Jump to content

netjunk55

Senior
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  affiliateforum.nl
 1. Dus boven de € 6.120 geen kans op BBZ? Ben je daar redelijk zeker van? Ik heb momenteel een aanvulling van de IOAW, maar de gemeente ziet mij liever in de BBZ. Als ik weet van tevoren dat ik daar geen recht op heb, zou het een hoop discussies besparen. Ik begin een beetje gek te worden van al de tegenstrijdige informatie om eerlijk te zijn.
 2. Ik ben dit artikel tegen gekomen, waardoor ik mij afvraag of er ergens een grens van rond de 44 duizend ligt. Maar wat ze met vermogen bedoelen weet ik ook niet. Het kan een koopwoning zijn, wat je niet zomaar kan opeten. Ik heb vermoedens dat ze het daar over hebben. Of mogelijk over het vermogen wat in het bedrijf zit, zoals handelsgoederen. Maar het kan ook een banktegoed / aandelen / lijfrente e.d. zijn, wat je zou kunnen opvragen. En dat 30% regeling waar ze het over hebben, snap ik totaal niks van. ------------------------------------------ Quote: Vermogen Vermogen staat een Bbz-uitkering in principe niet in de weg. Maar de sociale dienst past geen Bbz toe als u dankzij uw eigen vermogen een lening bij een bank kunt afsluiten. Als uw vermogen een bepaalde grens te boven gaat, verstrekt de Sociale Dienst de bijstand op grond van het Bbz als lening. Tot een eigen vermogen van € 44.025,- is bijstand mogelijk als uitkering. Bij een eigen vermogen van meer dan € 185.015,- bestaat de bijstand altijd uit een lening. Tussen deze beide grenzen kan de sociale dienst een uitkering verstrekken, als het eigen vermogen minder is dan dertig procent van het totale vermogen. Het totale vermogen omvat al uw bezittingen. http://www.interonbv.nl/ondernemer/tijdelijke-financiele-problemen/
 3. Ik wil gewoon weten hoe het zit, voordat ik langs ga bij instanties. Of niet. Aankloppen bij instanties doet men niet voor de lol. In de ene vorm van bijstand mag je vermogen hebben en in de andere vorm niet. Bij de P-wet is het ongeveer 6000. Bij IOAW en IOW is het onbeperkt. Maar bij de BBZ lijkt het 'anybody's guess' te zijn.
 4. Bedankt Norbert. Ik kan de informatie in je links niet terugvinden. Zou je kunnen vertellen waar je dit gevonden hebt, of het i.i.g. kopiëren en plakken? (Ik heb het over het maximum aan spaargeld voor de periodieke aanvulling.)
 5. Ze hebben het in dat info van de Rijksoverheid over bedrijfskapitaal lenen of krijgen. Ik wil geen geld lenen voor investeringen, maar een periodieke aanvullende uitkering voor levensonderhoud. Is dat hetzelfde als bedrijfskapitaal of iets anders?
 6. Zou iemand mij kunnen vertellen hoe het zit met de BBZ en spaargeld? Ik heb gelezen, dat je de regeling niet in mag, als je meer dan +/- € 6.000,= spaargeld heeft: het zelfde bedrag als bij de p-wet. Weer ergens anders heb ik gelezen dat je tot € 40.000,= op de spaarrekening mag hebben. En weer ergens anders heb ik gelezen dat je geen cent te makken mag hebben. Ik zou graag willen weten hoe dit zit, voordat ik mijn tijd verspil met een eventuele aanvraag.
 7. Is alles wat hij je schuldig was in het verleden reeds terugbetaald? Zo niet, zou ik dit geld houden. Maar ik krijg de indruk dat hij je - uiteindelijk - toch alles wat hij je had moeten betalen, teruggegeven. Dan zou ik dat geld ook terugstorten. Zo ver ik begrijp, hebben jullie een hekel aan elkaar gekregen, door de jaren heen. Het klinkt alsof hij nu nogal paniekerig is. Ik zou hem wel het geld terug geven, je moet dat ook voor de wet, anders is het diefstal. Maar ik zou hem een tijdje voor laten zweten. Gewoon om hem te laten zien hoe dat voelt. Niks van je laten horen een tijdje. En dan vervolgens zeggen dat je het wel terug wil geven, maar dat jij ook 6 jaar over wil gaan doen. Dus in 2025 heeft hij weer alles. Als hij echt begint te steigeren, dan geruisloos terugbetalen.
 8. Betaal ik meer dan iemand anders met hetzelfde inkomen? Dat hangt er van af. Als het iemand is zonder een andere inkomen, zoals bijvoorbeeld een huisvrouw, of iemand die alleen het bedrijf heeft aan inkomen, ja dan betaal ik meer. Was het iemand anders met bijvoorbeeld een loondienstbaan van 30 of 40 uur, dan betaal ik dezelfde aan IB over mijn bedrijfswinst. Er moet ook IB betaald worden over de uitkering, maar dat is niet veel, want het is maar een aanvulling.
 9. Ik kom niet in aanmerking voor de belastingkortingen / vrijstelling voor ondernemers, omdat ik (zogenaamd) niet aan het urencriterium kom. Dus betaal ik ongeveer 40% inkomstenbelasting over de winst. Bij BBZ zou dat niet hoeven. Maar als ik de BBZ terug moet betalen, ben ik uiteindelijk veel duurder uit.
 10. Het bedrijf hou ik gewoon aan, stoppen is niet aan de orde. Het is mijn oudedagsvoorziening. Op eigen houtje stoppen mag ook niet. Was ik 15 of 20 jaar jonger geweest, was de situatie heel anders. Er zijn wel 4 jaar om te overbruggen, voordat ik de AOW kan krijgen (dankzij de leeftijdsverhoging, was anders anderhalf jaar geweest en had ik dit probleem niet.) Ik heb al jaren IOAW, naast de onderneming. Ik betaal wel op deze manier, als zogenaamde parttimer, een smak aan inkomstenbelasting. Mag eigenlijk ook niets opbouwen in combinatie met die aanvulling, het moet een bescheiden bedrijf blijven. De BBZ voorstel was niet de mijne trouwens, maar kwam van de uitkerende instantie. Maar ik weet niet waar ik daarmee aan begin en wat de gevolgen van zouden kunnen zijn. Mogelijk is het toch verstandiger om nog een paar jaar aan te rommelen op deze manier. Ik startte ooit in de ww met een starterslening en op een gegeven moment moest ik een groot smak geld terug betalen, veel meer dan ik er op gerekend had. Erg vervelend. Dat was ook de enige keer dat ik overwoog om het bedrijf te stoppen. Bedankt trouwens voor het meedenken. Ik heb feedback nodig hierover.
 11. Nee, IOAW. Bijstand voor ouderen.
 12. Hoi ik heb wat feedback / advies nodig over de volgende. Ik heb een aantal jaren een bedrijf als marginale ondernemer, naast een IOAW uitkering. (Was ooit in de WW begonnen - kreeg de boel niet levensvatbaar). De winsten zijn niet hoog en het is niet te verwachten dat het bedrijf levensvatbaar wordt. De uitkerende instantie adviseert mij nu om de BBZ in gaan. Dat zou o.a. belastingtechnisch erg voordelig zijn. Toch twijfel ik erg over. Ik ben tussen de 63 en 64 jaar, dus de AOW zit er aan te komen. Het bedrijf wil ik daarna gewoon aanhouden. De senario wordt als ik BBZ in gaat, waarschijnlijk tot 3 jaar in zitten en dan met een nog niet levensvatbaar bedrijf weer uitstromen. Het is een lening. Als je het niet terug kan betalen, wordt het geloof ik (i.i.g. gedeeltelijk) kwijtgescholden. Maar als ik in de AOW zit, krijg ik wat meer financiële ruimte. Ik vrees dat ik dan met een heel hoge schuld komt te zitten, wat dan terugbetaald moet worden. Laat ik alles zoals het nu is, bouw ik i.i.g. geen schuld op. Wat is wijsheid?
 13. 'Je krijgt alleen goede antwoorden als je goede vragen stelt.' Ik heb al goede antwoorden gekregen. Bedankt voor het meedenken. Ik weet nu genoeg.
 14. BTW verrekenen met verzendkosten? Echt? Ja echt. Dan brengen ze ten onrechte wel btw maar ook ten onrechte geen verzendkosten in rekening. Later maken ze een factuur op zonder btw en met verzendkosten en vragen of nemen ze het juiste bedrag. Het is onnodig ingewikkeld maar het komt uiteindelijk altijd wel goed en wordt het juiste bedrag in rekening gebracht. En de verstuurde factuur is ook prima in orde.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept