Jump to content

boris1234

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Boris
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Ik heb nog eens goed naar de bezwaarcheck gekeken en zie nu dat deze niet voor ondernemers bedoeld is. Bij de eerste vraag wordt namelijk een link gegeven naar een speciale pagina voor ondernemers met informatie over het wijzigen van aangiften. Zojuist ook nog ter bevestiging gebeld met de BelastingTelefoon over dit onderwerp. In tegenstelling tot de medewerker bij tex zei deze medewerker tegen mij juist dat alleen een bezwaar kon worden ingediend. Nog meer onduidelijkheden dus... De bezwaarcheck is dus helaas niet geschikt voor ondernemers.
 2. SPer, het betreft hier inderdaad een vraag over de IB winst aangifte, excuses als dit niet duidelijk was in mijn post. KindSupport en Joost, bedankt voor de handige bezwaarcheck. Ik kende deze check nog niet en het maakt alles inderdaad een stuk duidelijker zoals tex aangeeft. In mijn geval geeft de bezwaarcheck ook aan dat het opnieuw insturen van de aangifte voldoende is. Inderdaad veel eenvoudiger dan een bezwaar. Bedankt voor alle reacties.
 3. Bedankt voor je reactie Joost. Ik neem aan dat ik voor het bezwaar het digitale formulier kan gebruiken op het beveiligde gedeelte van de BD website? (voor ondernemers) Is het maken van bezwaar voldoende, of moet ik de aangifte daarnaast ook nog opnieuw indienen?
 4. Hallo HL-ers, Omdat ik in 2011 vergeten ben om een factuur op te nemen in mijn omzetberekening, wil ik graag de aangifte van dat jaar corrigeren. De factuur had ik verstuurd in 2012, maar had betrekking op 2011. Nu wil ik dus de aangifte van 2011 corrigeren. Op de website van de BD wordt vermeld dat een aangifte na een definitieve aanslag gecorrigeerd kan worden middels een bezwaar. Is dit ook van toepassing wanneer de nieuwe aangifte voor mij in het nadeel is? (immers, de ingevulde omzet is te laag). Of is het opnieuw invullen van de aangifte voldoende? Alvast bedankt
 5. Nog een laatste vraag over de verwerking in mijn boekhouding: Hoe boek ik de factuur, omzet en BTW in 2011 en 2012 in? (Op welke rekeningen). De omzet heeft namelijk betrekking op Q4 2011 en de BTW op Q1 2012.
 6. Bedankt voor de reacties. Het gaat om een factuur van ongeveer 400 euro. Ik weet niet of de hoogte nog van belang is (bij de afweging tussen opnieuw indienen of zo laten zitten) ? @Nattetas Met de factuur kan ik geen fiscaal voordeel halen.
 7. Hallo, Tijdens de controle van mijn boekhouding van afgelopen jaar ben ik een fout tegengekomen. In januari 2012 heb ik een factuur verstuurd voor een dienst die ik in december 2011 heb geleverd. Echter, heb ik deze omzet niet meegenomen in de omzetberekening van 2011 maar in die van 2012... De aangifte inkomstenbelasting van 2011 is dus niet meer correct. Ik heb hierover 2 vragen waar ik niet echt uit kom: - Kan ik de aangifte van 2011 nog wijzigen op dit moment? En zo ja, tot wanneer? Ik heb immers te weinig belasting betaald. - Hoe boek ik de omzet en factuur in 2011 en 2012 in mijn boekhouding? En op welke rekeningen? De omzet heeft namelijk betrekking op Q4 2011 en de BTW op Q1 2012. Alvast bedankt. groeten, Boris
 8. Oké, het is me volledig duidelijk. Bedankt voor de reactie! :)
 9. Bedankt voor de reacties! Het wordt me al een stuk duidelijker. @ROVéNed: Is er nog een bepaalde (wettelijke) grens voor de hoogte van het bedrag, mocht ik het in één keer als kosten willen boeken in 2011? Het gaat bij mij namelijk om twee bedragen: - rond de 100 euro voor een domeinnaam + hosting. - 20 euro voor alleen twee domeinnamen, zonder hosting. En stel ik boek de bedragen in als vooruitbetaald. Dan moet ik in 2012 dus nog het deel van 01-01-2012 t/m 20-02-2012 betalen. Hoe kan ik de hoogte van dit bedrag bepalen? Tot op de dag precies (de 20ste), of gaat dit bijvoorbeeld gewoon per maand (dus heel januari en februari)?
 10. Hallo, Als beginnend ondernemer ben ik zeer blij met dit forum! Ik heb al vele "problemen" op weten te lossen mbv de vele topics. Maar nu zit ik zelf met een issue waar ik maar niet uit kom. De situatie: Ieder jaar betaal ik eenmalig de hostingkosten voor mijn website middels een vooruitbetaling. In de diverse (studie/cursus)boeken over boekhouding word echter de "ideale" situatie geschetst waarin de factuur op de eerste van de maand binnenkomt en wordt betaald. De verwerking hiervan in de boekhouding snap ik volledig. Maar op mijn factuur staat "20-02-2011 tot 20-02-2012". Vanaf welke maand boek ik dit op Vooruitbetaalde bedragen? Februari, of gebeurt dit op de eerste van de volgende maand, in dit geval dus maart? (Ik neem aan dat dit niet tot op de dag precies wordt berekend?) Alvast bedankt! Groeten, Boris
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept