Jump to content

end57

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  hotforum
  zibb
  de o
 1. Bedankt, wist ik niet en dus altijd goed om te weten! : ) Mijn belastingschuld is gelukkig één van de laagste binnen de zakelijke schulde die we hebben. Mocht de bank eventueel meegaan in een akkoord, zul je een A (chterstand) melding krijgen. Na uitbetaling van het akkoord, zal dit vermeld worden, maar je vermelding is dan dus een feit, en blijft 5 jaar staan. Overige crediteuren melden dit niet, of hebben ook de plicht niet dit te melden. Bedankt! Dus hoe dan ook in ieder geval een BKR notering van 5 jaar.
 2. ^^ ik ben in afwachting van een terugbel van 2 schuldsanerings instanties. Om dan via de intake te kijken in hoeverre wij een crediteuren akkoord kunnen regelen. hoe zit het eigenlijk met een BKR melding na een eventuele crediteuren akkoord? met betrekkint tot wat jij al aangeeft richting een koophuis; - ons huis heeft 99% zeker (ik heb geen taxatie gedaan, maar de buurman z'n huis werd verkocht voor 4% minder dan onze hypotheek is en er staat er eentje iets verderop nu ook te koop voor 3% minder dan onze hypotheek) wat zijn die aanvullende voorwaarden om de huis te mogen behouden?
 3. ^^ Nee, die "keus" heb ik niet gemaakt ;) Ik tracht van iedere situatie alvast in te schatten wat nu precies de gevolgen voor mij zouden zijn. Als ik failliet zou gaan / WSNP in zou komen krijg ik in ieder geval volgens de woningbouw verenigingen in mij omgeving (heb er in totaal 3 verschillende gesproken) urgentie.... Het probleem zit hem in het feit dat ik dan nog steeds geen huis kan bemachtigen, omdat de meeste huizen bij de eerste 5 allemaal "urgentie" hebben staan. Ik kan mij in een sociale staat als Nederland toch niet voorstellen dat ik met mijn gezin doodleuk uit me huis word geknikkert en op straat gezet word; zoek het verder maar zelf uit? ???
 4. even een vraag omtrent mijn aankomende faillisement, maar dan qua woning. Zoals iedereen ook aangeeft, stel ik me in op hetgeen waarschijnlijk gaat gebeuren; me koophuis verkopen. Dan ga ik er wél vanuit dat we urgentie vanuit de gemeente krijgen voor een huurwoning. via de plaatselijke woningbouw website kijk dan alvast wat onze mogelijkheden in onze regio zouden zijn. We zijn met z'n 4-en en dan mogen we neem ik aan zoeken naar een 4 kamer woning. We mogen geen eengezinswoningen was me door de sociale woningbouw vereniging(en) verteld, dus die klikken we uit. Ik Krijg dan in 5 (!) verschillende gemeentes in totaal de keus aan ca. 30 huizen, waarvan ALLEMAAL de eerste 3,4 mensen die erop gereageerd hebben, urgentie hebben. In praktijk betekent het dat wij uiteindelijk in geen enkele huis zouden kunnen. Omdat deze slechte tijden al een hele tijd als de zwaard van damocales (schrijf ik natuurlijk fout) boven onze hoofd hangt, kijk ik geregeld naar de mogelijkheden van de huurhuis aanbod. De boven geschetste praktijk voorbeeld is hetgeen ik structureel tegenkom! Nu mijn vraag: Als wij dan onze huis uit moeten, maar we geen enkele kans maken op een sociale huurwoning, wat dan?
 5. ik ben in ieder geval 2x toe weggestuurd bij mijn gemeente... "eerst uitschrijven, dan terugkomen" stap 2 zal waarschijnlijk zijn; "eerst huis verkopen, dan terugkomen" :-[ iemand hier bekend met in het veen advocaten, florijn schuldhulpverlening (geen erkende, zover ik kan zien) en Zuidweg en partners?
 6. ^^ ik pm je ! bedankt. overigens kan ik dus geen hulp bij 'gratis' schulhulpverleners krijgen , dan zou ik al met mijn winkel gestopt moeten zijn. @qudo: ik pm je zometeen terug ;)
 7. ^^ Akkoord, alleen heel veel van dit soort "instanties" snoepen het kleine beetje geld dat een ondernemer in nood heeft op en leveren er vrijwel weinig voor terug (Ervaring mee). Degene die wellicht wel ten goede trouw zijn, zijn meestal ontiegelijk duur (tarieven van 100 tot 250 euro per uur) :( als ik alleen het kleine som geld in handen heb wat ik benoemde, zou me dat teveel gaan kosten :(
 8. @ Dennis: Mijn huur is BTW vrij, mijn leveranciers zijn allen ook BTW vrij (buitenlandse leveranciers). Enige BTW die ik in vooraftrek neem/ heb genomen, zijn de nota's van de accountant, telefoon rekening e.d. Wij gaan inderdaad "gewoon" een aagifte IB 2010 doen :) Stakingwinst had ik zelfs nog nooit van gehoord, wat ik daar verder mee kan/ moet weet ik dus ook vooralsnog niet :( Hoe kan ik de "verkoopwinst" op de inventaris bepalen? @ QuDo: Ik heb een zeer beperkte voorwaarde papiert thuis van de starterskrediet, kan ik de bank maandag bellen en om uitleg over de voorwaarden van de starterskrediet vragen of is dat niet handig?
 9. ^^ Wat raad je me dan aan om te doen? Ik heb nu een gouden kans om nog geld te kunnen genereren voor mijn inventaris. Als ik dit laat schieten is de enige overgebleven optie uitschrijven bij KvK en bij de Gemeentelijke Schuldhulpverlening gaan zitten. :( alle adviezen zijn meegenomen! feiten: - ik heb geen liquide middelen - ik kan wél mijn inventaris verkopen én mijn verhuuder aan een nieuwe huurder helpen echter ik heb ook een starterskrediet (loopt per 1 januari aanstaande af) en daar zitten voor zover ik weet geen huis als onderpand, wellicht wel onze voorraden en inventaris. Als dit inderdaad het geval is, betekent het dan dat ik weliswaar wel mijn inventaris kan verkopen (Het bedrag wat ik ervoor kan krijgen zullen ze nooit ervoor krijgen, al helemaal niet in de 'haast' waarin banken excecuteren), maar moet ik het gehele bedrag dan aan de bank afstaan? Of kan ik de inventaris verkopen, huurcontract overdragen en dan met een zak geld alsnog bij de gemeentelijke schuldhulp gaan aanschuiven? Dit laatste heeft voor mij en de schuldeisers (excl. Bank dan) alleen maar nadelen denk ik.
 10. Bedankt voor de reacties! Dit klinkt weer wat positiever, op een andere fora kreeg ik te horen dat dit hoogstwaarschijnlijk NIET mogelijk is en wel om de volgene reden(en) ; Ik heb in het verhaal van 42% van de schulden betalen rekening gehouden met de bank en de belastingdienst, alleen niet volgens het 2x zoveel principe :( Ik heb een starterskrediet lopen, waarin men als onderpand hoogstwaarschijnlijk wél de voorraden/inventaris heeft meegenomen? Kan mijn akkoord dan alsnog? In hoeverre kan ik dit ZONDER profesionele hulp af (anders gaat daar weer geld inzitten en zakt het deel wat ik aan de crediteuren kan betalen)?
 11. Beste mede ondernemers, experts en behulpvaardigen onder ons. Ik ben na ruim 3 jaar ploeteren tot de keiharde conclusie gekomen dat zo doorgaan geen enkele nut meer heeft. Ik wil mijn onderneming per 1feb2011 beeindigen, maar hou dan een schuld van ruim € 75.000,- over. Hiervan is meer dan de helft een starterskrediet, een kleine 3-5% BTW schuld en de rest zijn leveranciers, verhuurder en mijn accountant. Na veel gelezen te hebben, meerdere advocaten, schuldsanerings instellingen, IMK en gemeente gesproken te hebben, zijn er 2 opties over; - schuldsanering (via de gemeente / WSNP) - crediteuren akkoord aanbieden Optie: Crediteuren Akkoord Ik kan mijn inventaris verkopen aan een geintresseerde ondernemer, die tegelijkertijd mijn huurcontract/pand wilt overnemen. Met dit bedrag en een 36 maandelijkse aflossing kan ik in totaal 42% van mijn zakelijke schulden inlossen. Het zou dan betekenen dat ik 21% van mijn schuld in één keer aan de diverse schuldeisers kan betalen en 21% na een looptijd van 3 jaar. Wellicht als de schuldeisers bereid zijn om een 5 jarige looptijd akkoord te bevinden, zou ik zelfs richting de 75% van de totale schuldenlast kunnen inlossen! nu mijn vraag: Is de boven uiteengezette crediteurenakkoord eentje die reeel is of ben ik nu naief bezig? Met andere woorden; is een crediteuren akkoord waarbij iedereen in totaal 42% van de openstaande saldo (Waarvan 21% in één keer) krijgt een goede of te laag en niet reeel?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept