Jump to content

Adrievonk

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Adrie
 • Last name
  Vonk
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Oostzaan
 1. Bedankt voor je reactie, en ja als je voor jezelf begint en je bent dan ook nog inmiddels 20 jaar verder dan laat je je kindje niet zomaar koppie onder gaan , maar dat terzijde. ik heb altijd mijn belastingen betaald ( soms te laat maar wel betaald ) dus dat zal bij mij nooit een reden zijn , en ik ben me er ook wel van bewust dat je daarvoor niet een bv hoeft te starten want de belasting komt altijd wel een keer op bezoek. Nee het gaat mij echt om een eventele tegenslag op te vangen zonder dat ik ook nog eens prive falliet ga , dat de bv falliet gaat ok ,dat is niet leuk maar dan kan je tenminste nog door gaan, maar met een prive verhaal wordt dat toch anders lijkt me. En dat is nou precis wat ik wil voorkomen het is mij bijna overkomen en ik wist het allemaal op het nippertje af te wenden , maar ik wordt ook ouder en mijn strijdlust daarmee ook minder ( denk ik ) Ik heb altijd leuk verdient en mijn boekhouder heeft mij het altijd afgeraden om een bv te starten i.v.m. het feit dat hij het pas aanrade bij een winst van 150k ,maar ik heb ook een koophuis dus wordt de insteek ff anders nu lijkt me.
 2. Hoi, ik had voor de crisis zoals vele anderen een goedlopend bedrijf ( schildersbedrijf ) totdat de crisis kwam. het begon voor mij eind 2008 , vaste klanten werden trager van betalen en ik liep uiteindelijk achter met mijn betalingen dus schuld op schuld je weet wel hoe dat gaat. Bedrijfsmaterieel moeten verkopen en mijn vonkelnieuwe bus ook ( 1 stap achteruit betekend meestal 2 stappen vooruit ) vervolgens de 1e 3 maanden van 2009 geen werk kunnen uitvoeren i.v.m. het weer ,en daarop nog eens een klant die ervandoor ging met mijn geld ( ruim 17 duizend euro ) 2010 werd echt een rampjaar voor mij , ook weer de 1e 4 maanden geen werk weer i.v.m. het weer dus ik liep op het randje van een dodelijk einde van mijn bedrijf, notabene ik werkte altijd met 10 man en uiteindelijk nog maar met z`n twee. ik heb 7 falliesementrekesten weten af te weren en veel deurwaarders op het nippertje weten te betalen ( allemaal xtra kosten uiteraard waar je helemaal niets aan hebt , de totale schuld bedroeg bijna 200000 euro ) maar ik had genoeg redenen om het nooit zo ver te laten komen namelijk een gezin en een koophuis. welnu, we zitten in 2011 het gaat weer erg goed met de opdrachten en ik heb weer 4 man personeel en 2 inleners.. Maaaaaaaar deze elende en vooral veel stress wil ik niet nog eens meemaken dus ik loop al een geruime te denken om een bv te starten . dit is de situatie nu : mijn bedrijf ben ik begonnen in 1993 ik heb inmiddels 4 jaar een koophuis met een hypotheek van 300000 en ben bijna weer schuldvrij. Wat kan ik het beste doen ? 1 - een geheel opzichzelfstaande bv neerzetten en dan mijn eenmanszaak zachtjes laten opslokken door de bv 2 - eenmanszaak gewoon omzetten naar bv 3 - hoeveel bv`s heb ik nodig om prive wel veilig te blijven ( niet dat ik kwade bedeolingen heb maar ik wil die stress gewoon niet meer ) Ik ben een vechter voor mijn onderneming en ik vind het voor mijn eergevoel een schande om falliet te gaan , maar soms heb je het niet in de hand .
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept