Jump to content

ebezemer

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Op de site moet men idd het AV gedeelte akkoord op geven en betaal je erna per creditcard. Echter is dit product verkocht per gemailde factuur. Alles is per email besproken en ik heb hierbij nooit verwezen naar AV. Voor klanten uit NL gaat het nu steeds vaker per factuur. Het is een standaard iets wat ze kopen. Moet ik hen dus eerst de AV laten ondertekeken en dan de factuur pas sturen? * uit voorzorg lever ik de sites nu pas op als de fctuur betaald is. Het is een bedrijf. Ik ben in mijn goedwillendheid nu paar keer voor zijn leugens gevallen. Ik wil het liefst niks meer met hem te maken hebben, maar deze ene site is het enige wat er nog loopt.
 2. deze klant heeft alleen maar slechte intenties. maar wij leveren een standaard cms website die je via de site kan bestellen. betaling via creditcard of factuur. als het via factuur gaat, moet ik dan eerst de Alg Voor. naar ze opsturen en deze ondertekend laten terugsturen? Of is opsturen ter kennisgeving genoeg?
 3. Bedankt voor je antwoord Joost. Ik heb dit niet eerder gedaan... Dit zal ik voortaan op de factuur gaan vermelden.
 4. Hi, Als webdeveloper zit ik met de volgende situatie. De hosting van een site is verlopen. Ik heb de klant hier een factuur voor gestuurd. Deze is niet binnen 14 dagen betaald. Daarom heb ik de site direct offline gehaald.* Vier dagen later betaalde de klant echter wel. Om de site te heractiveren wil ik kosten in rekening brengen. De klant eist nu dat de site online wordt gezet, en dat er geen heractiveringskosten worden gerekend. Zijn argument is dat hij de algemene voorwaarden niet heeft getekend, en er sprake is van moedwillig offline houden van de site. De algemene voorwaarden staan op mijn site vermeld. Heeft hij hier een punt? In mijn factuur wordt overigens niet naar de algemene voorwaarden verwezen. * deze klant heb ik voor de kantonrechter gedaagd ivm het niet betalen van factureren voor een ander project. Deze website was al gemaakt voor dit project begon (en betaald, zij het ook 4 maanden te laat).
 5. Wij zijn nu een 4 maanden bezig met dit project. Het geld is geinvesteerd in research en softwareontwikkeling (door derden uitgevoerd). Mijn partner vertrouw ik als persoon 100%, maar op zakelijk gebied laat hij teveel steken vallen en komt hij afspraken niet na (neemt niet de verantwoordelijkheid die bij een ondernemer hoort. - ik bespeur ook een vorm van licht autisme). Hier zit wel verbetering in dus moet op termijn geen probleem meer zijn, maar ik wil wel een stok achter de deur hebben. De kwaliteit van zijn werk is overigens goed. Alles gebeurt in samenspraak, maar bij een verschil van mening moet de mijne de doorslag geven. Er is nog geen papieren overeenkomst, wel een mondelinge. Nu opereren wij nog op naam van mijn ZZP inschrijving.
 6. Akkoord. Maar ik heb al 31.000eur geinvesteerd om het project van de grond te krijgen. Dat fininciele risico moet ook beloond worden naast de arbeid, toch? Met van '9-tot-5' kom je er niet als starter in onze (elke?) business. Ik vind dat een ondernemer de instelling of bereidheid moet hebben om 60 uur in de week te maken ALS dat nodig is. Is niet meer dan redelijk toch?
 7. Hoi, Heb al veel info gevonden op het forum, maar toch een paar specifieke vragen. Met een vriend ben ik een project begonnen in IT consultancy. Wij zijn momenteel in overleg over de inhoud van de VOF overeenkomst. Voor de startinjectie heb ik persoonlijk €31.000 ingebracht. De rolverdeling is dat hij het databeheer regelt en ik sales/pr. Wij hebben allebei onze baan opgezegd om dit project te gaan doen. De winstverdeling is 65% voor mij, 35% voor hem. Is dit een correcte verdeling? Ook wil ik in het VOF contract opnemen dat ik de eindverantwoordelijkheid heb voor alles en dat ik elke beslissing moet goedkeuren. Kan dit? Daarnaast zijn er al wat problemen geweest met mijn partner inzake arbeidsinzet (in het weekend wordt weinig tot niet gewerkt, redelijk aantal dagen ziek geweest (buiten zijn schuld), en al 4 keer meer dan een week afwezig geweest vanwege mentale problemen/gebrek aan sociale/commucatie ‘vaardigheden’. Hierdoor wil ik, uit voorzorgd, in de overeenkomst opnemen dat wanneer hij niet goed presteert of enkele dagen afwezig is zonder mij hiervan op de hoogte te stellen, dat ik hem uit zijn functie kan ontheven en hij zijn aandeel in het VOF verliest. Kan dit? Alvast bedankt voor de input Eric
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept