netjunk55

Senior
  • Aantal berichten

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door netjunk55

  1. Dus boven de € 6.120 geen kans op BBZ? Ben je daar redelijk zeker van? Ik heb momenteel een aanvulling van de IOAW, maar de gemeente ziet mij liever in de BBZ. Als ik weet van tevoren dat ik daar geen recht op heb, zou het een hoop discussies besparen. Ik begin een beetje gek te worden van al de tegenstrijdige informatie om eerlijk te zijn.
  2. Ik ben dit artikel tegen gekomen, waardoor ik mij afvraag of er ergens een grens van rond de 44 duizend ligt. Maar wat ze met vermogen bedoelen weet ik ook niet. Het kan een koopwoning zijn, wat je niet zomaar kan opeten. Ik heb vermoedens dat ze het daar over hebben. Of mogelijk over het vermogen wat in het bedrijf zit, zoals handelsgoederen. Maar het kan ook een banktegoed / aandelen / lijfrente e.d. zijn, wat je zou kunnen opvragen. En dat 30% regeling waar ze het over hebben, snap ik totaal niks van. ------------------------------------------ Quote: Vermogen Vermogen staat een Bbz-uitkering in principe niet in de weg. Maar de sociale dienst past geen Bbz toe als u dankzij uw eigen vermogen een lening bij een bank kunt afsluiten. Als uw vermogen een bepaalde grens te boven gaat, verstrekt de Sociale Dienst de bijstand op grond van het Bbz als lening. Tot een eigen vermogen van € 44.025,- is bijstand mogelijk als uitkering. Bij een eigen vermogen van meer dan € 185.015,- bestaat de bijstand altijd uit een lening. Tussen deze beide grenzen kan de sociale dienst een uitkering verstrekken, als het eigen vermogen minder is dan dertig procent van het totale vermogen. Het totale vermogen omvat al uw bezittingen. http://www.interonbv.nl/ondernemer/tijdelijke-financiele-problemen/
  3. Ik wil gewoon weten hoe het zit, voordat ik langs ga bij instanties. Of niet. Aankloppen bij instanties doet men niet voor de lol. In de ene vorm van bijstand mag je vermogen hebben en in de andere vorm niet. Bij de P-wet is het ongeveer 6000. Bij IOAW en IOW is het onbeperkt. Maar bij de BBZ lijkt het 'anybody's guess' te zijn.
  4. Bedankt Norbert. Ik kan de informatie in je links niet terugvinden. Zou je kunnen vertellen waar je dit gevonden hebt, of het i.i.g. kopiëren en plakken? (Ik heb het over het maximum aan spaargeld voor de periodieke aanvulling.)
  5. Ze hebben het in dat info van de Rijksoverheid over bedrijfskapitaal lenen of krijgen. Ik wil geen geld lenen voor investeringen, maar een periodieke aanvullende uitkering voor levensonderhoud. Is dat hetzelfde als bedrijfskapitaal of iets anders?
  6. Zou iemand mij kunnen vertellen hoe het zit met de BBZ en spaargeld? Ik heb gelezen, dat je de regeling niet in mag, als je meer dan +/- € 6.000,= spaargeld heeft: het zelfde bedrag als bij de p-wet. Weer ergens anders heb ik gelezen dat je tot € 40.000,= op de spaarrekening mag hebben. En weer ergens anders heb ik gelezen dat je geen cent te makken mag hebben. Ik zou graag willen weten hoe dit zit, voordat ik mijn tijd verspil met een eventuele aanvraag.
  7. Is alles wat hij je schuldig was in het verleden reeds terugbetaald? Zo niet, zou ik dit geld houden. Maar ik krijg de indruk dat hij je - uiteindelijk - toch alles wat hij je had moeten betalen, teruggegeven. Dan zou ik dat geld ook terugstorten. Zo ver ik begrijp, hebben jullie een hekel aan elkaar gekregen, door de jaren heen. Het klinkt alsof hij nu nogal paniekerig is. Ik zou hem wel het geld terug geven, je moet dat ook voor de wet, anders is het diefstal. Maar ik zou hem een tijdje voor laten zweten. Gewoon om hem te laten zien hoe dat voelt. Niks van je laten horen een tijdje. En dan vervolgens zeggen dat je het wel terug wil geven, maar dat jij ook 6 jaar over wil gaan doen. Dus in 2025 heeft hij weer alles. Als hij echt begint te steigeren, dan geruisloos terugbetalen.
  8. Betaal ik meer dan iemand anders met hetzelfde inkomen? Dat hangt er van af. Als het iemand is zonder een andere inkomen, zoals bijvoorbeeld een huisvrouw, of iemand die alleen het bedrijf heeft aan inkomen, ja dan betaal ik meer. Was het iemand anders met bijvoorbeeld een loondienstbaan van 30 of 40 uur, dan betaal ik dezelfde aan IB over mijn bedrijfswinst. Er moet ook IB betaald worden over de uitkering, maar dat is niet veel, want het is maar een aanvulling.
  9. Ik kom niet in aanmerking voor de belastingkortingen / vrijstelling voor ondernemers, omdat ik (zogenaamd) niet aan het urencriterium kom. Dus betaal ik ongeveer 40% inkomstenbelasting over de winst. Bij BBZ zou dat niet hoeven. Maar als ik de BBZ terug moet betalen, ben ik uiteindelijk veel duurder uit.
  10. Het bedrijf hou ik gewoon aan, stoppen is niet aan de orde. Het is mijn oudedagsvoorziening. Op eigen houtje stoppen mag ook niet. Was ik 15 of 20 jaar jonger geweest, was de situatie heel anders. Er zijn wel 4 jaar om te overbruggen, voordat ik de AOW kan krijgen (dankzij de leeftijdsverhoging, was anders anderhalf jaar geweest en had ik dit probleem niet.) Ik heb al jaren IOAW, naast de onderneming. Ik betaal wel op deze manier, als zogenaamde parttimer, een smak aan inkomstenbelasting. Mag eigenlijk ook niets opbouwen in combinatie met die aanvulling, het moet een bescheiden bedrijf blijven. De BBZ voorstel was niet de mijne trouwens, maar kwam van de uitkerende instantie. Maar ik weet niet waar ik daarmee aan begin en wat de gevolgen van zouden kunnen zijn. Mogelijk is het toch verstandiger om nog een paar jaar aan te rommelen op deze manier. Ik startte ooit in de ww met een starterslening en op een gegeven moment moest ik een groot smak geld terug betalen, veel meer dan ik er op gerekend had. Erg vervelend. Dat was ook de enige keer dat ik overwoog om het bedrijf te stoppen. Bedankt trouwens voor het meedenken. Ik heb feedback nodig hierover.
  11. Hoi ik heb wat feedback / advies nodig over de volgende. Ik heb een aantal jaren een bedrijf als marginale ondernemer, naast een IOAW uitkering. (Was ooit in de WW begonnen - kreeg de boel niet levensvatbaar). De winsten zijn niet hoog en het is niet te verwachten dat het bedrijf levensvatbaar wordt. De uitkerende instantie adviseert mij nu om de BBZ in gaan. Dat zou o.a. belastingtechnisch erg voordelig zijn. Toch twijfel ik erg over. Ik ben tussen de 63 en 64 jaar, dus de AOW zit er aan te komen. Het bedrijf wil ik daarna gewoon aanhouden. De senario wordt als ik BBZ in gaat, waarschijnlijk tot 3 jaar in zitten en dan met een nog niet levensvatbaar bedrijf weer uitstromen. Het is een lening. Als je het niet terug kan betalen, wordt het geloof ik (i.i.g. gedeeltelijk) kwijtgescholden. Maar als ik in de AOW zit, krijg ik wat meer financiële ruimte. Ik vrees dat ik dan met een heel hoge schuld komt te zitten, wat dan terugbetaald moet worden. Laat ik alles zoals het nu is, bouw ik i.i.g. geen schuld op. Wat is wijsheid?
  12. 'Je krijgt alleen goede antwoorden als je goede vragen stelt.' Ik heb al goede antwoorden gekregen. Bedankt voor het meedenken. Ik weet nu genoeg.
  13. BTW verrekenen met verzendkosten? Echt? Ja echt. Dan brengen ze ten onrechte wel btw maar ook ten onrechte geen verzendkosten in rekening. Later maken ze een factuur op zonder btw en met verzendkosten en vragen of nemen ze het juiste bedrag. Het is onnodig ingewikkeld maar het komt uiteindelijk altijd wel goed en wordt het juiste bedrag in rekening gebracht. En de verstuurde factuur is ook prima in orde.
  14. Er gaat niets mis. Met BTW vrijstelling bedoel ik dat een niet Nederlands EU bedrijf geen BTW bij jou als Nederlands bedrijf in rekening brengt. Velen gaan hun BTW verwijderen voordat je betaalt. Anderen doen dat niet, maar regelen het achteraf Dan wordt er minder geld van je credit card of paypal afgehaald, wordt er wat terugbetaald, of wordt het gedeeltelijk verrekend met verzendkosten. Of wordt er een speciale factuur voor je gemaakt, zonder de BTW er op en dan betaal je dat bedrag. Mijn vraag was wat er behoort te gebeuren met BTW als GB ineens geen EU land meer wordt. De polls staan momenteel op 50/50 dus is het een reële vraag. Ik heb echter goede antwoorden van andere forumleden boven ontvangen. Het is dus nu afwachten wat er 23 juni gebeurt. In de tussentijd kunnen kopers profiteren van het steeds verder dalende pond.
  15. Het begint duidelijk te worden. Bedankt voor het meedenken.
  16. Oké Dan als zogenaamde 'prestaties binnenland' invoeren en de btw op een min of meer reguliere manier aftrekken? Ik zie namelijk geen andere plaats om het in te vullen.
  17. Ik hoop van harte dat het weinig uit maakt. Maar waar verwerk je dit dan in je aangifte omzetbelasting? 2a - Levering waar de heffing ozb naar u is verlegd, lijkt mij niet 4a - Heeft ook wat met een verleggingsregeling en een vergunning te maken Er resteert alleen rubriek 1, prestaties binnenland. En het is geen binnenland. Bij ruim de helft van de bedrijven moet ik nu al achter de btw vrijstelling aan gaan, want ze hebben het niet goed geregeld en na controle van mijn btw nummer, wordt minder geld genomen of wordt het teruggestort. Dit soort gehannes is er dus nu al. Edit: Ik zie dat 2a verleggingsregeling binnenland betreft.
  18. Ik heb een postorderbedrijf en ik importeer momenteel ongeveer driekwart van mijn goederen uit Groot Brittannië. Nu maak ik mij zorgen over wat er op fiscaal gebied gaat gebeuren, als GB de EU verlaat. Zou je bijvoorbeeld als importeur niet langer die BTW vrijstelling krijgen? Zo niet, hoe zou je die BTW dan terug krijgen? Ik begrijp dat rubriek 4a niet ingevuld moet worden, tenzij je een speciale vergunning voor het verleggen van de BTW. Hoe moet het dan worden geregeld? 20% (hun btw tarief) extra voor alle inkopen betalen is wat mij betreft geen optie. Ik hoop dat de hele situatie zich niet voor doet, maar ik zou toch graag willen weten wat de senario zou zijn.
  19. Iedereen heel erg bedankt voor het meedenken. Als ik weer wat van post nl en/of de klant hoor, zal ik het melden, alsmede hoe het afloopt. Ik wens iedereen een fijne avond verder.
  20. Zoals ik reeds zei, wat er gebeurd is in dit geval, is voor mij een raadsel. Verwege de meeste klanten die ik heb gehad, zijn zover ik weet goudeerlijk. Wat heb ik andere keren gedaan heb bij een verdwenen bestelling? Als er geen track trace op zit, verstuur ik opnieuw. Daar zit niets anders op. Er is geen bewijs en je hebt als webwinkelier geen poot om op te staan. Vrijwel altijd gaat het om een artikel van geringe waarde. Gelukkig kan je tegenwoordig brievenbuszegels kopen, voor wat duurdere kleine pakketjes. Dat iets verdwijnt als er een track trace op zit, heb ik tot nu toe niet meegemaakt, behalve in dit geval dan. Eén keer kreeg ik een melding van een klant dat een grote doek niet was aangekomen. Toen ze ging zoeken, vond ze die doek in een zelden gebruikt brievenbus buiten haar woning. Voor de rest, alles is tot nu toe altijd aangekomen, afkloppen. Boven de 100 euro stuur ik aangetekend en verzekerd.
  21. Die angst voor negatieve reclame is een veel gebruikte chantagemiddel, als klanten een webwinkel willen oplichten. (Let op: Ik zeg niet dat dit in 'mijn' zaak het geval is. Mijn zaak blijft wat mij betreft een raadsel.) Maar ik heb een collega webwinkelier die een poging tot oplichting meemaakte, bij het 'retourzenden' van goederen. Het ging als volg: klant deed een vrij dure bestelling, betaalde en het spul werd verzonden. Toen mailde ze dat ze 'ontevreden' was en wilden ze de artikelen retourneren. Er kwam vervolgens een doos aan, zonder de artikelen en vol met reclamekranten uit het dorp van de klant. De klant eiste haar geld niettemin terug, onder dreiging van heel veel negatieve reclame, een incassobureau en ik weet niet wat. De webwinkelier betaalde uiteindelijk niet. Toch meldden veel andere winkels dat ze wél hadden betaald in zo een geval, om laster op fora en reputatieschade te vermijden. Je betaalt in dit soort gevallen een soort zwijggeld aan een crimineel. En vervolgens probeert zo een 'klant' meestal de zaak dan weer opnieuw bij iemand anders.
  22. Het meest vreemde van de hele zaak is de tijd die ze over heen hebben laten gaan. Dit is een bestelling van 4 april geweest. Het werd rond eind mei voordat ze begonnen te piepen. Als je wat bestelt en het niet binnen enkele dagen aan komt, dan kijk je toch de track en trace info? Je zou per direkt achter kunnen komen dat de postbode je misschien had opgelicht. En als je begrijpt niet hoe je een track trace moet opzoeken of als er geen track trace is geweest, dan mail of bel je binnen een week naar de winkel? En niet eerst 6 of 7 weken wachten. Heel vreemd. Ik wacht nu af of ik weer van van ze hoor en wat post.nl te zeggen heeft. Tot dan doe ik niets meer.
  23. Er komt nu net wat in mij op. Ik denk dat ik misschien een mail met de factuur van haar zal versturen naar dat sociale dienst bij haar in de buurt. Met een vraag hoe en wat. Is pal tegenover het niet bestaand adres wat ze opgaf.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.