Jump to content

ChielW

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dank jullie wel voor jullie reacties, er is mij al het 1 en ander duidelijk geworden. De vragen die voor mij nog openstaan zijn de volgende: + Heb ik recht op een nieuw BTW nummer wanneer het BTW nummer van mijn eenmanszaak ingetrokken is vanwege het verzaken van BTW aangiftes icm een openstaande belastingschuld. + Welke problemen bij de notaris kan ik in deze situatie verwachten wanneer ik aanklop om een BV op te richten. Kan mijn plan geweigerd worden? Ik ben erg benieuwd naar jullie gedachten hierover.
 2. Omdat ik een mooie kans zie waardoor ik vanuit onderneming in een fractie van de tijd schuldenvrij kan zijn, in loondienst gaat mij dat vele jaren kosten. Er ligt (nog) geen loonbeslag. Kunnen ze dan beslag leggen op mijn salaris die ik uit de BV ontvang of op het hele vermogen wat in de BV zit?
 3. Ik zie voldoende kansen om direct vanaf de start dermate goed te draaien dat ik de toekomstige betalingsregeling vanuit mijn maandelijkse salaris zou kunnen voldoen Ik neem aan dat je doelt op een finale kwijting? Vanuit mijn situatie lijkt het mij onwaarschijnlijk dat ik de som elders kan herfinancieren aangezien de banken hier hun vingers niet aan zullen willen branden.
 4. Dank je wel voor de bemoedigende woorden. Daar was ik mij van bewust. Dat laatste punt is voor mij ook de bottleneck. In hoeverre gaat mijn voor problemen zorgen bij inschrijving via de notaris. Wat is mijn kans op slagen? Momenteel bezig met een insolventiepartner om afspraken te maken maar dit zit nog in de startfase. Er zijn concreet nog geen afspraken gemaakt maar de insteek is tot op heden om de zaak voor te bereiden voor een WSNP aanvraag en dit wil ik het liefste voorkomen.
 5. Goedemiddag Remco, Allereerst dank voor je reactie. De eenmanszaak heb ik indertijd opgeheven omdat ik geen andere uitweg meer zag dan de schulden te laten saneren. In loondienst heb ik kennis gemaakt met een nieuwe activiteit die ik ook relatief eenvoudig op zelfstandige basis zou kunnen ontplooien. Omdat de klanten aanbetalen voor levering is een startkapitaal niet noodzakelijk. Omdat het om relatief grote bedragen gaat wil ik niet meer de risico's lopen die je met een eenmanszaak loopt en heb daardoor de voorkeur voor een BV. De fiscale schulden zijn tot op heden nog niet afgelost en dit gaat in totaal om een kleine 20k. De totale schuldenlast bedraagt circa 60k (kleinere schuldeisers tezamen met de belastingdienst)
 6. Beste forumleden, Graag zou ik beroep willen doen op jullie parate kennis. Door vervelende privé omstandigheden ben ik zakelijk in zwaar weer terecht gekomen en heb mijn eenmanszaak na goed 10 jaar ondernemen enkele maanden geleden uitgeschreven bij de KVK. Er zijn achterstanden ontstaan waaronder bij de belastingdienst. Ik kon ik niet meer aan mijn betalingsverplichtingen voldoen, heb mijn kop in het zand gestoken en de afgelopen 2 jaren de BTW en IB aangiften verzaakt (niet handig) Hierdoor is logischerwijs een achterstand ontstaan en de belastingdienst heeft mijn BTW nummer ingetrokken omdat ik meer dan een jaar geen BTW aangiftes had gedaan. De aangiftes zijn inmiddels allemaal wel ingediend maar dat was uiteraard mosterd na de maaltijd. Ik werk momenteel in loondienst en inmiddels is er weer wat licht aan het einde van de tunnel en zie ik de mogelijkheid om iets te starten met uitstekende vooruitzichten. Een startkapitaal is hiervoor niet noodzakelijk. Vanuit de nieuwe onderneming zou ik de openstaande (privé) schulden willen aflossen. Er liggen natuurlijk nog wat oude lijken in de kast en vraag mij heel hard af wat mijn mogelijkheden zijn. Hoe zou ik vanuit deze toch wel benarde situatie een nieuwe start kunnen maken? Is het überhaupt mogelijk om een BV op te richten wanneer ik nog openstaande schulden heb en negatief te boek staat bij de fiscus en het BKR. Heb ik recht op een nieuw BTW nummer nadat deze ingetrokken is? Kunnen mijn schuldeisers vanuit mijn ter ziele gegane eenmanszaak beslag leggen op de rekeningen van de nieuwe BV wanneer het mogelijk zou zijn om iets te starten? Ik ben niet persoonlijk failliet verklaard of iets dergelijks. Iedere reactie die mij meer inzicht geeft wordt gewaardeerd! Bij voorbaat dank voor het meedenken.
 7. Klopt idd wat je zegt maar ik denk dat een photoshoot wel erg aanspreekt bij de dames. Bij veel sites zijn de mannen over vertegenwoordigt dus dan is het wellicht een leuk idee om meer dames mee te trekken!
 8. Het is niet ons doel om ons te richten op de jeugd, we zullen meer onze pijlen richten op de 30+ singles. Een Ipad of iets dergeijks cadeau geven is een leuk idee maar ik denk dat een gratis weekend weg (idee Christel) wellicht meer aan zal slaan. Promoten op singles avonden zal waarschijnlijk niet gewaardeerd worden door de initiatiefnemers van de avond maar het proberen waard haha
 9. Hi Rk, Dank je wel voor je reactie. Ik ben mij er bewust van dat het geen eenvoudige opgave zal zijn maar waar een wil is is een weg! Uiteraard hebben wij ook nagedacht over een specifieke doelgroep alleen heb ik het vermoeden dat wij onszelf dan te kort doen en veel potentiële klanten mislopen. Wel een goede tip overigens!
 10. Beste ondernemers, Mijn naam is Chiel en ik ben enkele jaren actief als zelfstandige in de outdoor reclame. Kort geleden heb ik samen met een vriend van mij het idee opgedaan om een succesvolle datingsite te gaan ontwikkelen. Aangezien het concept nog erg pril is valt er nog veel informatie te vergaren. Wij hebben een fris concept bedacht waarvan wij denken dat het aan zal slaan bij Single-Nederland Het lijkt ons bijzonder leuk dit avontuur aan te gaan maar wij lopen direct tegen het volgende vraagstuk aan: Op het moment dat wij de site lanceren hebben wij uiteraard nog geen enkel profiel op de site staan. Een datingsite word pas interessant voor singles op het moment dat er enkele duizenden profielen beschikbaar zijn. Hoe is dit probleem op te lossen? Is het eventueel mogelijk databases over te kopen? Kortom, hoe kunnen wij de site vanaf begin af aan boeiend maken voor de bezoekers. Ik ben erg benieuwd naar de eventuele tips die jullie voor mij in petto hebben. Met vriendelijke groet, Chiel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept