Jump to content

Raggy

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Van wie krijg jij je salaris dan? Heb net gelezen dat de Singaporees de directeur moet zijn als je in singapore een bedrijf wil gaan stichten. Andersom is het niet mogelijk. Dus blijkbaar krijg ik salaris van "hem." Moet hem alleen nog even vinden ;D
 2. Grappig, net een offshore bedrijf gevonden die je helpt om een bedrijf te registeren in HK/Singapore... alleen kost het 2000 USD
 3. Tuurlijk mag je samenwerken, maar je bent geen ondernemer voor de fiscus als je maar 1 klant hebt..... of wat denken de fiscalisten? Misschien vat je mij voorbeeld verkeerd op, ik bedoel dat ik en een singaporees, een bedrijf gaan oprichten in singapore en onder het bedrijf een een domein gaan registreren met .nl. Dan wij gaan onze (digitale) producten voornamelijk leveren aan de NLse markt. Dus NLers gaan dan naar onze website om onze digi producten te kopen, wat naar alle waarschijnlijkheid meer dan 1 klant zal zijn. :P
 4. Daar ligt het probleem, dat gaat niet. Oke, jammer. Bedankt voor je informatie. Samenwerken met een Singaporees kan toch wel? hoewel onze activiteiten gericht zijn op NL (nederlandse website), worden we dan toch belast door de Singaporees wetgeving?
 5. Ik heb met vergelijkbaar dilemma gezeten. En hier is nog een topic waar iemand geen zin tijd heeft in die europese regelzucht https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=47;action=display;threadid=35416;start=0#msg330313 Persoonlijk denk ik dat het wel mogelijk is, zeker als je bereid bent de inkomstenbelasting te betalen, maar ik ben geen fiscalist. Ik geloof dat fiscalisten dat niet met mij eens zijn. Een paar dingen waar ik denk dat je rekening mee moet houden: je bent geen ondernemer als je maar 1 opdrachtgever hebt (je nederlandse bedrijf verkoopt aan signapore, en die verkoopt het los over de wereld) Vaste inrichting - de nederlandse fiscus kijkt waar de feitelijke leiding van een bedrijf zit. Al heb je signapore papieren, de leiding zit in Nederland Hmm, dat wordt dan lastig, ik dacht namelijk dat je singapore papieren in handen hebt het genoeg zou zijn, want er is er maar 1 leidinggevende en werknemer, en dat ben ik (ik woon in NL). Dat wordt dan toch een bedrijf opstarten in Cyprus ;-) of eventueel een samenwerking met een Singaporees.
 6. Bedankt voor uw link, ik zat zelf eventjes te zoeken maar kon het niet vinden. Had ergens gelezen dat dit pas vanaf 30.000 euro omzet geldt, maar blijkbaar is dat niet zo.
 7. Geen idee, ik ken de Vietnamese wetgeving niet. Lijkt me niet, de belachelijke VAT regels op downloadbare "goederen" bestaat alleen in de EU. -Als ik zo vrij mag zijn :) Je hebt van een een of ander zwakzinnig persoon een "offshore" constructie gekocht, en nu er echt goed geld binnen begint te komen pis je in de broek van angst voor de belastingdienst. zoniet geef eens wat meer details, op deze manier kan niemand je een fatsoendelijk antwoord geven. Nope, ik informeer alleen naar mijn toekomstige mogelijkheden. Want veel internationale aanbieders van mijn digitale product doen dat zo (offshore constructie in singapore) om BTW te ontwijken. Ik wil graag de producten ook in NL aanbieden alleen weet ik niet of het haalbaar is als ik BTW ga betalen, hoewel ik vrijwel geen NLse concurrenten heb, maar wel veel internationale concurrenten. Dus ik ben bang dat zodra de NLse markt iets op mijn website koopt, hun eventjes gaan googlen naar andere aanbieders en zo niet meer bij mij koopt. Daarnaast ben ik nog wel bereid om inkomensbelasting betalen =P.
 8. Jij moet BTW innen voor ALLE Europese consumenten, het maakt niet uit of je nu een .com .nl of .cn website hebt, het maakt ook niet uit waar het bedrijf gevestigd is, formeel moet je die BTW tellen, en afdragen. Ja, maar moet dit volgens de Nederlandse wetgeving of de Vietnamese?
 9. Ik snap de vraag niet. Ik heb wel 300 .com domeinnamen, en maar 2 bv's. Ik bedoel, ik verkoop digitale producten op een .nl website moet ik dan over de producten ook BTW betalen? Ik heb ergens gelezen dat als je een NLse webshop heb op een buitenlandse bedrijf, je omzetten moet maken van hoger dan 30.000 euro om belastingplichtig te zijn in NL. Maar ik kan het niet bevestigen. Ik maakte een vergelijking met alle .com websites, die in NL verkopen, maar laat dat maar zitten.
 10. Bedankt, maar hoe zit het dan met alle websites? Alle websites die .com zijn en die internationaal verkopen aan Nederland.
 11. Beste, Ik heb een vraag waarbij jullie mij vast uit de brand kunnen helpen. Als ik een bedrijf in het buitenland (laten we zeggen Vietnam) heb, en ook op het internet mijn digitale producten verkoop, komt er dan BTW erover heen? Ik weet wel dat digitale producten tot het 0% van invoerheffingen behoren. Maar of er BTW over mijn producten komen, weet ik niet. De producten worden worden dan verkocht op een .nl domein. Bij voorbaat bedankt, Gr.
 12. Beste Odems en overig, Ik vind dat jullie soms wel erg veel op hooi op jullie vork nemen, zoals het onderstaande zin van dr. Odems: "Ik heb eens een discussie met die jongelui gevoerd en ik was eigenlijk verbaasd over het feit, dat ze nauwelijks of geen inzicht hadden, hoe ze in het niemandsland tussen beide culturen, een economische rol zouden kunnen spelen." Ikzelf, een student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, kan mij hier niet in vinden. Wellicht niet een "straight A" student, maar wel ambitieus. Ik hou niet van werken voor een baas, maar doe/deed zelf aan dropshipping en producten importeren/exporteren om mijn eigen brood te verdienen. Daarnaast ben ik momenteel bezig met nog twee vrienden - uiteraard Aziatische vrienden - een bedrijf op te zetten. Als je praat over wil praten over mij ervaringen betreffende het Nederlandse cultuur - niet getreurd, ik heb vorig jaar een bestuursjaar achter de rug gehad (En ken dus de Nederlandse cultuur meer dan genoeg ;-)). Ik kan u verzekeren dat ik later een economische rol ga vervullen. Jullie wijzen alle vingers naar de Chinese overheid. Stel je eens voor dat er een "normale" overheid was, zo dan alle problemen opgelost zijn? Het antwoord is nee. Simpelweg omdat er teveel mensen zijn om in controle te houden. Ik geloof dat China nu in een fase zit waar het volk langzaam begrip moeten krijgen voor de overheid. Het regeren van 1,330,141,295 (bron: CIA) valt niet mee. Natuurlijk vind ik ook dat de Chinese regering anders moet gaan optreden bij sommige casussen, maar geloof me de meest (ernstige) zijn door de westerse media zo gevormd om China neer te halen. Hier zit (het meest voorliggende gedachte) zit the Bilderberg groep erachter. Zie hier voor de Tibet case: (Een opmerking wat in mijn gedachte ronddwaalt: Tijdens de periode toen het "gebeurde" zag ik het vrijwel dagelijkse in de krant. Nu Amerika mensenrechtenschendingen pleegt zie ik er maar een eenmalig berichtje erover). En dan maar te bedenken dat China het meeste van Amerikaanse schuld ownt..... Als China het wil, kunnen de Chinezen Amerika economisch helemaal kapot maken. Maar dat doet men niet, omdat Amerika nog steeds de belangrijkste handelspartner is. Hoewel ze momenteel bezig zijn met het zoeken van een broedplaats van hun gouden eieren(bv. Griekenland). Zie je nu waarom China zijn eigen regels volgt, en niet het westerse aka "the right method". Maar ze hebben geen keuze, ze moeten het geld ergens kwijt, en dat is dan in het, ontwikkelde, westerse wereld.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept