Jump to content

Skatje

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor je reactie. Ik vond het alleen heel jammer dat er gelijk werd gezegd dat ik maar iemand moest inschakelen om mijn aangifte te laten doen. Ik dacht en hoopte namelijk dat ik hier terecht kon met vragen. Voor mij waren ze misschien moeilijk, maar voor een ander waarschijnlijk erg 'dom'. Als ik dan geen antwoord, of pas na een tijdje antwoord krijg, snap ik dat ook. Maar goed, het was de eerste keer dat ik zakelijk aangifte deed en ik wilde het zekere voor het onzekere nemen, aangezien het toch wel iets is wat goed ingevuld moet worden ;D Het spijt me dat ik 'spoed' in mijn bericht zette, had ik niet moeten doen maar ik was nu eenmaal bezig met mijn aangifte en ik wilde er klaar mee zijn :-[ Excuses als mijn vorige post beschuldigend overkwam, maar ik wilde even laten weten dat het was gelukt, voor het geval iemand nog antwoord wilde geven.
 2. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom ik geen antwoord kreeg op mijn vraag.. Aangezien het antwoord was dat ik mijn aftrekposten bij 'overige bedrijfskosten' moest invullen en mijn loon ZVW inderdaad 0 was. Het is gelukt hoor, lang leve google.. ;D
 3. Maar goed, als ik het goed lees hier: http://www.belastingdienst.nl/variabel/zorgverzekeringswet/bijdrage_zorgverzekeringswet/bijdrage_zorgverzekeringswet-11.html moet ik voor de zorgverzekeringswet mijn belastbare winst invoeren. Ik heb zo'n 8750 euro verdiend dus minus zelfstandigen-en startersaftrek, kom ik al onder de 0 uit. Dus dan vul ik, lijkt me, daar ook 0 in. Rest mij de aftrekposten in te vullen.
 4. Bedankt, maar ik weet wel wát ik mag aftrekken, ik weet alleen niet zo goed onder welk kopje in het aangifteprogramma ik dat neer moet zetten.
 5. Omdat ik, als gastouder, helemaal niks heb aan investeringen e.d. Ik pas op kindjes. In mijn eigen huis. Geen aftrekposten behalve dan een paar euro voor het eten. That's it. Verder heb ik altijd mijn aangiftes ingevuld. En zoveel anders is het nu ook weer niet. Maar als ik het antwoord op deze vragen niet kan krijgen, dan dank ik u hartelijk voor uw tijd en zoek ik het wel zelf uit. In ieder geval bedankt voor de moeite.
 6. Het is meer spoed omdat als het niet goed lukt, ik de hulp van een pro kan inschakelen ;D En verder is het al bijna ingevuld, alleen bij loon zorgverzekeringswet staat dat dit veld alleen tevoorschijn komt bij inkomsten uit andere werkzaamheden, en die heb ik dus niet. Dit zijn de enige vragen die ik heb en om dan een paarhonderd euro uit te geven aan iemand die alleen dit voor mij hoeft te doen, vind ik eigenlijk niet nodig.
 7. Hoi hoi, ik ben nu bezig met het invullen van de elektronische aangifte inkomstenbelasting. Ik heb alleen inkomsten uit mijn eigen onderneming, dus niet uit ander werk. Dit heb ik ook goed ingevuld. Wat moet ik nu invullen bij loon Zorgverzekeringswet? Mijn totale inkomsten, mijn winst, of 0? En ik mag een bepaald bedrag aftrekken voor de lunch en de tussendoortjes van de kinderen die ik opvang, in welke box hoort dat? Sorry voor de misschien domme vragen, maar het staat er niet erg duidelijk. Alvast bedankt!!
 8. Dan zal dat het zijn. Fijn dat het aangifteprogramma verder hetzelfde is, dan gaat het zeker lukken! Ik had nog 1 vraagje: de uren die ik in december heb gewerkt, heb ik pas januari dit jaar uitbetaald gekregen. Tellen die inkomsten dan mee voor 2010 of 2011? En ik heb nog een wanbetaler waarvan ik nog 1200 euro krijg. Die wordt binnenkort gedagvaard.
 9. Heel erg bedankt! Ik sta ook ingeschreven bij de KvK en ik ben aangemeld bij de belastingdienst. Alleen als ik inlog, krijg ik nergens te zien waar ik aangifte kan doen. Of is dat programma voor 2010 nog niet beschikbaar?
 10. Hallo, Ik ben zelfstandig ondernemer sinds 2010, als gastouder. Heb verder niemand in dienst en ben niet btw-plichtig. Nu wil ik 'gewoon' aangifte inkomstenbelasting 2010 doen, maar ik kan nergens een programma of formulier vinden waarop ik dat kan doen! Nu heb ik dus een hele domme vraag: hoe moet dat?? En: kan ik daar ook de inkomsten van mijn (fiscaal) partner opgeven, in loondienst bij een bedrijf? En de inkomensafhankelijke combinatiekorting, kan dat allemaal in hetzelfde 'programma'? Het enige wat anders is bij mijn inkomsten, is dat ik een paar aftrekposten heb: zelfstandigenaftrek, startersaftrek en wat kosten voor lunch en tussendoortjes. Ik hoop dat iemand me kan helpen en excuses voor mijn onwetendheid. :-[
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept