Jump to content

anoniempje111

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. Heel erg bedankt Danny. Ik ben heel wat wijzer geworden. Ik heb net het WMO nog een keer gebeld, vanwege die aanmeldingsbrief en ik kreeg nu een man aan de telefoon die zei die niet verstuurd is, omdat de vrouw die ik aan de telefoon gehad heb haar werk niet goed deed. Ze mogen mij inderdaad geen aanmeldingsformulier sturen omdat mijn bedrijf nog bestaat. Ik mag dus ook niet op gesprek komen, dus moet nu gaan nadenken wanneer ik mijn bedrijf ga stoppen. Eerst maar even mijn huurbaas bellen dadelijk om daar vast mee te praten. Bedankt Danny!
 2. Ik bel nu ook niet zomaar instanties meer af. Van de gemeente moest ik gewoon weten of ze voor eventuele kosten wilden opdraaien. Ik weet inmiddels dat mijn gemeente met het WMO samenwerkt. Dat is gewoon handig om te weten, aangezien ik zelf liever niet voor nog meer kosten op wil draaien. Bij het WMO hebben ze me gelukkig erg veel uit kunnen leggen en nu snap ik het allemaal. Ik bel sowieso straks (als het me lukt, want het café moet dadelijk open) Danny even en dan kan ik gaan kijken wat ik nu echt wil. Want actie ondernemen wil ik toch wel redelijk snel doen. Ik hou niet van dit 'onzekere'. Als ik gewoon duidelijk weet waar ik aan toe ben, dan is er niets aan de hand en ik denk ook dat ik nu snap waar ik aan toe ben. Maar dat zal Danny straks wel bevestigen (of ontkrachtigen :P).
 3. Tjonge jonge jonge. Ik bel de kreditbank dus net op en die sturen me door naar het WMO-loket? Ik zal blij zijn als ik gewoon de juiste persoon te pakken heb.
 4. Ik heb net de gemeente aan de lijn gehad en die verwijzen me door naar een naastliggende gemeente. Dit omdat er in onze gemeente geen mensen in loondienst zijn voor schuldsanering of schuldhulpverlening. De vrouw die ik aan de telefoon had van die naastliggende gemeente stuurde me door naar de Kredietbank in Den Bosch, omdat mijn gemeente daar altijd zaken mee doet als het gaat om schuldsanering en schuldhulpverlening. Nou ja, anyway. Ik zal ze eens bellen om wat informatie te winnen, maar that's it. Ik vind dit zo'n gedoe allemaal. Wie je ook belt, ze blijven je doorsturen. Frustrerend.
 5. Bedankt voor je reactie Pieter. Ik heb meteen even Bureau Benedictus opgezocht, maar ik woon in Brabant, dus Bureau Benedictus is dan een beetje te ver weg. Anders had ik die meteen opgebeld. Ik ga zeker gebruik maken van je tip en proberen of ik ergens een register kan vinden van bedrijven in de WSNP. Ik heb ook een mailtje gehad van de woningbouwvereniging van in deze regio, waar ik momenteel 2,5 jaar ingeschreven sta. De gemiddelde wachttijd bedraagt hier maarliefst 5 jaar, dus onder 'normale' omstandigheden zou ik niet in aanmerking komen voor een huurhuisje. De woningbouwvereniging heeft gemaild dat ze bij een faillissement of een opzegging van de huur akkoord gaan met een urgentieverklaring. Ik heb dan binnen vijf maanden een huisje. :) Hier in de buurt zitten veel campings waar erg veel stacaravans en chalets te huur staan, dus dat zou in de tussentijd misschien een oplossing zijn. Maar ik ga me eerst maar eens richten op 'het stoppen' zelf. Vanavond gaan we waarschijnlijk de ouders van mijn man inlichten. Ik ben nu al zenuwachtig. Ik ga even kijken of ik zo'n register kan vinden. Danny, vanaf hoe laat ben jij bereikbaar?
 6. Ik wilde nog even toevoegen aan het bericht dat ik géén schulden heb bij de BD. We hebben veel teruggekregen van de verbouwingskosten en heb het eerste jaar zo goed als geen inkomstenbelasting hoeven te betalen omdat het verrekend werd. Nu moet ik af en toe wel wat betalen, maar die bedragen zijn nooit erg groot. Ik probeer het altijd zo snel mogelijk te betalen, omdat ik daar geen problemen mee wil. Ben nu wel blij dat ik dat zo aangepakt heb.
 7. Hallo allemaal. Ik heb al jullie berichten gelezen en ik heb nog eens even naar zuidweg gebeld (voor de tweede keer, maar goed). Een persoonlijke lening op naam van mijn man is helaas onmogelijk, want hij heeft nog een lening openstaan vanwege de kroeg (dat heb ik meegerekent in de schuld). Ik had destijds best een aardig centje op de bank staan, dus de overname was goed te betalen (was ook erg goedkoop) en een deel van de verbouwing kon ik ook al gemakkelijk financiëren. Mijn man en ik zijn voor we het café begonnen getrouwd, dus het was ook mogelijk als hij een lening af zou sluiten. Op mijn naam was een lening afsluiten zo goed als onmogelijk, omdat ik destijds geen 'vast' inkomen had. Ik werkte vooral bij mijn ouders, onder zakgeldregeling, mede ook om hun te helpen hun zaak op te starten. Ik werkte toen voor weinig, maar hoefde vanwege die zakgeldregeling weinig tot geen belasting af te dragen. Was heel interessant destijds, maar een lening afsluiten was niet echt mogelijk. Mijn ouders hebben ook oude sok met geld liggen (helaas). Mijn grootouders hebben wel wat centen liggen, maar die ga ik niet om hulp vragen. Op de een of andere manier wil ik die altijd een beetje 'ontzien'. Ze hebben laatst mijn oom al geholpen om uit de schulden te komen (die hadden verder geen bedrijf, maar wel veel schuld) en dat vonden ze vreselijk, maar ze voelden zich een soort van gedwongen. Ik vind dat ik oud en wijs genoeg was om zelf een zaak te beginnen, dus dan ook de consequenties onder ogen moet zien. Daarnaast denk ik nu dat ik 22 ben het ook niet zo'n enorme ramp is om in de WSNP te komen. Na 3 jaar ben ik 25. Veel mensen van 25 beginnen ook met niets. Ik denk dus dat het een enorm voordeel is dat wij nog zo jong zijn en bovendien nog geen kinderen o.i.d. hebben. Zuidweg vertelde me dat ik naar mijn gemeente moet gaan om een soort van 'toestemming' te vragen om met hen in zee te gaan. Kan dat kloppen? Anyway, ik bel morgen even naar Danny en dan hoop ik er wat wijzer van te worden. @Starterscoatch: Het is geen variabele huur, vaste prijs per maand en heb tot nu toe in de anderhalf jaar tijd zelfs geen verhoging gehad. Mijn huurbaas is ook een heel aardige man en ik denk dat er ook wel met hem te praten valt over het contract. In mijn pand zit onderandere: Een woonruimte, twee zaaltjes (waarvan er op 1 zaaltje retailbestemming zat en dat hadden we tot voor kort onderverhuurd. Dat winkeltje is helaas ook failliet op het moment, dus nu staat het zaaltje leeg) een terras (met +/- 60 zitplaatsen) en het cafégedeelte (+/- 300 pers. Er mogen er meer binnen, maar dan is het wel heel druk). Voorheen zat er ook een café in. Die hadden het woongedeelte gebruikt als wietplantage, dus die moesten vertrekken. Dat café liep ook niet goed, maar het werd dan ook gerund door iemand die niet erg goed bekend stond in het dorp. De huurprijs is om exact te zijn €2242,75 incl. BTW.
 8. Ik heb eerst het WSNP zelf gebeld, die zeiden dat ze waarschijnlijk niets met mijn huurcontract konden en ze lieten me bellen naar zuidweg en partners in Den Bosch. Toen ik die aan de lijn had zeiden ze dat ik beter hun kantoor in Utrecht kon bellen en dat heb ik toen uiteindelijk gedaan. Ik heb als laatste nog mijn financieel adviseur (die alleen maar verzekeringen en hypotheken doet, dus hij heeft geen verstand van faillissementen) gebeld en hij zei dat ik het beste de Kvk even kon bellen. En toen viel hier in heel de straat de stroom uit en kon ik niet meer op de pc en niet meer bellen :P Ben even met de hond het bos in geweest en nu weer terug. Ik snap er verder niet echt iets meer van op dit moment. Denk dat ik morgen (ga nu maar eens aan mijn administratie, want die moet morgen ingeleverd worden) even ga bellen naar de Kvk en naar de gemeente waar ik woon. Misschien dat die me een stukje verder kunnen helpen. Ik ga sowieso stoppen. Ik belde mijn man met het nieuws dat ik echt wilde stoppen en hij was helemaal enthousiast (ja, enthousiast worden van schulden :P), maar er valt een soort van druk van ons af. Het is gek, maar waar. We leven nu ook al anderhalf jaar heel erg zuinig en knopen alle eindjes aan elkaar. Als we stoppen en de schulden af kunnen betalen dan kunnen we misschien met een schone lei beginnen. We zijn allebei nog jong, dus kunnen daarna nog doen en laten wat we willen.. Ik ga jullie reacties straks of morgen even rustig doorlezen, maar moet nu echt aan mijn administratie, want van uitstel komt afstel.. En ik zie er al zo tegen op. Heel erg bedankt en ik zal reageren zodra ik het gelezen heb!! :)
 9. Jeetje ik krijg hier 100 verschillende verhalen van die mensen aan de telefoon. De laatste die ik belde zei dat een faillissement geen optie is. Het kan wel, maar dan word ik eerst failliet verklaard en daarna zullen ze al snel het faillissement stopzetten wegens gebrek aan baten (oftewijl: ik heb geen geld, niet veel spullen, etc..), waarna ik alsnog in de schuldsanering of WSNP moet. Die man die ik aan de telefoon had zei dat het niet verstandig was, omdat je dan dus eerst een factuur moet betalen aan de curator (faillissement) en daarna dus nog die bewindnogiets (ben het woord kwijt) van de schuldsanering moet betalen. Omdat ik al geen geld heb, vond hij dat niet echt een optie. Ik ben dat wel met hem eens :P
 10. Dank je wel. Ik ben nu een aantal instanties aan het bellen om informatie in te winnen. Ben maar gewoon ergens begonnen. De ene weet hier wat vanaf, de andere weet daar weer wat van. Zoals ik het nu begrijp uit de telefoongesprekken die ik heb gevoerd bestaat er een kleine kans dat ik onder de huur uit kom als ik mezelf niet failliet laat verklaren. Ook de WSNP krijgt het niet voor elkaar en het is ook maar even afwegen wat je het liefst wilt. WSNP of faillissement. Op internet staat overal: failissement is de laatste stap, maar hoe meer ik erover lees hoe meer ik richting het faillissement wil en hoe minder graag ik richting de WSNP wil. Ik zal waarschijnlijk toch eerst een faillissement aan moeten vragen (dat is wat ik nu begrijp) en daarna kan ik beslissen of ik een WSNP wil ja of nee. Ik weet ook niet wat de minimale eissen zijn om in aanmerking te komen voor een faillissement. Op dit moment heb ik de schulden zo verspreidt weten te houden dat alleen de brouwerij écht zeurt om zijn geld. Ik kan nu ook niet meer achteraf betalen. Alles wat ik bestel aan dranken moet ik vooraf betalen, anders leveren ze niet. Dat is haast onmogelijk. Bij de huurbaas heb ik nu 4 maanden schuld staan, maar die begrijpt het allemaal wel eigenlijk. Er is twee maanden geleden ingebroken en ook daar is veel geld in gaan zitten. Er was 'maar' 500 euro weg. Niet voor geld verzekerd, dus geen vergoeding. Verder was er ook schade, voor ongeveer 450 euro, maar ik had een eigen risico van 550 euro. Ach ja, ik ga nog even verder bellen. Ik wil vandaag eigenlijk alles weten wat er te weten valt. Vanavond met mijn man overleggen.. vanavond zijn ouders (die weten nog niet dat het slecht gaat) inlichten. Mijn ouders even meer informatie geven (die weten het al wel, maar ze weten net als ik niet wat het allemaal inhoud) en dan een weekje nadenken over wat te doen. Volgende week wil ik wel knopen door gaan hakken. De Carnaval neem ik sowieso nog even mee, want daar heb ik al voor geadverteerd en alles is al regeld.. Zou zonde van het werk zijn.
 11. Nu komen hier vooral jongeren binnen en dat zal denk ik ook niet veranderen. In het begin hebben we ons heel erg op beiden gericht. Op vrijdag iets voor de jongeren organiseren en op zaterdag of op zondag wat voor de ouderen. De eerste twee weken ging dat goed (de nieuwsgierigheid van een dorp). Op de opening zat het hier bomvol (gratis drank) en mensen komen nooit meer terug. Het probleem is gewoon dat het halve dorp denkt dat ik 'het verwende meisje dat een café van pappie en mammie gekregen heeft' ben. Dat is niet zo. Ik heb zelf geld geïnvesteerd en een gedeeltelijke lening (gaat over 10.000 waar al 2.500 van afbetaald is) afgesloten. Mijn ouders hebben zelf een goed lopende zaak in hetzelfde dorp. We zitten in het centrum van een klein dorp met nog twee andere café's. Waar het overigens ook niet druk is, alleen als er wat georganiseerd wordt. Hier is het nooit druk. Ook niet als er wat georganiseerd wordt. Mensen die hun vaste cafétje gevonden hebben (dat is niet hier), die gaan daar niet snel weg. Ook de jeugd niet. Stug noem ik dat. Maar verder gaan zie ik op dit moment niet als een optie. Sowieso ook vanwege mijn gezondheid. Ik ga er helemaal aan onder door op deze manier. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Gisteren is er bijvoorbeeld maar 1 iemand geweest in het café. ééntje! Daar ben je dan heel de dag voor open. Zucht..
 12. We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Het is een eenmanzaak en alles staat op mijn naam, ook het huurcontract. De boekhouding is op orde t/m 1 jan. Ben toevallig gisteren bezig geweest voor de maand januari en vandaag moet ik die maand inleveren bij de boekhouder. Dus na vandaag is de boekhouding volledig op orde.
 13. Hallo allemaal, Ik ben een jonge onderneemster van 22 jaar oud. Ik ben anderhalf jaar geleden een café begonnen. De omzet is vanaf het begin al erg laag geweest, maar ik heb de afgelopen vier maanden mijn dieptepunt bereikt. Mijn man heeft een fulltime baan, dus we kunnen verder nog wel rondkomen, maar de bedrijfsrekeningen zijn niet meer te betalen. De openstaande schulden zijn nu opgelopen tot 56.000,- en ik heb in totaal 400,- op de bank staan. Het gaat dus niet lukken om de schulden af te betalen. Wij zijn al ruim 9 maanden bezig, ook met adviseurs, om de omzet te verhogen. Ook de gasten is gevraagd wat ze het liefst zouden zien gebeuren bij ons (waarbij niet vermeld is dat het financieel slecht gaat). Telkens als de gasten met een idee komen, en ik voer het uit, komt er vervolgens niemand. Zo hebben we eens een après-ski feestje gehouden met een totale opkomst van 6 personen, een 70's party met een opkomst van 4 personen en house-feestje met als opkomst 10 personen. Mijn gezondheid gaat de laatste tijd ook erg achteruit. Ik ben veel ziek, moet volgende week naar een internist voor onderzoeken en ik heb sinds vorige maand de puf niet meer om me in te zetten voor de zaak. Mijn ouders, die zelf een goedlopende horecazaak hebben, proberen me vaak te helpen waar ze kunnen, maar ook die zien door de bomen het bos niet meer en het lijkt zelfs hun verstandiger om te stoppen. Ik zou dolgraag willen stoppen en de schulden gewoon af willen betalen met een full-time baan, maar ik zit nog 3,5 jaar vast aan mijn huurcontract. Ik zou niet weten hoe ik hier onderuit moet komen. Mijn huurprijs ligt tussen de 2000 en de 2300 euro en mijn omzet zat afgelopen maand op een dieptepunt van 1500,-. Ik heb het gevoel dat ik alles heb gedaan wat in mijn macht ligt om de zaak op poten te krijgen, maar het wil gewoon niet werken in dit 'stugge' dorp. Moet ik mezelf failliet laten verklaren, moet ik in de WSNP of kan het ook via betaalafspraken met de schuldeisers? Nog een probleempje: Wij wonen boven onze bedrijfsruimte. We huren een bedrijf met een woon/winkel/horeca-bestemming en als we de huur opzeggen, zeggen we ook meteen de huur van onze woonruimte op. Is er misschien een soort regeling waardoor je sneller aan een huurhuis komt? Particulier huren is vaak duur en dat bevordert de afbetaling van de schulden natuurlijk niet... Ik hoop dat iemand mij kan helpen of een advies kan geven. Ik weet namelijk echt niet meer wat ik moet doen. Mvg, Anoniempje.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept