeerder die in tijden zoals deze toch zeggen; we geven het een kans. We hebben bij een aantal investeringsmaatschappijen al te horen gekregen dat het BP er goed uitziet en dat de prognose wat betreft de financiën er goed uitzien. Het eind verhaal is altijd dat op dit moment het geen goede tijd is om te investeren. een investeerder gaf zelfs te kennen dat we met het plan als het onze jaren geleden (hij doelde op de tijd voor de crisis) gewoon 150% financiering hadden kunnen krijgen. Ja>>inkoppertje: de bank praktijken waren idd niet optimaal in de periode na de crisis, maar het lijkt wel alsof iedereen totale angst heeft voor het uitlenen van geld. Onderliggend is er helemaal niets veranderd: 15-20% van de aangedragen startende ondernemingen maakt het. Dat was toen zo, dat is nu zo. Alleen werd er toen met het glas half vol gekeken naar de ontwikkelingen (maarliefst 20% startende ondernemers maakt het), waar er nu met het glas half leeg naar wordt gekeken (80% van de ondernemers haalt het niet). Dat is jammer. Maar we gaan door. Ik zal het je laten weten als we gefinancierd zijn ;)
  10. Bedankt voor de reactie. Het is natuurlijk een goed uitgewerkt plan. helaas hebben we op dit moment nog geen cashflows, maar kleiner beginnen is geen optie omdat de kosten per unit dan te hoog oplopen. zonder huisvesting is ook geen optie omdat we dan niet uniek zijn (er zijn al zoveel vage service bedrijfjes die studenten proberen te helpen) en huisvesting huren is een uitgewerkte optie (hebben we inclusief verbouwing en inrichting van kamers nog 350.000 euro nodig), maar blijkt minder goed te bevallen dan de koop optie. Ik weet het, het is zeker geen gering bedrag. van de andere kant zijn de potentiële inkomsten van dit plan ook niet gering. Als ze bij philips en unilever zoveel jaar geleden ook niet de stap hadden durven zetten om veel geld erin te duwen, dan waren deze twee ook niet geworden wat ze zijn. Wat we wel nog aan het overwegen zijn is om dit plan in uitvoering te brengen in samenwerking met bestaande woningbouw corporaties.
  11. Wij zijn al geruime tijd serieus bezig met het opstarten van een eigen bedrijf. Het gaat in dit geval om een full service bedrijf gericht op internationale uitwisselingsstudenten. Als eerste (ja, we hebben inderdaad plannen te groeien) plaats waar wij ons project willen gaan starten hebben we de gemeente Maastricht (Limburg) gekozen. Dit omdat de gemeentelijke partijen erg enthousiast zijn over de plannen, en wij het gevoel hebben dat er genoeg mogelijkheden liggen. Nu zitten we alleen nog met de financiering van ons plan. Omdat wij full service zijn, hebben we ook volledig gestoffeerde huisvesting opgenomen als service. Omdat wij de ambitie hebben zelf te bouwen (te meer ook vanwegen het huidige tekort aan woningen op de huurmarkt) hebben wij een financieringsbehoefte die rond de 1 miljoen euro ligt. Nu hebben wij vernomen dat er gebruik zou kunnen worden gemaakt van de BBMKB regeling, maar dit wordt weer teniet gedaan door restricties met betrekking tot starters. Nu is mijn vraag hier: Wat is de beste weg naar een financiering van ons plan? Wij kunnen onderpand geven (hypotheek), maar onze kapitaal behoefte is groot. Alvast bedankt, ISSMaastricht Modedit: naam gefixed
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.