freek123

Newbee
  • Aantal berichten

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

freek123's trofeeën

  1. beetje vage reactie... het is een feit dat heel veel mensen een 0-uren contract hebben in de horeca, afgezien of dit helemaal kan (na een aantal maanden) de risico's van adviseren ken ik inderdaad... Daar gaat het al fout. Zoek nog maar eens goed in je literatuur, weet je trouwens wel wat de risico's zijn als je anderen adviseert?
  2. Adviseren is een groot woord... Als ik er niets van af wist had ik bovenstaande berekening niet paraat... Er is wel meer flexibiliteit, maar omdat personeel toch meestal een aantal maanden in dienst is kun je ze ook een 0-uren contract geven.. Kosten voor verzekering tegen ziekte heb ik meegenomen in de berekening.. Ik ben van plan deze bedrijven te adviseren om hun personeel zelf in dienst te nemen maar wil zeker weten dat ik niks over het hoofd zie.. maar waarom wil je iets gaan adviseren aan bedrijven terwijl je er zelf niets v.a. weet, vorig jaar februari heb je een soortgelijke vraag gesteld...
  3. Er is wel meer flexibiliteit, maar omdat personeel toch meestal een aantal maanden in dienst is kun je ze ook een 0-uren contract geven.. Kosten voor verzekering tegen ziekte heb ik meegenomen in de berekening.. Ik ben van plan deze bedrijven te adviseren om hun personeel zelf in dienst te nemen maar wil zeker weten dat ik niks over het hoofd zie..
  4. Ik ken een aantal horecabedrijven die met een payrollbedrijf werken. De tarieven lopen uit een maar liggen ongeveer op een factor van 1,65 tot 1,75. Dus het brutoloon X de factor. Hier zit alles in: brutoloon, sociale lasten, pensioen, vakantiedagen, vakantiegeld, ziekte, arbo, juridische bijstand, en ga zo maar door. Omdat me dit erg duur leek ben ik gaan rekenen. Als ik naar de loonjournaalpost kijk van een gemiddeld horeca bedrijf kom ik op een factor van 1,25 voor: vakantiegeld, sociale lasten, pensioen. 10% vakantiedagen erbij, dus factor 1,35. 3% voor de ziekengeldverzekering, dus factor 1,38. 5% (ruim genomen) voor verloning, extra kosten voor jaarrekening, arbo e.d., factor 1,43 Stel een payrollbedrijf gebruikt een factor van 1,65 dan is dit een verschil van ruim 20% in de loonkosten. Op een loonsom van € 200.000 dus € 40.000. Afgezien van de 'rompslomp' van het zelf verlonen van je personeel begrijp ik niet dat er zoveel bedrijven zien die zoveel geld betalen aan een payroll bedrijf. Voor € 40.000 kun je een fulltime HRM specialist aannemen.. Of zie ik iets over het hoofd ???
  5. Voor een nieuwe website heb ik een overzicht nodig waarin een bruto maandsalaris staat met daarnaast het netto bedrag. (zie bijlage). Hier wordt geen rekening gehouden met pensioen e.d. alleen een eenvoudige berekening zoals je hem op http://www.raet.nl/Home/ProformaLite/Proforma%20Lite.aspx kan doen als je alleen brutoloon invult. Het lukt me niet een overzicht te maken dat aansluit bij een proforma berekening op deze site. Wat doe ik fout? Groeten, Freek bruto_netto.xls
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.